Connect with us

BN'ers

Sterkte: Frans Bauer overvallen door heftige huilbuien na ziekte

Avatar foto

Gepubliceerd

op

Frans Bauer (49) heeft onlangs zélf ondervonden dat je van het ene op het andere moment iets kunt mankeren. ‘Ik tilde een gitaarversterkertje op, een niemendalletje in een klein doosje. Je kan het met je pink optillen. Maar toch moet ik daarbij een verkeerde beweging hebben gemaakt,’ vertelt de zanger in het Vlaamse tijdschrift Dag Allemaal. Gevolg: vreselijke pijn in zijn onderrug.

Sterkte

De huisarts stelde spit vast en schreef hem medicijnen voor. Vervelend neveneffect was dat Frans niet mocht autorijden, al kon hij niets anders dan zich daarbij neerleggen. ‘Weet je, ik ben een principieel mens. Als ik van de dokter niet mag rijden met pillen in mijn maag, dan mag het niet en doe ik het niet.’

Paniek

Inmiddels is Frans ‘weer als nieuw’. ‘Het was even schrikken, maar ik ben er goed vanaf gekomen. Spit is een raar ding, het kan je zomaar overkomen. Ik heb gewoon pech gehad. Wat Mariska is overkomen, dát was pas erg.’ Frans doelt op de 4e januari 2022, waarop hij echt vreesde zijn Mariska (47) te verliezen. Toen ze op die bewuste dag ineens met een dubbele tong begon te praten, dacht Frans eerst dat het ‘dronkenmansgelal’ een geintje was. Maar toen ze ook uitvalsverschijnselen kreeg, sloeg hij alarm. Frans was doodsbang dat hij Mariska voorgoed kwijtraakte, toen hij achter de steeds harder rijdende ziekenauto scheurde. Hij was compleet in paniek, net als zonen Christiaan (21), Jan (20), Frans jr. (17) en Lucas (13).

Herstelproces

Hun moeder mankeerde immers nooit iets. Mariska, die een herseninfarct bleek te hebben gehad, mocht snel weer naar huis in het Brabantse Fijnaart, waar een lang herstelproces wachtte. Frans, die werd bijgestaan door zijn kinderen, moeder en schoonmoeder, is Mariska toen nóg meer gaan waarderen als spil van het gezin.

Charlotte de Vries (1990) is een ervaren journalist en redactrice met een specialisatie in maatschappelijke trends en digitale cultuur. Na haar studie Communicatiewetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam begon ze haar carrière bij een toonaangevend mediaplatform, waar ze zich verdiepte in de impact van technologie op de samenleving. Met haar scherpe analytische blik en talent voor storytelling groeide ze uit tot een invloedrijke stem in de journalistiek. Charlotte heeft gewerkt voor diverse nationale en internationale nieuwsmedia en is een vaste columnist bij meerdere opiniebladen. Haar focus ligt op sociale media, online desinformatie en de invloed van AI op journalistiek. Sinds 2024 is Charlotte een belangrijke kracht binnen ons redactieteam. Ze staat bekend om haar diepgravende achtergrondverhalen en scherpe interviews met experts. Naast haar werk als journalist geeft ze lezingen over digitale ethiek en mediageletterdheid. In haar vrije tijd is Charlotte een liefhebber van literatuur en stedentrips. Ze gelooft in de kracht van onafhankelijke journalistiek en zet zich in om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.