Connect with us

BN'ers

De vrouw van Robin Williams deelt eindelijk de reden waarom hij een einde aan zijn leven maakte. “Hij vertelde me op een dag: ik kan niet meer…

Het artikel gaat over de Amerikaanse acteur en komiek Robin Williams, die aan dementie leed voordat hij in 2014 zelfmoord pleegde.

De vrouw van Williams, Susan Schneider Williams, heeft onlangs onthuld dat hij de ziekte van Lewy Body had, een vorm van dementie die vaak verward wordt met de ziekte van Alzheimer.

Schneider Williams legt uit dat haar man al jaren last had van symptomen zoals angst, depressie en vermoeidheid. Hij had ook moeite met zijn geheugen en spraak en kreeg uiteindelijk de diagnose Parkinson.

Pas na zijn dood ontdekte Schneider Williams dat hij eigenlijk de ziekte van Lewy Body had, wat volgens haar een veel ernstiger diagnose is.

De ziekte van Lewy Body wordt gekenmerkt door afwijkingen in de hersenen die leiden tot problemen met beweging, cognitie en stemming.

Mensen met deze ziekte kunnen hallucinaties en wanen ervaren en hebben vaak last van slaapstoornissen. Het kan ook leiden tot stijfheid en tremoren, vergelijkbaar met Parkinson.

Schneider Williams hoopt dat het openbaar maken van de diagnose van haar man zal helpen bij het vergroten van het bewustzijn over de ziekte van Lewy Body en het verminderen van de stigma’s die vaak gepaard gaan met dementie.

Ze benadrukt dat het belangrijk is om open en eerlijk te zijn over de symptomen van dementie en om hulp te zoeken bij de behandeling ervan.

Het verhaal van Robin Williams is een tragisch voorbeeld van hoe dementie mensen op verschillende manieren kan treffen en hoe belangrijk het is om de juiste diagnose te stellen en de juiste behandeling te krijgen.

Het is ook een herinnering aan de onzichtbare last die mensen met dementie en hun families dragen en hoe belangrijk het is om hen te steunen en te begrijpen.