Connect with us

BN'ers

Heftig nieuws: Moeten André Hazes en Monique de gev*ngenis in?

Een uitdagende week begint voor André Hazes jr. en zijn partner Monique Westenberg. Vandaag heeft het 0penbaar Min!sterie de datum aangekondigd voor hun rechtszaak met betrekking tot de leerpl!cht. Op 24 augustus zullen ze voor de r*chtbank in Rotterdam moeten verschijnen.

Deze jur!dische kwestie is helaas volledig te wijten aan de keuzes van Dré en Mo zelf.

In mei van dit jaar reisden ze met hun zesjarige zoon André Jr. naar de Verenigde Staten voor een verblijf van twee weken.

Deze reis bleek uiteindelijk een bijzondere vakantie voor het gezin Hazes te zijn, aangezien het naar verluidt opnieuw tot verzoening kwam tussen André en Monique.

Het naleven van de leerpl!chtwet is echter waar het misging. De jonge André Jr. is nog leerpl!chtig en had tijdens de reisperiode geen schoolvakantie.

Voor zo’n reis had de jongen enkel met uitdrukkelijke toestemming van de school mee mogen gaan. Maar die toestemming was niet verleend.

Er wordt beweerd dat er mondelinge toestemming was gegeven door de schoolleiding, maar deze toestemming werd kort voor vertrek ingetrokken.

Door in het voorjaar toch met hun zoontje te vertrekken, overtraden André en Monique bewust de leerpl!chtwet. Hierdoor zullen ze nu de gevolgen hiervan moeten dragen.

Er zijn enkele uitzonderingsgevallen waarin ouders toestemming kunnen krijgen om hun kinderen buiten de schoolvakanties mee op reis te nemen.

Dit geldt bijvoorbeeld voor gezinnen met horeca-ondernemingen, die juist moeten werken wanneer anderen vrij zijn.
André Hazes

De dreiging van een leerpl!chtzaak hing al enige tijd boven André en Monique, maar nu is er eindelijk een concrete datum vastgesteld.

Volgens een woordvoerder zal de zaak op 24 augustus in besloten zitting behandeld worden. André en Monique hebben om privacyredenen hierom verzocht, meldt RTL Boulevard.

Ze verwijzen naar onder andere de jonge leeftijd van hun zoon in hun verzoek. De r*chter heeft dit verzoek ingewilligd.
Monique en André