Connect with us

BN'ers

RTL4-programma Koffietijd per direct van de buis gehaald

Het RTL4-programma Koffietijd wordt van de buis gehaald. De laatste aflevering is in mei 2023 te zien, zo maakte RTL zojuist bekend, samen met initiatiefnemers Nationale Postcode Loterij en VriendenLoterij.

RTL-baas Peter van der Vorst vindt het ‘jammer’ dat er afscheid genomen wordt van een ‘iconische titel’. Volgens Van der Vorst hebben de Nationale Postcode Loterij en VriendenLoterij de knoop doorgehakt. ,,Koffietijd behoort al heel lang tot het vaste ochtendritueel van een trouwe schare fans. Elke doordeweekse ochtend brengt ons team van presentatoren op een ongedwongen manier warmte en gezelligheid de huiskamers binnen. Zonder de bijdrage van de sponsoren is het voor ons helaas niet haalbaar om het programma voort te zetten. We zijn hen dankbaar voor al die jaren waarin zij Koffietijd mogelijk hebben gemaakt.’’

Daan Peters, managing director van Nationale Postcode Loterij en VriendenLoterij, laat weten dat er met het aflopen van het contract volgend jaar een moment was gekomen om Koffietijd onder de loep te nemen. ,,Het programma bereikt helaas niet meer voldoende kijkers. Wij kijken samen met RTL en Talpa Entertainment Productions met plezier en trots naar deze samenwerking en gaan ook de komende maanden de kijkers op een gezellige manier de dag laten beginnen met Quinty, Loretta, Pernille, Patrick en Vivian.’’

Het is overigens onbekend wanneer zij zijn ingelicht. Vanmiddag schreef Quinty Trustfull nog bij een reeks foto’s op Instagram dat Koffietijd voor haar ‘een feestje’ is. ‘Al ruim 12.5 jaar het leukste programma.’

Verdrietig

Schrijver is blij dat ze nog even de tijd heeft om aan het idee te wennen dat het programma stopt. De presentatrice ‘put troost’ uit het feit dat het nog zeven maanden duurt voordat de laatste aflevering van het RTL 4-ochtendprogramma wordt gemaakt. ,,We kunnen nog zeven maanden hele leuke uitzendingen maken en dat zijn er best nog een heleboel als je er vijf per week maakt”, zei ze vanmiddag in de middagshow van Frank Dane op Radio 538.

Het nieuws dat Koffietijd van de buis wordt gehaald, noemt ze ‘verdrietig’. Maar Schrijver zegt wel dat het pas ‘echt rauw op het dak zou vallen, als je te horen krijgt dat het vanaf volgende week’ zou stoppen.

Doorstart

Koffietijd, dat in de jaren 90 werd gepresenteerd door Mireille Bekooij en Hans van Willigenburg, maakte in 2010 een doorstart. In 2001 werd ook besloten het ochtendprogramma te schrappen, ook na tegenvallende kijkcijfers. Koffietijd, dat wordt uitgezonden om 10.00 uur, heeft een bereik dat schommelt tussen de 100.000 en 150.000 kijkers.

Koffietijd wordt live gepresenteerd vanuit Amsterdam. In de show staat gezelligheid centraal. Zo worden dagjes uit besproken, is er een artiest te gast, en wordt er live gekookt door London Loy. Het vaste team bestaat uit Quinty Trustfull, Loretta Schrijver, Pernille La Lau, Vivian Slingerland en Patrick Martens.

In Koffietijd komen ook emotionele momenten voorbij. Zo keerde Loretta Schrijver (66) twee maanden geleden terug nadat er vorig jaar een beginnende fase van darmkanker was vastgesteld. Ze gelastte een tv-pauze van een halfjaar in.

Lees verder

BN'ers

Beau van Erven Dorens: ‘Ernstig ziek en wordt bestraald’

Selly Vermeijden, de vrouw van tv-presentator Beau van Erven Dorens, is ernstig ziek. Ze wordt bestraald in het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis (AVL). Dat meldt het AD vrijdag. Een woordvoerster van SBS6, de zender waaraan Van Erven Dorens is verbonden, zei donderdag ‘dat het slechte nieuws inderdaad en helaas klopt’. ‘Maar omdat het een privékwestie is, doen wij er verder geen mededelingen over.’

