Connect with us

BN'ers

Opnieuw een enorme rel door Johan Derksen, Vandaag Inside weer van de buis

Johan Derksen, bekend om zijn spraakmakende uitspraken, heeft opnieuw voor ophef gezorgd na zijn commentaar over prinses Alexia’s verschijning tijdens Prinsjesdag in het programma Vandaag Inside.

De 74-jarige Derksen beweerde dat de jonge prinses een ‘aantrekkelijke derrière’ heeft.

Zijn vriend René van der Gijp, altijd bereid om hem te verdedigen, reageert: “We hebben het toch niet over haar b!lletjes likken?”

Terwijl veel Nederlanders hun afkeuring uiten over Derksens smaakloze opmerking over een 18-jarige, ziet columniste Angela de Jong er geen kwaad in.

“Johan Derksen zei eenvoudigweg wat velen wellicht dachten: de prinses heeft een aantrekkelijke derrière,” aldus Angela.

Voormalig NOS-chef Hans Laroes vindt echter dat Angela het te luchtig opneemt in haar column voor het AD.

Hij tweette: “Mag deze man met zijn opvallende snor en niet-zo-vlotte kapsel zulke opmerkingen maken over een jong meisje van 18?

Is dit niet gewoon de definitie van een ‘gr!ezelige oudere man’?”

In de daaropvolgende uitzending van Vandaag Inside ging presentator Wilfred Genee in op de ophef.

“Er is behoorlijk wat kritiek op jouw opmerkingen over Alexia’s uiterlijk.” Johan, bekend om zijn ongezouten mening, reageerde: “Wat iedereen er ook van denkt, het laat me volledig koud.

Ik lig er niet wakker van.” Wilfred ging verder: “Er wordt gezegd: ‘Een oudere man die het nodig vindt om opmerkingen te maken over het lichaam van een 18-jarige.'”

Volgens Derksen is hij gewoon een kenner van vrouwelijke schoonheid. “Die gast van Shownieuws begon erover dat zij vaak vanaf de zijkant poseert.

Mijn reactie was simpelweg dat ze een aantrekkelijke derrière heeft. Een feitelijke observatie voor iemand met oog voor schoonheid.”

René van der Gijp is ervan overtuigd dat Johan’s woorden uit hun verband zijn gerukt. “Het was gewoon een observatie, toch? Niemand insinueert iets ongepasts.”

Johan kon er alleen maar om grinniken: “Er zijn grenzen, en die heb ik niet overschreden!”