Connect with us

BN'ers

Zien: Kijkers én gasten ergeren zich aan nieuwe Op1-host Talitha Muusse!

De NPO heeft Talitha Muusse behoorlijk voor de leeuwen gegooid door haar zonder enige ervaring naast Sven Kockelmann neer te zetten in de talkshow Op1. Ze ergert kijkers én haar eigen gasten.

Sven Kockelmann is een van de beste interviewers van het land, maar wordt altijd enigszins in de wielen gereden door zijn co-hosts. Waar hij bij NPO Radio 1 jarenlang last had van het gezwets van Dries Roelvink, moet hij nu bij Op1 de volstrekt onervaren Talitha Muusse naast zich dulden.

Geen ervaring

Hoe de KRO-NCRV in vredesnaam bij Talitha is uitgekomen, is de grote vraag. Ze is zó nieuw in de mediawereld dat ze tot afgelopen weekend niet eens een eigen Wikipedia-pagina had. We kennen haar hooguit van enkele talkshowoptredens, waarin ze als ‘generatie-expert’ vertelde over de jongerendenktank Coalitie-Y.

Dat iemand met nul ervaring de meest bekeken talkshow van Nederland mag presenteren, is volgens Angela de Jong en Johan Derksen dedain voor het talkshowvak. “Tegenwoordig wordt zo’n beetje elke opvallende gast meteen naar het hoofd van de tafel gepromoveerd. Enige ervaring en autoriteit opbouwen is niet meer nodig”, aldus Angela.

Voor de leeuwen

Haar debuut bij Op1 werd een week geleden al niet bepaald enthousiast ontvangen, maar ook Talitha’s tweede presentatiebeurt gisterenavond leidde tot kritiek. “Kan Talitha Muusse even terug naar de schoolbanken s.v.p? Wat een slechte sidekick. Luisteren naar het antwoord van gasten is wel erg moeilijk”, klinkt het op Twitter.

Kijker Aart vindt het jammer dat hij op zo’n belangrijke nieuwsdag – er waren gisteren coronarellen – naar iemand zonder ervaring moet kijken: “Een heftige dag verdient een presentatieduo, to the point zijn, hoofdzaken van bijzaken kunnen scheiden en gasten rustig laat uitpraten. Onbegrijpelijk dat ze Talitha Muusse in deze periode voor de leeuwen gooien.”

Gasten storen zich

Ook de gasten van Op1 stoorden zich gisteren enigszins aan Talitha. Zo ergerde politiechef Frank Paauw zich een beetje toen zij hem onderbrak. “Ik maak hem heel even af…”, beet hij haar toe.

En Omroep Brabant-verslaggever Jan Peels, die verslag deed van de coronarellen in Eindhoven, reageerde snedig toen Talitha hem vroeg naar de situatie in Amsterdam. Talitha: “Was er veel verschil tussen wat er in Amsterdam gebeurde en in Eindhoven? Het leek op de beelden dat het in Eindhoven eigenlijk nog wel wat verder ging.”

Jan verbaasd: “Ja, ik zou graag willen vertellen hoe het in Amsterdam geweest is, maar dat weet ik natuurlijk niet, want ik stond daar (in Eindhoven, red.).”

Terrorisme

En terreurexpert Jelle van Buuren stoorde zich toen Talitha de rellen omschreef als terrorisme. Talitha: “Moeten we ons zorgen maken over toenemend binnenland – ik ga het woord toch maar in de mond nemen – terrorisme? We hebben niet voor niks ook een terrorisme-expert aan tafel zitten.”

Jelle: “Laten we het woord terrorisme hier helemaal buiten houden, hè? Dat is een heel zwaar beladen term, die je echt moet reserveren voor heel grof geweld gericht op mensenlevens en ontwrichting van een samenleving met een politiek doel en de definitie gaat nog een tijdje door.”

