Connect with us

BN'ers

Triest nieuws: Barbie ‘Samantha de Jong’ is er niet meer

Ze werd bekend in een ordinair programma, groeide daarna uit tot heldin in de Haagse volkswijken, en donderde daarna heel hard van haar podium af. Barbie kreeg een inzinking. Een Britney Spearsje, een Lindsay Lohannetje, noem het hoe je wilt. Een combinatie te veel van alles, je omringen met mensen die totaal niet inzien wat het beste voor je is en vooral: verdovende middelen. Bij haar zoveelste wanhoopkreet werd het iedereen dan écht duidelijk: deze vrouw heeft hulp nodig.

Nu moet ik heel eerlijk bekennen dat ik dit soort nieuws altijd een beetje sleazy vind, maar toch vind ik ook dat we het goede nieuws moeten melden als we over het slechte hebben geschreven. Want Samantha krabbelt langzaamaan op. En da’s goed nieuws.

Na vier maanden in een afkickkliniek in Schotland te hebben gezeten laat ze weer voorzichtig van zich horen op Instagram. Ze voelt zich naar eigen zeggen herboren. “Zoals jullie zien heb ik me blonde look achter gelaten in Schotland en ga verder als Samantha de Jong en me richten op me herstel,” schrijft ze bij de foto.

Aan Story vertelt ze voor het eerst hoe de vork nou echt in de steel zat. Toen zij en Michael van der Plas gingen scheiden, ging alles mis. Zij wilde nog samen voor de kinderen zorgen, hij wilde daar niets van weten. “Om die pijn te verdoven, begon ik te gebruiken. Cocaïne.” Veel weet ze niet meer, maar “wel merkte ik dat ik toen dat ik langzaam alles kwijtraakte: mijn man, mijn kinderen, mijn huis, mijn auto, vier lieve vrienden die overleden… En ik heb de harde les geleerd dat andere vrienden het slecht met mij voor hadden.”

In januari komt in het nieuws dat Samantha een zelfmoordpoging heeft gedaan. Ze wordt vrij snel ontslagen uit de kliniek. In april opnieuw in de headlines: Barbie neemt overdosis slaappillen. In juli is het voor de derde keer raak. “Door de combinatie van coke, drank en die zware slaappillen ben ik die ochtend vroeg in een psychose geraakt,” vertelt ze. “Ik was zó depressief, ik was zó ver heen. Toen ben ik door mijn raam gesprongen. Niet gegleden, zoals werd gezegd, maar gesprongen.”

It’s a long way up when you hit the ground. Maar stapje voor stapje gaat het nu steeds beter met Samantha. Ze wil in ieder geval nóóit meer Barbie genoemd worden. “Ik heet Samantha en Barbie bestaat niet meer. Het blonde haar herinnert me te veel aan Barbie en daarom heb ik deze prachtige kastanjebruine kleur genomen. Ik ben er erg blij mee. Het meisje Sam is weer terug.”

Lieve Samantha, het meisje met de grote bek en het kleine hartje, ik hoop dat je eindelijk je hoofd koel weet te houden in deze gehaaide wereld waarin iedereen altijd maar alles van je moet. Pak je rust, verklein die vriendengroep en val terug op de basis die altijd van je blijft houden: je familie. En je weet wat ze zeggen over het woord falen, hè? Falen is niet instorten. Falen is weigeren om op te staan. Enne, gewoon even tussen jou en mij: dat van die blondes have more fun is een leugen. Go get them, brunette.

Lees verder

BN'ers

Exclusief: ‘Mark Rutte wordt vader’

De vertrekkende premier Mark Rutte (55) is – voor zover bekend – vrijgezel, maar vaderschap heeft hij niet opgegeven. De premier sluit niet uit dat dit op een dag weer zal gebeuren.

Maar hij weet dat hij niet te laat kinderen wil, want hij verloor zijn vader op zeer jonge leeftijd. Rutte zei het eerlijk gezegd op Shownieuws.

RUTTE-BEOORDELING OP KINDEREN

Albert Verlinde vroeg aan Mark: “Je geeft les aan kinderen, maar schaam je je niet dat je zelf geen kinderen hebt?” Hij antwoordde: ‘Ik heb ze op dit moment niet. En nee, dat is niet wat ik nu mis. Ik vind het heel leuk dat ik als vrijwilliger les geef op de middelbare school. Maar wie weet, het kan nog gebeuren. ”

KINDEREN DIE MIJN EIGEN KINDEREN VERLIEZEN

Rutte was een onhandige man en had in totaal zes (half)broers en zussen: zijn vader had drie kinderen met zijn eerste vrouw, en na zijn dood in een Japans kamp kreeg hij nog vier kinderen met zijn zus van de vrouw van Ruth, moeder. . Zijn vader, zo vertelde Mark ooit aan Zomergasten, stierf toen Mark nog maar 21 jaar oud was.

