Connect with us

BN'ers

Hartverscheurende foto van Mart Hoogkamer: ‘Zorgwekkend vermagerd en uitgeblust!

Mart Hoogkamer, bekend geworden door zijn deelname aan het achtste seizoen van het televisieprogramma Holland’s Got Talent in 2016, veroverde destijds landelijke bekendheid.

Als zanger scoorde hij diverse hitjes, waarvan zijn eerste nummer één-hit ‘Ik ga zwemmen’ wellicht het meest bekend is. Echter lijkt het erop dat de zanger tegenwoordig behoorlijk overwerkt is geraakt.

In de afgelopen één à twee jaar heeft Hoogkamer al te kampen gehad met gezondheidspr0blemen.
Mart Hoogkamer

Regelmatig moest hij optredens afzeggen vanwege ziekte. Onlangs gaf Hoogkamer echter toe dat alles hem te veel is geworden: “‘Work to live, don’t live to work.’ Dat heeft mijn moeder me altijd verteld.

Had ik maar naar haar geluisterd. De laatste tijd lijkt het alsof ik mezelf voorbij ben gerend vanwege mijn grote passie om mensen te raken en te inspireren.

Optredens, nieuwe muziek, televisieprogramma’s… Ik kon er geen genoeg van krijgen.”

Er zijn nu zorgen over Mart Hoogkamer. Hij kondigde aan dat hij even een pauze neemt van zijn werk: “Nu blijkt dat ik mijn grenzen heb overschreden en dat het me allemaal te veel lijkt te worden, heb ik onlangs al verschillende optredens moeten afzeggen.
Mart Hoogkamer

De komende weken wil ik eerst rust nemen en een nieuwe balans vinden tussen mijn passie voor muziek en mijn energieniveau.

Daarom neem ik bewust een tijdelijke werk- en mediapauze in.” Gisteren heeft zijn management laten weten dat de werkonderbreking wordt verlengd: “Mart is goed op weg naar herstel, maar is nog niet volledig hersteld om optimaal te kunnen functioneren op 1 juli.”

Frans Duits heeft zijn zorgen geuit bij Story: “Ik kom Mart regelmatig tegen in het land. Ik zag een magere, uitgebluste jongeman.

Ik heb nog gezegd dat hij goed voor zichzelf moest zorgen. ‘Ja, ja, dat doe ik ook…’, antwoordde hij. Maar mensen zeggen ‘ja’ en doen soms iets anders.”
Mart Hoogkamer

Het is belangrijk om aandacht te besteden aan de gezondheid en het welzijn van artiesten, die vaak onder grote druk staan om te presteren en aan de verwachtingen van hun fans te voldoen.

Mart Hoogkamer heeft ervoor gekozen om prioriteit te geven aan zijn herstel en zijn energieniveau, wat een verstandige beslissing is.

Laten we hopen dat hij de rust en balans vindt die hij nodig heeft, zodat hij op een gezonde en duurzame manier zijn passie voor muziek kan blijven uitoefenen.
Mart Hoogkamer

Het is van belang dat we als samenleving begrip tonen voor de uitdagingen waar artiesten mee te maken hebben en hen ondersteunen in hun streven naar welzijn en gezondheid.