Connect with us

BN'ers

Floortje Dessing getr0ffen door ernstige z!ekte | ‘Al dagen niet gegeten en bonkende h00fdpijn’

Tv-maker Floortje Dessing (52) heeft tijdens opnames op Bali naar eigen zeggen een naar ’tropisch v!rus’ opgelopen. Ze heeft al dagenlang niet kunnen eten en kan alleen wat water binnenhouden.

Hoewel ze voor werk op het Indonesische eiland verblijft, hoopte ze ook te kunnen ontspannen tijdens haar verblijf.

Het is voor het eerst in zeven jaar dat ze terug is op Bali, en ze geniet van de veranderingen en kleine details, zoals een bijzondere boom bij haar logeeradres. Helaas kan Dessing echter niet echt genieten vanwege haar z!ekte.

Ze deelde haar situatie met haar 63.000 volgers op social media en vertelde over het ‘n*sty tropisch v!rus’ dat haar al op de tweede dag van haar reis te pakken had genomen.

Ze verblijft momenteel alleen maar binnen onder een muggennet en heeft last van bonzende h00fdpijn.

Het is niet duidelijk welk v!rus ze precies heeft, maar het heeft haar flink te pakken. Ze heeft al dagen niet kunnen eten en houdt alleen water en paracetam0l binnen.

Ondanks haar tegenslag blijft Dessing nuchter en 0ptimistisch. Ze zegt: “Dat is ook reizen… Maar even doorb!jten en we zijn er vast weer.”

Haar volgers sturen haar beterschapswensen, wat haar enigszins helpt om zich wat beter te voelen.

Het is niet de eerste keer dat Dessing wordt getr0ffen door een typische reisaand0ening. In het verleden heeft ze al te maken gehad met verschillende infect!es en aand0eningen tijdens haar reizen, zoals schist0somiasis in Colombia, knokkelk00rts op Bali, hondsd0lheid in Cambodja en tekenencefalitis in Zweden.

Ze heeft zelfs ooit beweerd dat ze werd aangev*llen door duizenden wespen op een eiland in de Stille Oceaan.

Ondanks deze uitdagingen leveren haar reisavonturen prijswinnende tv-programma’s op. Onlangs werd ze geëerd met de Media Oeuvre Award voor haar jarenlange carrière vol ‘schitterende’ programma’s en mooie verhalen.

Ze won in 2016 de Gouden Televizier-Ring met haar programma ‘Floortje naar het einde van de wereld’.

Dessing wordt beschouwd als een ‘klasse apart’ door de jury, bestaande uit AD-columnist Angela de Jong en Spreekbuis-uitgever Richard Otto.