Connect with us

BN'ers

Carrière en huwelijk Danny de Munk definitief voorbij

Zelf noemt Danny de Munk de rechtszaak die hij aanspande tegen de vrouw die aangifte tegen hem deed wegens verkrachting een ‘vlucht naar voren’. Zijn agenda voor het komend jaar is leeg is en zijn huwelijk met zijn Jenny, waarmee hij al meer dan dertig jaar samen is, staat onder hoge druk. En dat allemaal omdat het bravourejongetje dat dankzij Ciske de Rat een ster werd zijn hand overspeelde.

Het is juist zijn kenmerkende bravoure die zich tegen Danny de Munk keert als hij zijn mening ventileert over de in opkomst zijnde juicekanalen, die al mening Bekende Nederlander al dan niet terecht hebben beschuldigd van vreemdgaan. Het zal Danny niet overkomen. Over hem valt niets te vertellen. “Als ik in een rare situatie zou komen, vertel ik het altijd tegen Jenny’, zegt de zanger in een vraaggesprek waarin hij ook vertelt geen geheimen te hebben.

Over de juicekanalen zegt Danny: ’Prima, dat is de tijd waarin we leven. Ik volg ze niet op Instagram, maar laat ik het zo stellen: ik hoor alles én je hoeft niet op alles te reageren. Als ik vreemd zou gaan of zoiets, dan zou ik het risico opzoeken, de randjes. Dan moet je ook niet opkijken wanneer je op de blaren moet zitten.’

Nog geen week na het interview, het is midden april, zit Danny op de blaren als het juist een juicekanaal is dat naar buiten brengt dat de zanger zo’n 15 jaar geleden tijdens de tour die hij deed met de musical Ciske de Rat zou hebben vergrepen aan een medewerkster. Hij is dan 37, zij 21. Het is een ranzig verhaal waarbij de vrouw door Danny, zijn zwager en een derde o.a. gedwongen zou zijn tot seksuele handelingen.

Danny de Munk zegt zich niet te herkennen in de beschuldigingen van drugsgebruik en seksueel grensoverschrijdend gedrag. “De MeToo-beschuldiging vind ik vreselijk. Daar herken ik mij absoluut niet in. Als iemand meent dat ik hem of haar onjuist heb behandeld, dan hoop ik dat diegene melding doet bij de juiste instanties, zodat dit op professionele wijze onderzocht kan worden.” Musicalproducent Stage, die Ciske de Rat destijds op de planken bracht, kondigt aan onderzoek te gaan doen naar de beweringen van de vrouw. De zaak lijkt vervolgens dood te bloeden. De betrokken vrouw doet ook geen aangifte.

Twee maanden blijkt dat een andere vrouw op vrijdag 27 mei naar de zedenpolitie van de eenheid Zeeland-West-Brabant politie is gestapt om wel aangifte wegens verkrachting te doen tegen Danny de Munk. Ook deze tweede vrouw beweert dat De Munk zich aan haar heeft vergrepen toen zijn in 2007 en 2008 nauw samenwerkte met De Munk tijdens de musical Ciske de Rat. In de aangifte beschrijft de vrouw gedetailleerd hoe zij tegen haar wil seksuele handelingen moest ondergaan.

Advocaat Royce de Vries ontkent namens De Munk. “Hij bestrijdt uitdrukkelijk dat hij zich ooit schuldig heeft gemaakt aan seksueel grensoverschrijdend gedrag, laat staan aan strafbare feiten. () Cliënt kan dit onderbouwen en zal dit ook graag doen bij de daartoe aangewezen partijen. Cliënt is onthutst over deze onterechte beschuldigingen en beraadt zich over het nemen van juridische vervolgstappen.
Nu reageert ook RTL. Danny de Munk zal niet te zien in het nieuwe seizoen van ‘I can see your voice’. Een besluit dat de zender heeft genomen nadat bekend werd dat er een aangifte vanwege verkrachting tegen de zanger ligt. Talpa gaat wel door met de uitzendingen van de talentenjacht De Hollandse Nieuwe op SBS6 waarin De Munk te zien is als jurylid.

