Connect with us

BN'ers

Zien: Dries Roelvink laat zich uit over acties van Dave Roelvink bij Amsterdamse rellen: ‘Ik hou mijn hart vast’

De afgelopen weken was Dave Roelvink op Instagram te zien als ‘razende reporter’. Daar deed hij verslag van de rellen in Amsterdam. Aan Radio Veronica vertelt vader Dries Roelvink hoe hij over de situatie denkt.

In de gaten houden

In het afgelopen weekend keken tienduizenden mensen naar de livestreams van Dave. Op Radio Veronica laat vader Dries zich uit over de acties van zijn zoon. Naar eigen zeggen moet hij Dave altijd een beetje in de gaten houden.

“Hoewel ik de laatste maanden eigenlijk nog redelijk tevreden over hem was”, legt de zanger echter uit. “Hij woont samen, draait niet meer, er wordt geen alcohol meer gedronken, hij was goed aan het sporten en kwam dichtbij mij wonen. Dat vond ik ook wel prettig”, legt Dries uit.

De lucht is nog niet geklaard tussen Dave en Donny.

Bezig met volgers

Hoewel het volgens Dries goed gaat met zijn zoon, schrok hij enorm van Dave zijn acties in het afgelopen weekend. Volgens zijn vader is Dave veel bezig met zijn volgers op Instagram – waarvan het aantal inmiddels al op ruim 600.000 volgers staat.

Een groot deel van Dave zijn volgers kijkt naar de ‘getuigenverslagen’ van het model en sporen hem dan ook aan om steeds verder te gaan. “Er keken opeens al 25.000 mensen mee en die zeggen dan allemaal tegen hem: ‘Dave, ga dichterbij en laat zien wat er gebeurt'”, legt Dries uit. De zanger keek zelf ook mee en begon zich op den duur zorgen te maken. “Toen begon ik natuurlijk ook berichtjes te sturen van: ‘Kijk je wel uit?’.”

Ondanks de goedbedoelde adviezen van zijn vader, lijkt Dave niet te willen stoppen. “Volgens hem was het zo succesvol op Instagram, dat hij zei: ‘Als dat zondag weer gebeurt, dan ga ik weer’.”

Valse perskaarten

Toen de zelfbenoemde reporter een foto met vervalste perskaarten op Instagram plaatste, kwam journalistenvakbond NVJ in actie. De vakbond wilde zelfs juridische stappen ondernemen, maar toen Dave de foto verwijderde zagen ze daarvan af. “Dat heeft hij gelukkig terug kunnen draaien. Maar, ik houd altijd m’n hart vast met hem”, zegt Dries over deze actie. Hij werd dan ook niet boos op zijn zoon. “Hij is 26 en ik houd hem in de gaten, maar ik kan hem niet meer helemaal sturen naar mijn wensen.”

Ook wil Dries benadrukken dat er niks is ‘misgegaan’ met zijn zoon. “Ik heb twee zoons. Eén leeft als een monnik, daar heb ik totaal geen zorgen over. En Dave, ja, die moet je altijd een beetje in de gaten houden.” En toch heeft Dave ook hele mooie kanten volgens zijn vader. “Het is een lieve jongen. Hij is goed met oudjes, kinderen, dieren. Je kan op hem bouwen, hij heeft alleen een randje.”

Lees verder

BN'ers

‘Doodzieke Rob de Nijs (79) kan geen stap meer zetten: is dit het einde’

Rob de Nijs is aan zijn rolstoel gekluisterd. De 79-jarige zanger vertelt in een interview met weekblad Privé, dat met hem mee op vakantie naar Curaçao ging, dat hij niet meer kan lopen.

“Ik kan nu geen stap meer zetten”, zegt De Nijs die de ziekte van Parkinson heeft, maar het naar eigen zeggen goed maakt. “Het is niet anders, ik heb die ziekte en die gaat van kwaad tot erger. Nooit naar weer ietsje beter. Daar kun je verdrietig van worden en dat zijn we vaak genoeg, maar je moet er ook niet al te veel bij stilstaan en in plaats daarvan kijken wat je nog wel kan.”

Zo kon de zanger dus nog wel met zijn geliefden op vakantie naar Curaçao, een reis die al twee jaar op de planning stond maar vanwege corona steeds moest worden verplaatst. “Maar het is ervan gekomen… en het was geweldig.”

Afgelopen zomer nam De Nijs afscheid van zijn Nederlandse fans met een optreden in de Ziggo Dome. Op nieuwjaarsdag wordt dit concert bij Omroep MAX uitgezonden. Het was ook echt de laatste keer dat de zanger zijn beroep heeft uitgeoefend. “Ik heb daarna niet meer gezongen, nee. Maar het zwarte gat waar iedereen zo bang voor was, is uitgebleven. Niet voor niets heet m’n laatste album: het is mooi geweest.”

Lees verder

BN'ers

Emile Ratelband wilt dat Jesse Klaver ter dood wordt veroordeeld

Jesse Klaver
Jesse Klaver reageerde via Twitter op het nieuws uit Duitsland en greep dat direct aan om uit te halen naar Forum voor Democratie. Hij schreef er het volgende over op sociale media.

Met ‘sommige politici’ bedoelt hij natuurlijk FvD’er Gideon van Meijeren. Die sprak eerder over ‘een fluwelen revolutie’. En over de optie dat sommige Nederlanders ”bij wijze van spreken richting het parlement trekken en zeggen ‘wij gaan hier niet meer weg totdat de regering weg is’.”

Doodstraf
Het bericht van Jesse Klaver was voor Emile Ratelband reden om te reageren. Hij schrijft het volgende:

Bron: showblad

Lees verder

BN'ers

Mailtje lekt uit: Dit is er gebeurd tussen Matthijs van Nieuwkerk en zangeres Maan

Het zit Matthijs van Nieuwkerk allemaal niet mee de laatste tijd. Na het onthutsende artikel in De Volkskrant lijkt de gevallen presentator zich nu teruggetrokken te hebben op zijn woonboerderij in de buurt van Zutphen. Op een foto was te zien dat Matthijs er nu niet bepaald al te florissant bij liep.

Volgens de mannen van Roddelpraat zou Matthijs van Nieuwkerk het overigens geel gezellig hebben gehad met zangeres Maan.

Roddelpraat ontving namelijk een mail van een voormalig stagiair van De Wereld Draait Door. Ze beweert dat Matthijs van Nieuwkerk en Maan het samen heel gezellig zouden hebben gehad. Of de twee écht de bezemkast in zijn gedoken is natuurlijk gissen, maar wie weet.

 

Lees verder
Advertisement

Trending