Connect with us

BN'ers

Zien: Gordon beschuldigd van ‘Dierenmishandeling’ hondje Toto

Gordon wekt behoorlijk wat woede op met zijn nieuwe Franse bulldog Toto. Hij wil van het hondje een soort ‘celebrity animal’ maken, maar daarmee promoot hij dierenmishandeling, klinkt het.

De overheid verbiedt om honden met te korte snuiten te kruisen: ze lijden onder chronische aandoeningen en kunnen niet natuurlijk geboren worden. De Franse bulldog staat op vijf in de top twaalf van extreem kortsnuitige en dus ‘kapotgefokte’ hondenrassen, aldus RTL Nieuws. Tegelijkertijd loopt Gordon op Instagram behoorlijk te koop met zijn kortsnuitige hondje.

Dierenmishandeling
De Koninklijke Hondenbescherming krijgt er echt een heel naar gevoel van. “De hond behoort tot een soort met een te korte snuit, krijgt te weinig lucht en lijdt. Onbedoeld aandacht hieraan geven staat gelijk aan het promoten van dierenmishandeling”, laat de organisatie weten in een statement.

Maar ook Dier & Recht, dat zich inzet voor dierenwelzijn, is woest. “Op de foto’s en in de video’s is te zien dat de arme Toto geen open neusgaten heeft. Dat betekent dat het hem moeite kost om lucht binnen te krijgen”, zegt Kelly Kessen, de dierenarts van Dier & Recht. Ze benadrukt dat zo’n hond helemaal niet gefokt mag worden.

‘Dit is niet schattig, Gordon!’
Volgens Kessen staat in de wet dat de snuit van een hond tenminste de helft van de kop moet zijn. “Dat is zeker bij Toto niet het geval. Honden met te korte snuiten kunnen slecht tegen warmte en zijn meestal benauwd. Nee Gordon, dat snurken is niet schattig, maar zielig!”

Ook is te zien dat ‘het arme diertje’ scheel kijkt, vervolgt Kessers in haar betoog. “Dit komt door het tekort aan ruimte in de korte schedel. De ogen passen niet in de te ondiepe oogkassen. Daardoor kijken Franse bulldogs vaak scheel, en hebben ze oogzweren.”

Illegaal gefokt
Al met al kan dit volgens Kessers echt niet. “Gordon heeft een hondje gekocht met extreem schadelijke uiterlijke kenmerken, waar in Nederland niet op gefokt mag worden volgens de wet. We hopen dat als Gordon zich hiervan bewust is, en hij zijn volgers oproept om zijn voorbeeld vooral níét te volgen.”

Ook gewone dierenliefhebbers laten zich bedroefd uit. “Gordon heeft van alle honden die je kan vinden een doorgefokte franse bulldog. Het neusje is amper nog te vinden. Mensen hou op met zulke honden te kopen. Het leed wordt zo alleen nog maar groter”, zegt Wendy bijvoorbeeld op Twitter.

BN’ers vinden het wel leuk
Het hondje van Gordon kan bij BN’ers wel op luid applaus rekenen, zelfs bij dierenliefhebber Britt Dekker. “HOI TOTO😍❤️”, schreef zij op Gordons Instagram-kanaal. En Ferry Doedens: “Cuteee 😍”

Ook Patricia Paay, die zich momenteel inzet voor dierentuin Blijdorp, is enthousiast: “Wat een moppie, een knuffel van mij op dat kleine babybuikje 💋”

Gordon reageert
Gordon liet vorige week op Radio 538 weten dat hij alles heel zorgvuldig heeft gedaan. “Het is een Franse bulldog. Dat is altijd een van mijn favoriete hondjes geweest. Hoe kom ik eraan? Na heel lang zoeken, want ze zijn bijna niet te krijgen joh.”

“Het moet natuurlijk wel een gerenommeerd beestje zijn, want er wordt natuurlijk heel veel slecht gefokt en weet ik veel allemaal, maar het is me gelukt.”