Lees verder

BN'ers

Prinses Amalia maakt een zeer ingrijpend besluit

Prinses Amalia heeft besloten om zich toch niet aan te sluiten bij het zeer omstreden studentencorps in Amsterdam dat recent hun boekje te buiten ging door vrouwen te betitelen als ‘hoeren’ en ‘sperma-emmers’. Eerder wilde onze kroonprinses (18) zich graag aansluiten bij het clubje.

Het vermoeden bestaat dat Amalia haar weigering baseert op de onlangs uitgelekte video waarin enkele mannelijke leden volledig de mist ingingen door zeer onfatsoenlijke uitspraken over vrouwen. Of dat de reden is de prinses geen onderdeel wil uitmaken van deze sekte is niet bekend. De Rijksvoorlichtingsdienst weigert namelijk toelichting te geven over de reden waarom de prinses afziet van het corpslidmaatschap.

Onderzoek
De bewuste video heeft niet alleen geleid tot woede en irritatie, maar heeft er ook voor gezorgd dat honderden leden zich zeer onveilig voelen dankzij de schokkende speech.

Eind vorige maand maakte Heleen Vos, toenmalig voorzitter van A.S.C./A.V.S.V. die inmiddels is afgetreden, bekend dat er een groot onderzoek wordt ingesteld naar A.S.C./A.V.S.V.

De Amsterdamse universiteiten lieten eerder al weten de financiering van het Amsterdamse studentencorps niet te hernieuwen na de vrouwonvriendelijke uitlatingen. Zij benadrukken dat de banden met de studentenvereniging al verbroken waren en dat de kans op een verzoening ”verder uit zicht is.”

Lees verder

BN'ers

Nederland zwaar onder de indruk van bikinifoto Roxeanne Hazes

Roxeanne Hazes besloot een bikinifoto te delen op Instagram en haar volgers zijn zwaar onder de indruk. Roxeanne laat in de foto hieronder duidelijk zien dat ze een mooi figuur heeft en Nederland is het met haar eens.

Roxeanne was samen met Monique afgelopen weekend naar Vinkeveen gegaan om van het heerlijke weer te genieten. Het was een mooie dag en daarom besloot Roxeanne een prachtige foto van zichzelf te delen in bikini. “Felt cute, won’t delete it later❤️”, schreef ze bij de foto.

Roxeanne is een groot voorstander van Body Positivity vandaar ook de bijschrift. Ze wil ook graag ‘echte’ foto’s laten zien/

,,Het ene moment ben ik dat onzekere meisje van zestien, het andere moment denk ik: ik mag er best zijn”, vertelde ze een tijdje geleden aan Linda. Het statement wat ze toen maakte bevestigd ze nu weer. ,,Ik verwijder het later niet”, is haar bijschrift vertaald in het Nederlands.

Positieve reacties
Roxeanne krijgt ontzettend veel positieve reacties op haar foto’s: “Feeling beautiful has nothing to do with what you look like for others. Real happiness always comes from the inside! By doing what you do, you inspire and awaken the hearts of others ❤️ you are BEAUTIFUL ❤️”, zegt iemand. “Al zou je er even over twijfelen, dan stop ik je, heerlijkheid! “.

Lees verder

BN'ers

Jeroen Rietbergen heeft het met Ilse de lange gedaan tijdens de Voice

Yvonne Coldeweijer meldt vandaag dat ze uit zeer betrouwbare bron heeft vernomen dat ‘vieze’ Jeroentje Rietbergen het tijdens zijn Voice periode ook met Ilse de Lange heeft gedaan die een tijde coach was in het progamma.

Opvallend want Ilse de Lange heeft al 20 jaar een vriend en zou dus zijn vreemdgegaan. Yvonne beweerd zelfs dat de twee het niet bij één keer hebben gehouden, maar dat ze meerdere keren met elkaar naar bed zijn geweest.

De vraag is wat Linda de Mol hiervan vindt, want het leek erop dat Linda haar Jeroen weer een kans had gegeven en ze het opnieuw gingen proberen. Als dit bij Linda nog niet bekend was dan zorgt dit vast weer voor vuurwerk.

Lees verder
Advertisement

Trending