Connect with us

BN'ers

Vrouw Rob de Nijs deelt emotioneel bericht: ‘Zijn dood nadert’

Rob de Nijs gaat vanwege zijn Parkinson steeds verder achteruit. Volgens zijn vrouw Jet nadert het afscheid, iets waar ze liever niet aan wil denken. En hoewel niemand in de toekomst kan kijken, is Jet heel bewust van alles wat Rob nu nog meemaakt.

Rob en Jet zijn al dertig jaar samen, maar de afgelopen tijd moesten ze samen de nodige uitdagingen aan. De gezondheid van Rob blijft achteruitgaan. ,,Het is aanpoten”, vertelt ze in gesprek met weekblad Weekend. ,,Rob wordt natuurlijk wat minder mobiel, dus ik moet wel de handen uit de mouwen steken. Maar hij is het meer dan waard om dat voor te doen. Hij is een lief mens, dus ik doe het graag voor hem.”

‘Leven alsof het je laatste dag is’

Sinds Rob achteruit gaat is Jet bewuster gaan leven en leeft ze meer met de dag. ,,De kans is natuurlijk groot dat er een afscheid gaat komen. Niemand kan in de toekomst kijken, eigenlijk zouden we allemaal zo moeten doen, leven alsof het je laatste dag is”, aldus Jet. Toch komt soms ook het besef dat het einde nadert, maar daar is ze liever niet mee bezig. ,,Sterker nog, ik sta daar liever niet bij stil, want dat is niet lekker leven. Dus dat doen we ook zo min mogelijk.”

‘Hij loopt niet meer’

Hoe gaat het nu lichamelijk met Rob? ,,Hij loopt niet meer en staan wordt ook moeizamer, dus dan kun je het wel een beetje bedenken”, aldus Jet. Toch betekent het niet dat de twee samen geen dromen meer hebben. Jet zou zelfs graag willen emigreren naar Bonaire, de plek waar ze het meest gelukkig zijn. Maar naast de gezondheid van Rob, spelen er ook nog andere dingen waardoor ze dat niet aandurft. ,,Mijn moeder is heel ziek en mijn vader is ook niet meer piepjong, dus dan doe je dat niet zo makkelijk.”

‘Het is veel’

Dat naast Rob ook haar moeder ziek is, is voor Jet heftig. Haar moeder is 93 en lijdt aan alzheimer. ,,Tot vorig jaar woonde ze nog thuis en was ik daar veel. Dat zou ik nu niet meer kunnen, in combinatie met de zorg voor Rob. Mijn vader is nu ook net verhuisd naar een verzorgingstehuis. Het is zorgen voor Rob, zorgen dat mijn vader het goed heeft… Mijn moeder zit nu wel goed, maar alles bij elkaar is het veel.”