Connect with us

BN'ers

Opnieuw slecht nieuws voor Peter Gillis: Dreigt alles kwijt te raken

Peter Gillis is geen onbekende op het veld. Zoals gisteren in het Belgische Hasselt is aangetoond, heeft een rechter kennis kunnen nemen van een dispuut tussen de gemeente Lommel en de reality-tv-ster: een zaak die zeer ingrijpende gevolgen kan hebben.

Probleem: het gaat om het vakantiepark Blauwe Meer, waarvan de grond eigendom is van de gemeente Lommel. Peter regelt daar alle feestelijke zaken. Maar het is bekend dat Peter al jaren ruzie heeft met ambtenaren. Er zal sprake zijn van misbruik, een slechte levenskwaliteit en onjuiste vergunningen waarbij migrerende werknemers betrokken zijn.

Regels: De gemeente vecht nu terug op grond van het niet verlengen van het huurcontract in 2019 en wil daarom Gillis eruit. Een advocaat van de gemeente vertelde het ED: “De gemeente begint zich zorgen te maken over de manier waarop de andere kant het park beheert. Ze geeft niet veel om de regels. De focus ligt op financieel gewin. Het gaat ten koste van wat je mag verwachten van een vakantiepark.”

De telefoniste Peter kan vertrekken als de rechter daarmee instemt, en de stad gaat op zoek naar een andere telefoniste. Al hebben we niet de indruk dat Peter het opgeeft: het wordt een lang juridisch getouwtrek.