Connect with us

BN'ers

Zien: Gordon beschuldigd van ‘Dierenmishandeling’ hondje Toto

Gordon wekt behoorlijk wat woede op met zijn nieuwe Franse bulldog Toto. Hij wil van het hondje een soort ‘celebrity animal’ maken, maar daarmee promoot hij dierenmishandeling, klinkt het.

De overheid verbiedt om honden met te korte snuiten te kruisen: ze lijden onder chronische aandoeningen en kunnen niet natuurlijk geboren worden. De Franse bulldog staat op vijf in de top twaalf van extreem kortsnuitige en dus ‘kapotgefokte’ hondenrassen, aldus RTL Nieuws. Tegelijkertijd loopt Gordon op Instagram behoorlijk te koop met zijn kortsnuitige hondje.

Dierenmishandeling
De Koninklijke Hondenbescherming krijgt er echt een heel naar gevoel van. “De hond behoort tot een soort met een te korte snuit, krijgt te weinig lucht en lijdt. Onbedoeld aandacht hieraan geven staat gelijk aan het promoten van dierenmishandeling”, laat de organisatie weten in een statement.

Maar ook Dier & Recht, dat zich inzet voor dierenwelzijn, is woest. “Op de foto’s en in de video’s is te zien dat de arme Toto geen open neusgaten heeft. Dat betekent dat het hem moeite kost om lucht binnen te krijgen”, zegt Kelly Kessen, de dierenarts van Dier & Recht. Ze benadrukt dat zo’n hond helemaal niet gefokt mag worden.

‘Dit is niet schattig, Gordon!’
Volgens Kessen staat in de wet dat de snuit van een hond tenminste de helft van de kop moet zijn. “Dat is zeker bij Toto niet het geval. Honden met te korte snuiten kunnen slecht tegen warmte en zijn meestal benauwd. Nee Gordon, dat snurken is niet schattig, maar zielig!”

Ook is te zien dat ‘het arme diertje’ scheel kijkt, vervolgt Kessers in haar betoog. “Dit komt door het tekort aan ruimte in de korte schedel. De ogen passen niet in de te ondiepe oogkassen. Daardoor kijken Franse bulldogs vaak scheel, en hebben ze oogzweren.”

Illegaal gefokt
Al met al kan dit volgens Kessers echt niet. “Gordon heeft een hondje gekocht met extreem schadelijke uiterlijke kenmerken, waar in Nederland niet op gefokt mag worden volgens de wet. We hopen dat als Gordon zich hiervan bewust is, en hij zijn volgers oproept om zijn voorbeeld vooral níét te volgen.”

Ook gewone dierenliefhebbers laten zich bedroefd uit. “Gordon heeft van alle honden die je kan vinden een doorgefokte franse bulldog. Het neusje is amper nog te vinden. Mensen hou op met zulke honden te kopen. Het leed wordt zo alleen nog maar groter”, zegt Wendy bijvoorbeeld op Twitter.

BN’ers vinden het wel leuk
Het hondje van Gordon kan bij BN’ers wel op luid applaus rekenen, zelfs bij dierenliefhebber Britt Dekker. “HOI TOTO😍❤️”, schreef zij op Gordons Instagram-kanaal. En Ferry Doedens: “Cuteee 😍”

Ook Patricia Paay, die zich momenteel inzet voor dierentuin Blijdorp, is enthousiast: “Wat een moppie, een knuffel van mij op dat kleine babybuikje 💋”

Gordon reageert
Gordon liet vorige week op Radio 538 weten dat hij alles heel zorgvuldig heeft gedaan. “Het is een Franse bulldog. Dat is altijd een van mijn favoriete hondjes geweest. Hoe kom ik eraan? Na heel lang zoeken, want ze zijn bijna niet te krijgen joh.”

“Het moet natuurlijk wel een gerenommeerd beestje zijn, want er wordt natuurlijk heel veel slecht gefokt en weet ik veel allemaal, maar het is me gelukt.”

Lees verder

BN'ers

Breaking: Estavana Polman verlaat haar gezin

Handbalster Estavana Polman speelde jaren in Denemarken en verhuisde zelfs met Rafael van der Vaart om dichter bij haar club te wonen. Ze werd moeder van dochtertje Jesslyn en stiefzoon Damián trok bij hen in. Maar nu vertrekt ze alleen naar Roemenië.

Estavana heeft een pittige periode achter de rug met een blessure en het verplicht vertrek bij haar club in Denemarken. Het gaat gelukkig allemaal iets beter met haar en afgelopen week tekende ze bij een club in Roemenië.

Chaos

„Het was wel een beetje chaos hoor! Het is allemaal heel snel gegaan”, vertelt Estavana tegen RTL Boulevard. Een makkelijke keuze was het volgens haar niet, want Roemenië ligt toch ongeveer op 2300 kilometer afstand van Denemarken en dus haar gezin. „Dan krijg je een aanbieding en dan denk je ‘hm, gaan we het doen?’ En dan ga je overleggen thuis en Raf zei ‘ga! en we regelen het wel’, maar ja ik zie dan allemaal beren.” Uiteindelijk besluit ze om toch te gaan. „Ik ben met twee tassen weggegaan en ik dacht ‘ik kijk wel hoe het gaat’.”

‘Buikpijn’

Het achterlaten van haar gezin gaat Estavana niet in de koude kleren zitten. „Ik heb echt pijn in mijn buik gehad. Die kleine op bed leggen, Damián doei zeggen, mij kon je oprapen. Nu ben ik er en nu gaan we er gewoon het beste van maken.” Rafael volgt zijn liefde ook niet naar Roemenië, maar volgens Estavana houdt dat het juist spannend. „Dan kun je ook geen ruzie maken met elkaar. We kunnen ons hele leven nog samen zijn, op de bank zitten en oud worden en saai doen.”

Lees verder

BN'ers

Geert Wilders flink onder vuur na satirische grap over Marokkanen

Marokko plaatste zich deze week knap als groepshoofd van hun poule voor de achtste finale op het WK voetbal in Qatar. Dat werd met name in de grote steden in Nederland goed gevierd, hoewel er ook her en der wat relletjes ontstonden.

Geert Wilders reageerde op zijn eigen manier op deze gebeurtenis maar niet iedereen vond dat even grappig.

De politicus deelde een gefotoshopte foto van zichzelf als VAR met daarbij de tekst geschreven: ‘doelpunt Marokko afgekeurd door VAR’. Hoewel Geertje zelf de grap waarschijnlijk erg geslaagd vond is zijn er een hoop Twitteraars die dit te ver vinden gaan gezien de reacties.

 

Lees verder

BN'ers

Heftig: Sarah van Soelen heeft weer een bizar uiterlijk

Een paar weken geleden was de opening van de Harbour Club in Amsterdam waar Hans Klok zou optreden. Zowel Rachel als Sarah van Soelen gingen daar naar toe.

Rachel ging op de rode loper doodleuk naast Sarah staan om samen gefotografeerd te worden. Terwijl Andre duidelijk heeft laten weten geen contact meer met Sarah van Soelen te willen.

Maar goed Sarah wilde ook nog wel even de camera’s van RTL Boulevard en Shownieuws te woord staan en dat had ze beter niet kunnen doen. Sarah wordt namelijk op Twitter compleet afgekraakt om haar bizarre uiterlijk.

Maar goed het kan blijkbaar nog veel gekker, want moet je even kijken wat Sarah met haar wenkbrauwen heeft gedaan op de onderstaande foto om nog maar te zwijgen over haar mega lippen.

Lees verder
Advertisement

Trending