Connect with us

BN'ers

Brekend nieuws: Vertrouwen van John de Mol in ‘Massa is Kassa’ verloren

Het is al geruime tijd bekend dat realityster Peter Gillis in zwaar weer verkeert. De miljonair kampt met talloze pr0blemen, waaronder jur!dische geschillen met verschillende gemeenten en de recente zaak met Nicol Kremers.

Nu lijkt er echter een nieuwe klap te komen: John de Mol lijkt te buigen onder de externe druk en de Gillis-familie staat op het punt om de uitgang van ‘Massa is Kassa’ te bereiken.

John de Mol heeft lange tijd de hand boven het hoofd gehouden van de ster van SBS6. De voordelen van het programma leken zwaarder te wegen dan de negatieve omstandigheden rond Gillis.

Maar de kijkcijfers zijn aanzienlijk gedaald en dat geeft John de Mol nu geen reden meer om de serie voort te zetten.

Deze week werd SBS, en daarmee Talpa, geconfronteerd met een sommatie van Nicol Kremers. Zij eist dat alle afleveringen waarin ze te zien is, van YouTube worden verw!jderd.

Met uitzondering van het huidige seizoen 10. Talpa heeft ervoor gekozen om voorlopig af te wachten tot de rechter uitspraak doet voordat ze een beslissing nemen over de toekomst van ‘Massa is Kassa’. Dit betekent dat seizoen 11 hoogstwaarschijnlijk niet zal plaatsvinden.
Gillis

Hoewel de kijkcijfers redelijk zijn, met 505.000 kijkers voor de laatste aflevering die inmiddels is gestegen naar 629.000 kijkers, is het voor SBS6 niet voldoende om alle problemen rond Peter Gillis te negeren.

Kijkcijferexpert Tina Nijkamp benadrukt dat hoewel de cijfers redelijk zijn, ze niet spectaculair zijn.

Ze voorspelt het einde van de realitysoap ‘Familie Gillis’ voor dit jaar, gezien de negatieve berichtgeving en het feit dat John de Mol nu andere programma’s heeft die zijn marktaandeel ondersteunen, zoals ‘Veronica Inside’ en ‘Marcel & Gijs’.

‘Marcel & Gijs’ doen het goed op SBS6, ondanks aanvankelijke kritiek. De kijkcijfers stijgen en de aflevering van gisteren trok weer 505.000 huishoudens.

Tina Nijkamp meldt dat de stijgende lijn zich voortzet en dat dit de op één na hoogste score ooit is, met alleen de eerste aflevering die hoger scoorde met 611.000 kijkers.
Peter Gillis

Het einde van ‘Massa is Kassa’ lijkt onvermijdelijk, aangezien de problemen en dalende kijkcijfers hun tol eisen.

Peter Gillis en zijn familie zullen een nieuwe weg moeten vinden in hun televisiecarrière, terwijl John de Mol zijn focus verlegt naar andere succesvolle programma’s op SBS6.