Connect with us

BN'ers

Zware klap voor Peter Gillis: Gemeente gaat per direct over tot sluiting

Televisiemagnaat Peter Gillis bevindt zich momenteel in een lastige situatie, aangezien de gemeente heeft ingegrepen en de horecagelegenheden op recreatiepark Slot Cranendonck in Soerendonk met onmiddellijke ingang heeft gesloten.

Dit heeft geleid tot ongenoegen onder de parkbezoekers, zoals zij hebben laten weten aan Omroep Brabant.

Sinds december 2020 is Peter Gillis de eigenaar van Slot Cranendonck.
Gillis

Ongeveer twee maanden geleden werd duidelijk dat de gemeente hem geen vergunning voor horeca-activiteiten wilde verlenen, waardoor de horeca niet mocht 0pereren.

Ondanks deze beslissing heeft Gillis ervoor gekozen om de horeca toch open te houden, ondanks het gebrek aan vergunning.

De gemeente heeft nu echter zelf ingegrepen en heeft de horecagelegenheden met eigen handen gesloten.

Op de deuren van het restaurant is een briefje opgehangen met de mededeling: ”Met spijt moeten wij mededelen dat onze horeca en cafetaria direct gesloten zijn.”

Hoewel bezoekers nog steeds eten kunnen afhalen, is het niet toegestaan om dit op het terras te nuttigen.
Peter Gillis

Het is onduidelijk of Peter Gillis vergunningen had voor de jaren 2020, 2021 en 2022. De gemeente heeft geweigerd hierop te reageren.

Eerder heeft de gemeente al laten weten dat er zorgen zijn over mogelijk m!sbruik van vergunningen door Peter Gillis voor !llegale activiteiten.

Voordat een vergunning wordt toegekend, ondergaat de aanvrager een zogenaamde Bibob-toets, waarbij integriteit, geldstromen en gedrag worden onderzocht.
Gillis

In het geval van Peter Gillis was de uitkomst van deze toets negatief.

Dit is een nieuwe tegenvaller voor Peter Gillis, aangezien hij vorige maand te horen kreeg dat de vergunning voor zijn park in Arnhem ook werd ingetrokken.

Hij bevindt zich in een c0nflictsituatie met veel gemeenten en moet binnenkort voor de r*chter verschijnen in verband met vermeende m!shandeling van zijn ex-partner Nicolleke Kremers.