Connect with us

BN'ers

Zien: Dilan Yesilgöz boos op Peter R. de Vries: ‘Zeer misplaatst’

VVD-ster Dilan Yesilgöz is echt met stomheid geslagen door de uitspraken die Peter R. de Vries maandagavond heeft gedaan in RTL Boulevard en Jinek. Het Tweede Kamerlid vindt het ‘zeer misplaatst’.

Peter R. de Vries toonde op RTL 4 begrip voor de onrust tijdens de avondklokrellen. “Mark Rutte zegt: ‘Wat bezielt deze mensen?’, maar ik denk dat het al begint met het feit dat je het niet begrijpt of niet wil begrijpen. Ik keur het natuurlijk ook voor honderd procent af en ik vind het afschuwelijk om te zien, maar wat we zien is zeg maar een radicaal topje van een grotere ijsberg van mensen bij wie er geen draagvlak meer is.”

Geen draagvlak

Het draagvlak neemt volgens Peter enorm af. “Die grotere ijsberg is gefrustreerd over de beknotting, over het feit dat ze niks meer kunnen, niks meer mogen en naar hun gevoel daar onvoldoende gehoor voor vinden en die een uitlaatklep zoeken. Nogmaals: het is verkeerd, maar dit is wel denk ik een verklaring daarvoor.”

Die relschoppers zijn geen nare jongens, aldus Peter. “Heel veel mensen noemen het alleen maar criminele rotzooischoppers enzovoorts, maar dat is veel te makkelijk. Ik denk dat als je die jongens allemaal zou oppakken en zou kijken wie het zijn, dan zijn het vaak heel normale jongens die goed zijn opgevoed, die studeren, een baantje hebben, etcetera.”

Dilan is verbijsterd

VVD-Kamerlid Dilan Yesilgöz is echt verbijsterd, zegt ze op Twitter. “Vol verbazing net naar Peter R. de Vries zitten kijken. We moeten meer ‘begrip’ tonen voor deze jongeren. Ze krijgen niet de kans om ‘hun visie’ te etaleren. Zeg dat tegen agenten die belaagd zijn, ondernemers met geplunderde winkels en belaagde journalisten!”

Dilan noemt het ‘zeer misplaatst’. “De aanname dat nooit wordt gekeken naar oorzaken en daar niets aan wordt gedaan, is een zeer onjuiste. Echter, als je de boel vernielt en journalisten aanvalt, zijn we de fase van een goed gesprek echt voorbij. Nadat je je straf hebt uitgezeten en de schade hebt betaald: dan kan het.”

Geen begrip

Peter denkt dat het averechts werkt als politici geen begrip tonen: “Dat kunnen we afkeuren, maar als je alleen maar zegt: ‘Ik begrijp er niks van en wat bezielt die mensen?’, dan zal je er ook nooit een eind aan maken.”

Een rare opmerking, vindt Dilan. Zij heeft absoluut geen begrip voor de reljeugd. “Het belagen van politiepaard of aanvallen van journalisten kan inderdaad op geen enkele wijze op mijn begrip rekenen.”

Fragment
Het fragment waar Dilan zo boos over is:

Lees verder

BN'ers

Özcan Akyol (38) is in levensgevaar: ‘Toestand is niet goed’

Columnnist en radio-en televisiemaker Özcan (EUS) Akyol heeft zijn wekelijkse NPO 1 radio-uitzending Onze man in Deventer niet zoals gewoonlijk bij hem thuis in Deventer gemaakt, maar in Hilversum. Hij zegt het slachtoffer te zijn ernstige bedreigingen. Het is onduidelijk of de bedreigingen te maken hebben met de rel rond het ‘kaarsverhaal’ van Johan Derksen.

Akyol (38) liet zich over de aard van de bedreigingen niet uit, maar zei op de radio wel: “Ik had allerlei smoesjes kunnen verzinnen waarom we hier in Hilversum zitten, maar de werkelijkheid is dat ik momenteel te maken heb met ernstige bedreigingen, die niet alleen mij raken, maar ook mijn gezin en de mensen met wie ik samenwerk. Daarom leek het ons wel verstandig om deze uitzending in Hilversum te maken.’’

Het is onduidelijk of de bedreigingen te maken hebben met de rel rond het ‘kaarsverhaal’ van Johan Derksen. Akyol schoof de dag nadat Derksen zijn “jeugdzonde” had opgebiecht aan in Vandaag Inside. Toen de stekker uit de veelbekeken talkshow werd getrokken noemde Akyol dat “heel treurig”. “Dit programma had moeten blijven bestaan.”

