Connect with us

BN'ers

Maxime Meiland in ernstige financiële moeilijkheden: ‘Recent aangeschafte auto opnieuw te koop!’

Maxime Meiland en haar vriend Leroy Molkenboer lijken moeite te hebben om financieel rond te komen. Eerder dit jaar besloot het jonge stel een villa te kopen voor zo’n 2,2 miljoen euro, met een angstaanjagende hypotheeklast van 14.000 euro per maand.

En dan zijn de vaste kosten nog niet eens meegerekend.

Je zou verwachten dat voor zo’n aanzienlijk bedrag een modern, goed geïsoleerd huis inbegrepen zou zijn, maar het huis van Maxime en Leroy heeft slechts energielabel G. Tv-makelaar Alex van Keulen merkt op: “Er zijn woningen te koop voor hetzelfde bedrag, maar met energielabel A. G staat voor grot, wat betekent dat er enorm veel gestookt moet worden.

Het kost meer dan 100.000 euro om de isolatie te verbeteren. Ik wens hen veel succes, maar ik vrees dat dit huis nog wel even te koop zal blijven staan.”

Maxime Meiland

Inmiddels hebben Maxime Meiland en Leroy de woning weer in de verkoop gezet, maar de kans is groot dat niemand bereid is om de gevraagde prijs te betalen.

Ondertussen lopen de hypotheeklasten door en wordt de mogelijkheid dat het huis voor minder geld verkocht moet worden, vanwege de stijgende rente, steeds reëler.

Dit betekent dat Maxime waarschijnlijk nog meer moet bezuinigen. Eerder dit jaar verkocht ze haar benzineverslindende Range Rover en kocht ze een zuinige hybride Mini Countryman voor 55.288 euro.

Het geld lijkt nu hard nodig te zijn, wellicht zelfs om de hypotheeklasten te kunnen blijven voldoen. De Mini staat alweer 6 maanden te koop voor 37.000 euro, bijna 20.000 euro minder dan wat ze ervoor betaalde.

Het lijkt erop dat de spaarpot snel slinkt.