Connect with us

BN'ers

Bridget Maasland choqueert Nederland: “Zelfmoord” Sterkte

Vanavond, op De Kist, vertelt Bridget Maasland uitgebreid over haar duistere kant. “Ik weet dat de duisternis heel donker kan zijn. Somber, donker, steeds donkerder. Weet je nog wat er verloren is gegaan? Ja, het leven…zo concreet, ja.\’

Op Dekist gaat presentator Kefah Allush in gesprek met prominente Nederlanders over de dood, de zin van het leven en de mogelijkheid van een leven na de dood. Bridget Marslan (48) is te gast in deze zondagavondshow.

“Zelfmoord”

Het gesprek neemt een verrassende wending wanneer Kefah aan Bridget vraagt ​​wanneer hij voor het eerst met de dood werd geconfronteerd. Dat bleek al op zeer jonge leeftijd toen haar voormalige schoonmoeder in een kunstmatige coma belandde. Bridget moest toen met haar vriend besluiten het apparaat uit te zetten om het leven van haar schoonmoeder te redden.

“Het was heel intens”, zei een geëmotioneerde Bridget. Ze is bijna mijn tweede moeder. Het is lang geleden – ik was toen 18, ik ben nu 48 – maar er zit veel emotie in om erover te praten. Nog meer dan toen. Misschien komt het doordat zij op 48-jarige leeftijd stierf en ik nu 48 ben? Of is het omdat ik kinderen heb? Of heeft het te maken met deze emotionele verschuiving van mij?

Hoewel het publiek weet dat Bridget een beroemde gastheer is, weten maar weinig mensen dat Bridget ook duisternis verbergt. “Ik heb een heel donkere kant. Soms voel ik me zo depressief. Ik wil echt niet meer leven. Pas toen ik een baby kreeg, had ik eindelijk een reden om te leven. Hummel zorgde ervoor. Ik voelde alsof mijn leven niet genoeg is.

“Ik geniet er echt van om bij mijn zoon te zijn, maar ik heb het gevoel dat de buitenwereld de hele dag oordeelt, en dingen zijn zo vol van wat-als, en ik voel me zwaar en moe. Ik moet er veel tegen vechten. Ik word zelfs bedreigd omdat ik doodsbedreigingen krijg van een folkzanger, soms wil ik er even helemaal tussenuit.

Ze vraagt ​​anderen nooit om hulp. Nu Bridget in transitie is, gaat ze een fase in waarin ze meer betekenis vindt in haar werk en privéleven.

Overweegt u zelfmoord? Neem 24/7 gratis en anoniem contact op met 113 Zelfdodingspreventie via 0800-0113 of via de chat op 113.nl.