Waarvóór Selly, docente Frans aan het Amsterdams Lyceum, wordt bestraald, is nog niet naar buiten gekomen. Het stel heeft vier jonge kinderen, de tweeling Bram en Tijn en hun jongere broertjes Bobbie en Jan.

De Gemene Deler

De ziekte van Selly is een nieuwe klap voor de 41-jarige presentator, die afgelopen tijd al zijn programma’s bij SBS zag floppen. SBS benadrukt wel dat het vroegtijdig stoppen van Beaus nieuwe spelprogramma De Gemene Deler niets te maken heeft met het feit dat zijn vrouw ziek is.

‘Het is zeker niet zo dat Beau nu geen tijd heeft voor presentatiewerkzaamheden, omdat hij zijn vrouw moet bijstaan. Nu het programma van de buis is gehaald, wordt de werkdruk voor Beau namelijk niet minder. Hij gaat aan de slag als presentator bij Shownieuws en in een later stadium met de quiz Show Me The Money.’

Lees verder

BN'ers

Relatie van Patricia Paay en haar toyboy naar de knoppen

Patricia Paay heeft al een zware tijd achter de rug. Ze had namelijk veel problemen met haar heup. Enkele maanden geleden werd ze met spoed opgenomen in het ziekenhuis door een ernstige complicatie aan haar heup. Ze moest direct geopereerd worden en dacht dat ze daarna weer snel naar huis kon gaan, maar niets bleek minder waar. Ze moesten blijven want er waren complicaties opgetreden.

Daarna had Patricia nog meer slecht nieuwe gekregen, want ze moet opnieuw geopereerd worden. Maar inmiddels is Patrica al weer een tijdje thuis, maar ze kwakkelt nog steeds met haar gezondheid.

Maar daarna bleek haar weer een hele zware periode te wachten. Het gaat namelijk niet goed met de moeder van Patricia. Hoewel Patricia en haar zus nog vaak op bezoek gaan weet Patricia dat haar moeder in de laatste fase van haar leven zit. Laatst nog liep de 96-jarige moeder van Patricia een longontsteking op.

En nu krijgt Patricia weer een klap te verwerken, want verschillende bronnen melden dat haar relatie met haar 39 jaar jongere man Robbert voorbij is.

In 2016 kreeg Patrica een relatie met Robert en ieder was verbijsterd door het grootte leeftijdsverschil. Patricia loog zelfs over zijn leeftijd. Ze zei toen dat hij 32 was terwijl hij eigenlijk 28 jaar was. Patricia zag de bui namelijk al hangen. Maar goed ze zijn toch 6 jaar bij elkaar gebleven en dat had echt niemand verwacht. Wat de reden is dat de relatie nu voorbij is is nog niet bekend.

Lees verder

BN'ers

Management Max Verstappen reageert op babynieuws

Gisteren verschenen er van Kelly Piquet, de vriendin van Max Verstappen, enkele ‘bijzondere’ posts op Instagram.

Zo zouden er screenshots rondgaan waarin staat: “Ik ben positief getest, maar niet op corona!” en daarna verscheen er nog een foto waarin ze iedereen bedankt voor alle gelukswensen met een emoji van een gezinnetje erbij. Het management van Max Verstappen heeft gereageerd op de posts.

Nepnieuws

Het management van de coureur heeft echter aan Shownieuws laten weten dat het om nepnieuws gaat.

Juicekanalen om de tuin

Nog onbekenden hebben de het bericht gefotoshopt en zo verspreid om juicekanalen om de tuin te leiden. Met succes, want het ging op deze kanalen helemaal los. Ook daar werd gedacht dat Max Verstappen vader zou gaan worden. De coureur is wel bonusvader van Penelope, de dochter die Kelly uit een eerdere relatie kreeg.

Bron: Shownieuws

Lees verder

Trending