Lees verder

BN'ers

OM maakt bekend wat Peter Gillis Nicol allemaal heeft aangedaan

Het OM (Openbaar Ministerie) heeft vandaag bekendgemaakt welke verdenkingen er tegen Peter Gillis liggen. De officier van justitie laat weten dat Gillis verdacht wordt van mishandeling van Nicolleke Cremers.

De multimiljonair zou Kremers in haar rug en neus hebben gebeten, haar tegen de muur hebben geduwd en in haar borsten geknepen zou hebben. Daarnaast zou hij aan haar oor, armen en haren hebben getrokken.

De mishandeling zou op 29 mei hebben plaatsgevonden in Gillis’ vakantiepark Prinsenmeer in het Brabantse Ommel. Gillis moest daarna een nacht in de politiecel doorbrengen.

OM maakt bekend wat Peter Gillis Nicol allemaal heeft gedaan

Ontkennen

Zoals we inmiddels allemaal weten, ging Peter in eerste instantie de ontkenningsfase in. Zowel Gillis als zijn vrienden gebruikten de termen ”onzin” en ”niet waar”.

Deze leugens bleken niet lang stand te houden, want toen bekend werd dat de zestigjarige realityster voor de rechtbank verschijnen moet, bleek hij een spijtoptant. Ineens maakte hij excuses, waarna advocaat Ton van den Biezenbos er als de kippen bij was om snel te benadrukken dat Nicol geen aangifte tegen haar financierder had gedaan.

Wat Nicol echter wel heeft gedaan, is een belastende verklaring afleggen. En dus besloot het OM om op eigen houtje tot vervolging over te gaan. De zitting die vandaag plaatsvond, duurde overigens erg kort. Dat komt doordat Nicol eerst als getuige moet opdraven, iets dat nog niet gebeurd was.

Lees verder

BN'ers

Zien: Chantal Janzen helemaal uit de kleren voor magazine

Leeftijd is slechts een getal, dat blijkt wel als je kijkt naar Chantal Janzen. Ze is en blijft een van de knapste en leukste vrouwen van Nederland. Ze is van binnen en buiten een prachtig mens. Ze heeft nu een shoot gedaan waar menig man, en vrouw, heel erg blij is.

Chantal Janzen uit de kleren

We kennen de 42-jarige Chantal natuurlijk voornamelijk vanwege haar tv-werk. Maar ook op Instagram gaat ze als een speer. Zowel haar kijkcijfers op tv als de views op sociale media gaan door het dak. En dat kan ook niet anders als je zulke kiekjes plaatst.

Ze was onlangs presentatrice tijdens Eurovisie Songfestival en is bekend van The Voice of Holland en Chantal blijft slapen. Ze heeft nu een shoot gedaan voor haar eigen magazine &C. En die liet veel mensen met open mond achter.

Douze points!

Bonjour.Comment allez-vous? De foto krijgt geweldige reacties. Zo zegt Jan Smit bijvoorbeeld: Douze Points. We zijn het helemaal met hem eens. Leeftijd is echt maar een getal, dat blijkt maar weer.

Hieronder hebben we onze andere favoriete foto’s van de blondine op een rijtje gezet. We wensen je dan ook een prachtige dag! ?

Lees verder

BN'ers

Frans en Mariska Bauer nemen na ruim 25 jaar afscheid

Frans en Mariska Bauer nemen na ruim 25 jaar afscheid van een bijzondere plek vol mooie herinneringen.

De ouders van Mariska hebben een restaurant en dat hebben ze te koop gezet. En hun restaurant is een bijzondere plek voor Frans en Mariska, want daar heeft het gelukkige koppel elkaar ontmoet. In de video hierboven vertelt Bart Ettekoven meer over deze dierbare plek voor de Bauers.

Eerder deze maand werd bekend dat Frans en Mariska er een kersverse schoondochter bij hebben. Hun oudste zoon Christiaan (20) heeft een nieuwe vriendin. De dame in kwestie heet Kim en volgens Christiaan kennen ze elkaar ‘via via’. “Een beetje via studie ook”, vertelt de verliefde Bauer aan RTL Boulevard. “En dan ga je een beetje daten en nu zit ze hier.”

Lees verder
Advertisement

Trending