Connect with us

BN'ers

Ellen ten Damme getroffen door ernstige z!ekte: ‘Moeilijkste is het je moeder vertellen’

In een interview met Het Parool deelt zangeres Ellen ten Damme openhartig over haar strijd tegen b0rstk*nker en de uitdagingen die dit met zich meebrengt. Ze onthult zelfs dat ze een lied heeft geschreven over het moeilijke moment waarop ze slecht nieuws aan haar moeder moet vertellen.

Voor Ellen is het afgelopen jaar al de derde keer dat ze geconfronteerd wordt met de diagnose b0rstk*nker. In haar lied “Hoe ik het mijn moeder vertel” heeft ze haar gevoelens hierover verwerkt. Ze benadrukt dat dit een van de moeilijkste aspecten van de z!ekte is: het slechte nieuws moeten delen met haar moeder. Elk jaar opnieuw moet ze haar moeder informeren over de voortgang van haar z!ekte tijdens de controles.
Ellen ten Damme

Ondanks de moeilijkheden en onzekerheid rondom haar gezondheid, is Ellen op dit moment gelukkig “voor een jaar goedgekeurd”. Ze vergelijkt haar situatie met een APK-keuring voor een auto, waarbij je gerepareerd kunt worden totdat het niet meer mogelijk is. Ze heeft een nuchtere kijk op haar z!ekte en erkent dat st*rfelijkheid onvermijdelijk is.

De openheid waarmee Ellen ten Damme over haar ervaringen praat, is bewonderenswaardig. Ze geeft een stem aan de emoties en uitdagingen die mensen met k*nker en hun naasten doormaken. Het lied dat ze heeft geschreven weerspiegelt de diepe gevoelens en de impact die deze z!ekte heeft op haar persoonlijke leven.
Ellen ten Damme

Het is belangrijk om aandacht te besteden aan de mentale en emotionele aspecten van k*nker, zowel voor de patiënt als voor hun geliefden. Het delen van moeilijk nieuws kan een enorme emotionele last zijn, vooral als het gaat om naaste familieleden. Ellen’s lied benadrukt dit en raakt ongetwijfeld de gevoelige snaar bij velen die zich in een vergelijkbare situatie bevinden.

We wensen Ellen ten Damme veel kracht en moed toe in haar strijd tegen b0rstk*nker. Haar openheid en muzikale expressie zijn niet alleen een bron van troost en steun voor haarzelf, maar ook voor anderen die met deze z!ekte te maken hebben. Laten we hopen dat haar verhaal bijdraagt aan meer bewustzijn, begrip en steun voor iedereen die betrokken is bij de strijd tegen k*nker.
Ellen ten Damme