De acteur zelf spreekt van ‘een oud lijk uit de kast’ als hij voor de camera’s van Boulevard terugblikt op wat er is gebeurd en nog maar eens hartgrondig ontkend dat hij zich schuldig zou hebben gemaakt aan verkrachting. De Munk vertelt zelfs helemaal geen seks met de vrouw in kwestie te hebben gehad. Danny houdt het op ‘innige vrijpartij’ op het toilet. De Munk geeft wel toe dat hij met de bewuste vrouw heeft afgesproken voor een rendez-vous in zijn vakantiehuis, waar de twee elkaar in een gesprek hebben “opgehitst”.

De vrouw probeerde volgens De Munk een geluidsopname maken van wat er zou gebeuren tussen de twee. “Ik kijk naar de tafel en daar liggen de telefoons. Ik heb haar de huid vol gescholden. Vervolgens mijn huisje uitgestuurd en dringend verzocht alles te verwijderen.” Dat laatste lijkt de vrouw, ondanks Danny’s dringende verzoek, dus niet gedaan te hebben.

“Ik heb nooit iemand gedwongen. Mijn karakter is kapotgemaakt”, zegt De Munk snikkend op tv. “Ik heb het Jenny verteld, maar dat je het je zoon en dochter moet vertellen. Dat reken ik haar echt zwaar aan. Ik heb duizend keer mijn excuses aangeboden aan mijn gezin.” Namens Danny doet zijn advocaat Royce de Vries tegenaangifte tegen de vrouw. Danny wil de aangeefster onder ede horen over haar aantijgingen. Het lijkt een vlucht naar voren van De Munk om zijn carrière en zijn huwelijk te redden. Zeker zijn huwelijk is Danny heilig. Zijn Jenny is zijn steun en toeverlaat. In 2020 doet Danny een zeldzaam boekje open over zijn echtverbintenis. “Ik ben een man van extreem.” Een man ook die iets teveel van een feestje houdt. “Ik kan vrij gek zijn kan ik je vertellen. Als ik naar een festival ga, dan ga ik naar de klote.”

En dan is er altijd Jenny, met wie hij al 32 jaar samen is, die hem er weer bovenop helt. Ook als het bij drank blijft en er ook af en toe drugs worden gebruikt. “Als ik haar niet had gehad,” zegt hij schuldbewust kijken in de camera van RTL Boulevard. “Als ik zeg drank en drugs. Ik ben een volksgozer.” Dan: “Ik denk dat ik daarin niet zo sterk ben, zij heeft een heel sterk karakter.”

De openhartige Danny de Munk zegt ook dat in de eerste jaren na haar zwangerschappen nauwelijks thuis was. “De opvoeding van mijn kinderen aan het begin… Daar was ik niet bij.” Jenny lijkt haar man vergeven te hebben. “Hij is heel lief,” zegt ze stralend in de camera kijkend. Hét geheim achter hun huwelijk? “Praten, praten en nog eens praten.” Praten als brugman doet Danny de Munk ook als hij midden oktober voor de rechtbank probeert aan te tonen dat hij geen verkrachter is en hij de rechtbank vraagt om de aangeefster en hemzelf in het openbaar te horen. Op sommige momenten vecht ook tegen zijn tranen: “Ik ben nogal emotioneel,” zegt hij tegen de rechter.

De artiest vertelt eraan ‘gewend’ te zijn om in de spotlights te staan. “Maar nu zit ik op een stoel waarop ik nog nooit heb gezeten en ook nooit had willen zitten.” Hij noemt de media-aandacht voor zijn zaak “een aanslag op zijn gezin en carrière” is. “Mijn vrouw en kinderen krijgen de meest afschuwelijke verwensingen naar hun hoofd. Daarom kies ik voor de vlucht naar voren en ga ik niet toezien hoe mijn gezin en mijn carrière kapot worden gemaakt.” Volgens zijn advocaten is zijn agenda in 2023 nog helemaal leeg, omdat niemand meer met hem zouden willen werken door de beschuldiging van verkrachting aan zijn adres.