In zijn column voor het AD viel Akyol de hypocrisie aan van mensen die verontwaardigd waren over het verhaal van Derksen. “En dan nog een realiteit, iets waar iedereen aan voorbijgaat, is dat na deze week niemand zich nog laatdunkend op televisie of daarbuiten zal uitlaten over vrouwen die vernederd of verkracht zijn. Hoe gek het ook klinkt, dat is een verdienste van Derksen en zijn verbale diarree. In die zin zouden we hem zelfs kunnen prijzen.” Akyol eindigt met: ‘Derksen is geen slachtoffer, maar het vrije woord is dat wel.’

Özcan Akyol stapte afgelopen maart naar de politie toen hij mailtjes kreeg waarin gedreigd om hem te ontmaskeren als verkrachter. “We gaan jou ontmaskeren als verkrachter, als aanrander!” Hij vertelde daarover aan tafel bij Vandaag Inside. “Ik kreeg twee weken geleden ofzo een anoniem mailtje. Dat was van zogenaamde bezorgde vrouwen die zeiden: ‘We gaan jou ontmaskeren als verkrachter, als aanrander. We gaan naar je baas, dus reageer maar op deze mail. We gaan sowieso aangifte doen.’”

Het was heel verdacht, zei hij. “Ik merkte aan alles en hoe het geschreven was: dit klopt niet, dit komt niet van een vrouw. Dat kun je zien aan hoe ze formuleerden enzo. Het was heel slecht taalgebruik, dus ik denk dat het eigenlijk een man was met een migratieachtergrond. Hoe dan ook: ik heb niet gereageerd, maar een week later kwam weer zo’n mail. Van: ‘We gaan nu reageren, anders gaan we naar je werkgevers.’ Ik dacht: dit is een soort afpersing, dus ik heb aangifte gedaan.”

De politie heeft Özcan goed geholpen, vertelde de programmamaker. “De politie nam het heel serieus op, want zij lazen ook van: dit klopt niet, dit is duidelijk een crimineel. Het was anoniem verstuurd via Protonmail ofzo, dat is encryptisch mailen. Ze hebben dat bedrijf gevorderd, maar ze konden niet vinden wie de afzender was, want het was VPN. Er is nog een ander middel geprobeerd om die lui op te sporen, maar dat lukte niet.”

Het was niet de eerste keer dat Akyol werd bedreigd. In 2020 werd een 31-jarige man uit Almere veroordeeld tot een taakstraf omdat hij ‘Eus’ en zijn gezin via Twitter had bedreigd met de dood. Een jaar eerder werd een andere man veroordeeld tot vier dagen cel, ook wegens bedreiging.

Lees verder

BN'ers

Koningin Maxima komt met dramatisch nieuws over Amalia naar buiten

Koningin Máxima zal haar oudste dochter de komende twee jaar nog meer waarderen. Prinses Amalia woont de afgelopen jaren thuis, vertellen Máxima en Willem Alexander woensdag aan RTL Boulevard in Lahore, Pakistan.

Niet zo goed

Zij “vond het ook niet leuk”, vervolgde Máxima met EO’s Blauw Bloed. ‘Het is heel snel gegaan,’ zei de koningin. Máxima zei ’trots’ te zijn op Amalia, die ze een goede vriendin noemt.

Prinses Amalia

Pater Alexander had het hier moeilijker mee en wilde niet dat dit zou gebeuren. Aanstaande zaterdag viert Amalia haar zestiende verjaardag. Een groot feest heeft ze niet, maar het wordt zeker gevierd, aldus de koningin. “We gaan veel zingen.

Lees verder

BN'ers

Video: Zo ziet de man eruit waarmee Nicol vreemdgaat, Peter Gillis is razend!

Er gingen eerder al twee keer een gerucht dat Nicol de vriendin van Peter Gillis was vreemd gegaan. Het stel deed het toen af als grapje. Maar Nicol werd toch echt zoenend gespot met twee andere mannen. Waarschijnlijk hebben Peter en Nicol het binnenhuis met elkaar uitgesproken, maar dit keer lijkt er veel meer aan de hand te zijn.

Dennis Schouten en Jan Roos komen namelijk met beelden waarop te zien is dat Nicol een onbekende man zoent vlakbij zijn auto. Dit keer dus niet in een vol cafe met veel mensen erbij, maar stiekem op een plek waar niet veel mensen zijn.

Peter nu echt klaar met Nicol

Peter die Nicol laatst nog mishandelde, omdat ze zich op een feestje te sletterig zou gedragen heeft nog niet gereageerd op de beelden. En dat is opvallend want de vorige keer waren ze er als de kippen bij om te laten weten dat het allemaal niet waar is.

Hieronder rechts de foto van Nicol zoenend met een onbekende man.

Lees verder

Trending