Connect with us

BN'ers

Maxime Meiland: ‘Ik ben verkracht door een ex-gevangene toen ik 15 was’

Reality TV-ster Maxime Meiland staat op het punt haar autobiografie uit te brengen, getiteld “Maxime – Battered, Cheated, and Now…Happy!”. In het boek beschrijft ze haar moeilijke jeugd, waarin ze naar eigen zeggen meerdere keren is misbruikt. Uitgeverij Osjato beschrijft hoe Maxime als kind gelukkig was totdat haar vader Martien het gezin verliet en zij op de middelbare school het slachtoffer werd van sexting.

Toen ging het slechter toen Maxime onhandelbaar werd, dronk en wegliep en op haar vijftiende werd verkracht door een ex-gevangene. Het resultaat was dat haar zelfbeeld verder instortte en snel achteruitging. Uiteindelijk slaagde Maxime erin om door therapie, de geboorte van zijn dochter Claire en een verhuizing naar Frankrijk de knop om te zetten.

Maxim hoopt met haar boek anderen te helpen. Tijdens een optreden in de talkshow Humberto legde ze uit dat ze momenten had dat ze er niet meer tegen kon en dat het belangrijk was om erover te praten. Het boek van Maxime, samen met biografieën van haar ouders Erica en Martien, is vanaf 30 maart verkrijgbaar.

Het was duidelijk dat Maxim haar boek openbaar wilde maken, over haar verleden en haar worsteling met de moeilijkheden die ze ervoer. Hopelijk inspireert en moedigt haar verhaal anderen aan om over hun eigen problemen te praten en manieren te vinden om dingen om te draaien.

Mensen die hulp nodig hebben, kunnen terecht bij de Zelfmoordhulp- en Preventielijn, waar ze hun zorgen kunnen uiten. Tel: 0800-0113, 113 of www.113.nl.