Connect with us

BN'ers

Droevig nieuws: Het einde voor Rob de Nijs (80)

Zanger Rob de Nijs kampt al jaren met de ziekte van Parkinson waardoor zijn gezondheid steeds verder achteruit gaat. Nadat hij al moest stoppen met optreden is hij nu ook aan zijn rolstoel gekluisterd. Volgens zijn vrouw nadert het einde.

Rob is al dertig jaar samen met Jet, maar ze moet de laatste tijd steeds intenser voor hem zorgen. “Het is aanpoten”, laat ze weten aan weekblad Weekend. “Rob wordt natuurlijk wat minder mobiel, dus ik moet wel de handen uit de mouwen steken. Maar hij is het meer dan waard om dat voor te doen. Hij is een lief mens, dus ik doe het graag voor hem.”

Niet stilstaan bij de dood

Ondanks dat het leven tot een einde komt voor de 80-jarige zanger, wil Jet er niet bij stilstaan. “De kans is natuurlijk groot dat er een afscheid gaat komen. Niemand kan in de toekomst kijken, eigenlijk zouden we allemaal zo moeten doen, leven alsof het je laatste dag is. Sterker nog, ik sta daar liever niet bij stil, want dat is niet lekker leven. Dus dat doen we ook zo min mogelijk.”

Jet laat ook weten dat Rob niet meer kan lopen en staan ook steeds lastiger wordt. Toch heeft ze nog wel de droom om te kunnen emigreren naar Bonaire, waar ze het gelukkigst is. Het is de vraag of de gezondheid van Rob dat nog toelaat.