De Munk vertelt de rechtbank dat vijftien jaar geleden in een val is gelopen en er geluidsopnames van hem gemaakt zijn op een telefoon. “Hoe kan ik me verweren tegen leugens van vijftien jaar geleden?”, vraagt De Munk zich af. “Ik zal vechten als een leeuw”, besluit De Munk zijn emotionele betoog. De vrouw die De Munk beschuldigt van verkrachting is niet aanwezig in de Amsterdamse rechtszaal. Volgens haar advocaat Anthony Leigh “omdat zij geen publiek figuur is en moeite heeft met de media-aandacht. Zij wilde daar niet mee geconfronteerd worden.”

Een december doet de rechtbank uitspraak en wordt duidelijk of Danny zijn kwelgeest die zegt door hem verkracht te zijn onder ede mag horen en hij zijn onschuld kan bewijzen. Lukt dat niet dan lijkt niet alleen de carrière van Danny is gevaar, maar ook zijn huwelijk met Jenny.

Lees verder

BN'ers

Exclusief: ‘Mark Rutte wordt vader’

De vertrekkende premier Mark Rutte (55) is – voor zover bekend – vrijgezel, maar vaderschap heeft hij niet opgegeven. De premier sluit niet uit dat dit op een dag weer zal gebeuren.

Maar hij weet dat hij niet te laat kinderen wil, want hij verloor zijn vader op zeer jonge leeftijd. Rutte zei het eerlijk gezegd op Shownieuws.

RUTTE-BEOORDELING OP KINDEREN

Albert Verlinde vroeg aan Mark: “Je geeft les aan kinderen, maar schaam je je niet dat je zelf geen kinderen hebt?” Hij antwoordde: ‘Ik heb ze op dit moment niet. En nee, dat is niet wat ik nu mis. Ik vind het heel leuk dat ik als vrijwilliger les geef op de middelbare school. Maar wie weet, het kan nog gebeuren. ”

KINDEREN DIE MIJN EIGEN KINDEREN VERLIEZEN

Rutte was een onhandige man en had in totaal zes (half)broers en zussen: zijn vader had drie kinderen met zijn eerste vrouw, en na zijn dood in een Japans kamp kreeg hij nog vier kinderen met zijn zus van de vrouw van Ruth, moeder. . Zijn vader, zo vertelde Mark ooit aan Zomergasten, stierf toen Mark nog maar 21 jaar oud was.

Hij gaat ervan uit dat hij als kind zijn vader heeft verloren en dat hij ooit zelf kinderen zal krijgen. “Mijn vader was 57 of 58 jaar oud toen ik geboren werd. Dat betekent dat er ook een kans is dat je hem op vrij jonge leeftijd verliest. Daar moet je rekening mee houden als je vader wordt; dat je kinderen misschien een iets lager.”

PLAN NIET TE VEEL

Zal dat hem tegenhouden? “Nou, je kunt het niet helemaal plannen. Ik hou ook van het leven: we zullen zien wat er gebeurt. Op het werk moet je zorgvuldig plannen, maar als je het te privé gaat doen…’ zei Mark.

Lees verder

BN'ers

Breaking: Eva Jinek stopt met talkshow

Eva Jinek leek aanvankelijk hét dominante gezicht van RTL 4’s late avond te worden, maar in werkelijkheid blijkt ze gewoon parttime te werken. Eind november houdt ze het alweer voor gezien.

