Connect with us

BN'ers

Prinses Amalia de grond ingetrapt om haar overgewicht

De 19-jarige prinses werd eerder nog in de oudejaarsconference van Guido Weijers wat werd uitgezonden op RTL 4 hard aangepakt. Hoewel het om enkele grappen ging vonden veel mensen toch dat deze te ver gaat en dat hij haar aan het fatshamen was.

Guido vertelde het volgende over Amalia haar overgewicht in zijn oudejaarsconference:

“Bij mij komt steeds vaker de vraag omhoog: zijn wij bijen? Wist je dat de nesten van bijen… Als de eitjes onbevrucht zijn, dan komen er mannetjes uit en als de celletjes bevrucht zijn, dan worden het vrouwtjes. Hè, de werksters of de koningin.”

“Maar er is maar één celletje dat uitgroeit tot koningin en dat is het celletje dat de eerste zes dagen het meest te eten krijgt. Dat wordt de koningin. Dat kun je bij Amalia ook nog wel een beetje zien.”

“Ik snap wel dat zij van de drie prinsesjes de koningin wordt, want zij heeft ook absoluut het grootste staatshoofd.”

“Maar eventjes mijn echte mening over Amalia: ik hoop heel erg dat het volkje zorgdraagt voor de koningin en dat de koningin niet bang hoeft te zijn voor het volkje.”

Fatshammen van Amalia gaat door

Maar daar lijkt het niet te stoppen, want op Twitter wordt Amalia ook continue afgemaakt om haar overgewicht. Het lijkt veel mensen vooral te steken dat Amalia overgewicht heeft en haar zusjes totaal niet.

An Vandeputte van het Kenniscentrum voor Eet- en Gewichtsproblemen is het zat en doet haar verhaal op Radio 1:

“Ze komen niet alleen hard binnen bij Amalia, maar ook bij alle jongeren in hun groei […] Je doet daar werkelijk niemand een cadeau mee om op die manier daarover te praten. Een publiek figuur kan een rolmodel zijn en dan is dat precies voor jongeren dat je commentaar op hun lichaam geeft. Laat ons jongeren helpen zichzelf te vinden en te groeien door commentaar te geven op hun binnenkant.”

Volgens An hebben mensen met overgewicht het extra moeilijk.

“Moeilijk op alle niveaus door die invulling – de stigmatisering – die anderen voor hen maken. Hun gewicht zou te maken met hun wilskracht en een ongezonder leven. Terwijl veel factoren bij overgewicht een rol spelen.”

Laatst zetten Willem-Alexander zijn vrouw Maxima en Amalia nog zwaar voor schut.