Hij gaat ervan uit dat hij als kind zijn vader heeft verloren en dat hij ooit zelf kinderen zal krijgen. “Mijn vader was 57 of 58 jaar oud toen ik geboren werd. Dat betekent dat er ook een kans is dat je hem op vrij jonge leeftijd verliest. Daar moet je rekening mee houden als je vader wordt; dat je kinderen misschien een iets lager.”

PLAN NIET TE VEEL

Zal dat hem tegenhouden? “Nou, je kunt het niet helemaal plannen. Ik hou ook van het leven: we zullen zien wat er gebeurt. Op het werk moet je zorgvuldig plannen, maar als je het te privé gaat doen…’ zei Mark.

Lees verder

BN'ers

Breaking: Eva Jinek stopt met talkshow

Eva Jinek leek aanvankelijk hét dominante gezicht van RTL 4’s late avond te worden, maar in werkelijkheid blijkt ze gewoon parttime te werken. Eind november houdt ze het alweer voor gezien.

De ambities van Eva Jinek blijken behoorlijk te zijn bijgesteld nu ze bijna op de helft van haar vierjarige RTL-contract ter waarde van naar verluidt 1,2 miljoen euro per jaar zit. Aanvankelijk wilde ze dé grote naam op de late avond van RTL 4 worden, maar ze blijkt het toch ook wel heel erg prettig vinden om veel tijd te besteden aan haar gezinnetje.

Eva werkt parttime

Eva blijkt voor haar RTL-miljoenen slechts parttime te hoeven werken. Ze draaide aan het begin van dit jaar tweeënhalve maand mee, ging toen zes maanden op vakantie en haar huidige serie duurt drie maanden. Op 29 november geeft ze namelijk alweer het stokje over aan haar collega Beau van Erven Dorens.

Het betekent dat Eva dit jaar slechts 5,5 maand hoeft te werken en dat is natuurlijk wel héél comfortabel. Toch dreigt er een groot gevaar nu haar kijkcijfers enorm zijn ingezakt. Vindt RTL 4 haar over twee jaar nog steeds meer dan een miljoen euro per jaar waard? Of gaat ze boezemvriendin Merel Westrik dan vergezellen op de reservebank?

Ambities bijgesteld

Vlak voordat Eva begon bij RTL 4 – haar eerste aflevering was in januari 2020 – liep de presentatrice nog over van de ambitie. Ze zag het zelfs voor zich dat ze blokken van zes maanden achter elkaar zou draaien, in plaats van de drie maanden of minder die ze nu draait.

Eva destijds op de vraag of zes maanden niet te lang is: “Veel te lang! Maar ik ben tot alles in staat, tot ál-les. Ik kom hier niet om mijn dienstjes te draaien, maar om te slagen. Om mijn punt te maken, iets te bewerkstelligen. Dat kan zomaar heel lang zijn.”

Dienstjes draaien

Anderhalf jaar later lijkt Eva’s werkschema verdacht veel op dienstjes draaien. Als Beau eind november het stokje overneemt, blijft ook hij vermoedelijk drie maanden zitten. Beau doet er, in tegenstelling tot Eva, echter veel andere programma’s naast.

Het is aannemelijk dat Eva in maart weer terugkeert op de buis, om het stokje vanaf juni weer over te geven aan Humberto Tan. Of ze dan weer zes maanden op vakantie gaat, is nog onduidelijk.

Lees verder

BN'ers

Yolanthe krijgt ernstig nieuws te horen vanuit het ziekenhuis

Yolanthe Cabau is helaas in het ziekenhuis terecht gekomen. Een spelletje met haar zoon, Xess Xava heeft ervoor gezorgd dat de actrice gewond is geraakt en op de eerste hulp is beland. Dit deelt de actrice via Instagram.

Momenteel is Yolanthe bezig met het opnemen van een nieuwe Amerikaanse film, Vacation Nightmare. Eind dit jaar komt de romantische thriller Egyptian Affair uit. Een Amerikaanse producer heeft een scene van Yolanthe onder ogen gekregen en heeft gevraagd of ze auditie wilde komen doen voor de nieuwe film.

Nachtmerrie van menig voetballer
Yolanthe heeft, naar eigen zeggen, de nachtmerrie van menig voetballer zien uitkomen. “Een gescheurde enkelband, heel vervelend. Dus ik loop nu op krukken.”

Bron afbeelding: Shownieuws

Foto’s
Op Instagram deelt ze beelden van de verwonding. “Het mag de pret niet drukken, want mijn beste vriendin is jarig en dat gaan we vieren,” aldus Yolanthe. Een potje voetballen met Xess heeft er voor gezorgd dat de actrice even wat minder mobiel is.

Droom
Hoewel Yolanthe momenteel in Los Angeles woont, samen met haar zoontje, vliegt ze nog regelmatig op en naar naar Nederland. Ze noemt het wonen in de stad niets anders dan een droom en in de tussentijd timmert ze voor aan haar internationale doorbraak als filmster.

Bron: Shownieuws.nl

Lees verder

Trending