De ambities van Eva Jinek blijken behoorlijk te zijn bijgesteld nu ze bijna op de helft van haar vierjarige RTL-contract ter waarde van naar verluidt 1,2 miljoen euro per jaar zit. Aanvankelijk wilde ze dé grote naam op de late avond van RTL 4 worden, maar ze blijkt het toch ook wel heel erg prettig vinden om veel tijd te besteden aan haar gezinnetje.

Eva werkt parttime

Eva blijkt voor haar RTL-miljoenen slechts parttime te hoeven werken. Ze draaide aan het begin van dit jaar tweeënhalve maand mee, ging toen zes maanden op vakantie en haar huidige serie duurt drie maanden. Op 29 november geeft ze namelijk alweer het stokje over aan haar collega Beau van Erven Dorens.

Het betekent dat Eva dit jaar slechts 5,5 maand hoeft te werken en dat is natuurlijk wel héél comfortabel. Toch dreigt er een groot gevaar nu haar kijkcijfers enorm zijn ingezakt. Vindt RTL 4 haar over twee jaar nog steeds meer dan een miljoen euro per jaar waard? Of gaat ze boezemvriendin Merel Westrik dan vergezellen op de reservebank?

Ambities bijgesteld

Vlak voordat Eva begon bij RTL 4 – haar eerste aflevering was in januari 2020 – liep de presentatrice nog over van de ambitie. Ze zag het zelfs voor zich dat ze blokken van zes maanden achter elkaar zou draaien, in plaats van de drie maanden of minder die ze nu draait.

Eva destijds op de vraag of zes maanden niet te lang is: “Veel te lang! Maar ik ben tot alles in staat, tot ál-les. Ik kom hier niet om mijn dienstjes te draaien, maar om te slagen. Om mijn punt te maken, iets te bewerkstelligen. Dat kan zomaar heel lang zijn.”

Dienstjes draaien

Anderhalf jaar later lijkt Eva’s werkschema verdacht veel op dienstjes draaien. Als Beau eind november het stokje overneemt, blijft ook hij vermoedelijk drie maanden zitten. Beau doet er, in tegenstelling tot Eva, echter veel andere programma’s naast.

Het is aannemelijk dat Eva in maart weer terugkeert op de buis, om het stokje vanaf juni weer over te geven aan Humberto Tan. Of ze dan weer zes maanden op vakantie gaat, is nog onduidelijk.

Lees verder

BN'ers

Yolanthe krijgt ernstig nieuws te horen vanuit het ziekenhuis

Yolanthe Cabau is helaas in het ziekenhuis terecht gekomen. Een spelletje met haar zoon, Xess Xava heeft ervoor gezorgd dat de actrice gewond is geraakt en op de eerste hulp is beland. Dit deelt de actrice via Instagram.

Momenteel is Yolanthe bezig met het opnemen van een nieuwe Amerikaanse film, Vacation Nightmare. Eind dit jaar komt de romantische thriller Egyptian Affair uit. Een Amerikaanse producer heeft een scene van Yolanthe onder ogen gekregen en heeft gevraagd of ze auditie wilde komen doen voor de nieuwe film.

Nachtmerrie van menig voetballer
Yolanthe heeft, naar eigen zeggen, de nachtmerrie van menig voetballer zien uitkomen. “Een gescheurde enkelband, heel vervelend. Dus ik loop nu op krukken.”

Bron afbeelding: Shownieuws

Foto’s
Op Instagram deelt ze beelden van de verwonding. “Het mag de pret niet drukken, want mijn beste vriendin is jarig en dat gaan we vieren,” aldus Yolanthe. Een potje voetballen met Xess heeft er voor gezorgd dat de actrice even wat minder mobiel is.

Droom
Hoewel Yolanthe momenteel in Los Angeles woont, samen met haar zoontje, vliegt ze nog regelmatig op en naar naar Nederland. Ze noemt het wonen in de stad niets anders dan een droom en in de tussentijd timmert ze voor aan haar internationale doorbraak als filmster.

Bron: Shownieuws.nl

Lees verder

Trending