Connect with us

BN'ers

Veel Sterkte: Marc van der Linden op het nippertje ontsnapt aan de dood

Afgelopen zomer sloeg het noodlot bijna toe voor Marc van der Linden (51). De royaltydeskundige lag in coma en keek de dood in de ogen…Eerder maakte Marc bekend dat zijn gezondheid betere tijden heeft gekend. De royaltydeskundige onthulde afgelopen zomer in het ziekenhuis te hebben gelegen, en onthulde later nog dat hij een paar dagen in coma lag. Nu blijkt dat het kantje boord was voor Marc…

In het EO-programma ‘De Kist’ vertelt Marc wat er precies is gebeurd. Zoals bekend woog van der Linden op een bepaald punt bijna 210 kilo. Het drama begon dan ook toen hij begon met gewicht verliezen.

,,Ik was een supergelukkige man van 210 kilo die merkte dat hij steeds minder kon vanwege dat gewicht. Ik reisde veel, kon geen afstanden meer lopen.”

Afvallen

Op een gegeven moment kreeg van der Linden last van zijn nieren. Hiervoor kreeg hij medicatie die ervoor zorgden dat Marc geen hap meer door zijn keel kreeg. Dit zorgde ervoor dat hij kilo’s afviel, en Marc zag het als een startschot. ,,Toen was er zoveel af dat ik dacht: nu ben ik stom als ik niet doorpak.”

Uiteindelijk leidde dit ertoe dat Marc ruim 130 kilo afviel.

Ziek

Maar al gauw bleek het foute boel. De royaltydeskundige werd in oktober 2017 ziek.

,,Ik was met Máxima in Nigeria en ik kwam terug en ik was moe. Ik rij naar kantoor en ik kom aan en mijn hele arm blijkt onder het bloed te zitten.” Marc bleek ITP (Immuun trombocytopenie) te hebben, een ziekte waarbij je veel inwendige bloedingen kunt krijgen. ,,In dit geval moest daar een hele zware Prednison-kuur overheen.”

Een heftig medicijn: Prednison is een paardenmiddel die gepaard gaat met veel bijwerkingen. ,,Daar krijg je een opgeblazen gezicht van.”

Maar ook waren er psychische bijwerkingen. ,,Je ziet eruit als een zombie. Ik sliep niet meer en werd heel pittig. (…) Mensen beschuldigden mij van dingen, had ik het gevoel. Een beetje paranoïde ook zelfs.” Het zorgde voor een breuk met zijn beste vriend, omdat Marc zichzelf niet meer was.

Pijn

Zijn gezondheid takelde steeds verder af, vertelt Marc. ,,Ik heb afgelopen zomer een paar dagen in coma gelegen. Ineens is het misgegaan.” Door de ITP had Marc vaak last van wondroos. ,,Dat bleef maar terugkomen.”

Marc had steeds meer en meer last van vervelende kwalen, waarvoor hij ook antibiotica kreeg. ,,Ik hield vocht vast, het is pijnlijk, je krijgt koorts en je voelt je ellendig.”

Al gauw bleek het foute boel. Toen Marc alleen thuis was kreeg hij plotseling 42 graden koorts. Hij ‘viel op een ongelukkige manier’ en zijn moeder vond hem vervolgens. ,,Die hebben de deur laten openbreken en daar lag ik.”

Coma

Marc werd direct overgebracht naar het ziekenhuis. Er bestond een kans dat hij het niet zou redden.

,,Daar heb ik niets van gemerkt, dus dat is op zich wel een geruststelling.” Maar al gauw besefte Marc dat hij de dood in de ogen had gekeken. ,,Dat je echt tegen de dood aan hebt gezeten.”

Marc’s moeder had een filmpje gemaakt waarop te zien was dat Marc in zijn coma nergens op reageerde. ,,Daar schrik je wel van. Maar het emotioneerde me niet.”

Lees verder

BN'ers

Breaking: Estavana Polman verlaat haar gezin

Handbalster Estavana Polman speelde jaren in Denemarken en verhuisde zelfs met Rafael van der Vaart om dichter bij haar club te wonen. Ze werd moeder van dochtertje Jesslyn en stiefzoon Damián trok bij hen in. Maar nu vertrekt ze alleen naar Roemenië.

Estavana heeft een pittige periode achter de rug met een blessure en het verplicht vertrek bij haar club in Denemarken. Het gaat gelukkig allemaal iets beter met haar en afgelopen week tekende ze bij een club in Roemenië.

Chaos

„Het was wel een beetje chaos hoor! Het is allemaal heel snel gegaan”, vertelt Estavana tegen RTL Boulevard. Een makkelijke keuze was het volgens haar niet, want Roemenië ligt toch ongeveer op 2300 kilometer afstand van Denemarken en dus haar gezin. „Dan krijg je een aanbieding en dan denk je ‘hm, gaan we het doen?’ En dan ga je overleggen thuis en Raf zei ‘ga! en we regelen het wel’, maar ja ik zie dan allemaal beren.” Uiteindelijk besluit ze om toch te gaan. „Ik ben met twee tassen weggegaan en ik dacht ‘ik kijk wel hoe het gaat’.”

‘Buikpijn’

Het achterlaten van haar gezin gaat Estavana niet in de koude kleren zitten. „Ik heb echt pijn in mijn buik gehad. Die kleine op bed leggen, Damián doei zeggen, mij kon je oprapen. Nu ben ik er en nu gaan we er gewoon het beste van maken.” Rafael volgt zijn liefde ook niet naar Roemenië, maar volgens Estavana houdt dat het juist spannend. „Dan kun je ook geen ruzie maken met elkaar. We kunnen ons hele leven nog samen zijn, op de bank zitten en oud worden en saai doen.”

Lees verder

BN'ers

Geert Wilders flink onder vuur na satirische grap over Marokkanen

Marokko plaatste zich deze week knap als groepshoofd van hun poule voor de achtste finale op het WK voetbal in Qatar. Dat werd met name in de grote steden in Nederland goed gevierd, hoewel er ook her en der wat relletjes ontstonden.

Geert Wilders reageerde op zijn eigen manier op deze gebeurtenis maar niet iedereen vond dat even grappig.

De politicus deelde een gefotoshopte foto van zichzelf als VAR met daarbij de tekst geschreven: ‘doelpunt Marokko afgekeurd door VAR’. Hoewel Geertje zelf de grap waarschijnlijk erg geslaagd vond is zijn er een hoop Twitteraars die dit te ver vinden gaan gezien de reacties.

 

Lees verder

BN'ers

Heftig: Sarah van Soelen heeft weer een bizar uiterlijk

Een paar weken geleden was de opening van de Harbour Club in Amsterdam waar Hans Klok zou optreden. Zowel Rachel als Sarah van Soelen gingen daar naar toe.

Rachel ging op de rode loper doodleuk naast Sarah staan om samen gefotografeerd te worden. Terwijl Andre duidelijk heeft laten weten geen contact meer met Sarah van Soelen te willen.

Maar goed Sarah wilde ook nog wel even de camera’s van RTL Boulevard en Shownieuws te woord staan en dat had ze beter niet kunnen doen. Sarah wordt namelijk op Twitter compleet afgekraakt om haar bizarre uiterlijk.

Maar goed het kan blijkbaar nog veel gekker, want moet je even kijken wat Sarah met haar wenkbrauwen heeft gedaan op de onderstaande foto om nog maar te zwijgen over haar mega lippen.

Lees verder
Advertisement

Trending