Connect with us

BN'ers

Zien: Kijkers én gasten ergeren zich aan nieuwe Op1-host Talitha Muusse!

De NPO heeft Talitha Muusse behoorlijk voor de leeuwen gegooid door haar zonder enige ervaring naast Sven Kockelmann neer te zetten in de talkshow Op1. Ze ergert kijkers én haar eigen gasten.

Sven Kockelmann is een van de beste interviewers van het land, maar wordt altijd enigszins in de wielen gereden door zijn co-hosts. Waar hij bij NPO Radio 1 jarenlang last had van het gezwets van Dries Roelvink, moet hij nu bij Op1 de volstrekt onervaren Talitha Muusse naast zich dulden.

Geen ervaring

Hoe de KRO-NCRV in vredesnaam bij Talitha is uitgekomen, is de grote vraag. Ze is zó nieuw in de mediawereld dat ze tot afgelopen weekend niet eens een eigen Wikipedia-pagina had. We kennen haar hooguit van enkele talkshowoptredens, waarin ze als ‘generatie-expert’ vertelde over de jongerendenktank Coalitie-Y.

Dat iemand met nul ervaring de meest bekeken talkshow van Nederland mag presenteren, is volgens Angela de Jong en Johan Derksen dedain voor het talkshowvak. “Tegenwoordig wordt zo’n beetje elke opvallende gast meteen naar het hoofd van de tafel gepromoveerd. Enige ervaring en autoriteit opbouwen is niet meer nodig”, aldus Angela.

Voor de leeuwen

Haar debuut bij Op1 werd een week geleden al niet bepaald enthousiast ontvangen, maar ook Talitha’s tweede presentatiebeurt gisterenavond leidde tot kritiek. “Kan Talitha Muusse even terug naar de schoolbanken s.v.p? Wat een slechte sidekick. Luisteren naar het antwoord van gasten is wel erg moeilijk”, klinkt het op Twitter.

Kijker Aart vindt het jammer dat hij op zo’n belangrijke nieuwsdag – er waren gisteren coronarellen – naar iemand zonder ervaring moet kijken: “Een heftige dag verdient een presentatieduo, to the point zijn, hoofdzaken van bijzaken kunnen scheiden en gasten rustig laat uitpraten. Onbegrijpelijk dat ze Talitha Muusse in deze periode voor de leeuwen gooien.”

Gasten storen zich

Ook de gasten van Op1 stoorden zich gisteren enigszins aan Talitha. Zo ergerde politiechef Frank Paauw zich een beetje toen zij hem onderbrak. “Ik maak hem heel even af…”, beet hij haar toe.

En Omroep Brabant-verslaggever Jan Peels, die verslag deed van de coronarellen in Eindhoven, reageerde snedig toen Talitha hem vroeg naar de situatie in Amsterdam. Talitha: “Was er veel verschil tussen wat er in Amsterdam gebeurde en in Eindhoven? Het leek op de beelden dat het in Eindhoven eigenlijk nog wel wat verder ging.”

Jan verbaasd: “Ja, ik zou graag willen vertellen hoe het in Amsterdam geweest is, maar dat weet ik natuurlijk niet, want ik stond daar (in Eindhoven, red.).”

Terrorisme

En terreurexpert Jelle van Buuren stoorde zich toen Talitha de rellen omschreef als terrorisme. Talitha: “Moeten we ons zorgen maken over toenemend binnenland – ik ga het woord toch maar in de mond nemen – terrorisme? We hebben niet voor niks ook een terrorisme-expert aan tafel zitten.”

Jelle: “Laten we het woord terrorisme hier helemaal buiten houden, hè? Dat is een heel zwaar beladen term, die je echt moet reserveren voor heel grof geweld gericht op mensenlevens en ontwrichting van een samenleving met een politiek doel en de definitie gaat nog een tijdje door.”

Lees verder

BN'ers

‘Doodzieke Rob de Nijs (79) kan geen stap meer zetten: is dit het einde’

Rob de Nijs is aan zijn rolstoel gekluisterd. De 79-jarige zanger vertelt in een interview met weekblad Privé, dat met hem mee op vakantie naar Curaçao ging, dat hij niet meer kan lopen.

“Ik kan nu geen stap meer zetten”, zegt De Nijs die de ziekte van Parkinson heeft, maar het naar eigen zeggen goed maakt. “Het is niet anders, ik heb die ziekte en die gaat van kwaad tot erger. Nooit naar weer ietsje beter. Daar kun je verdrietig van worden en dat zijn we vaak genoeg, maar je moet er ook niet al te veel bij stilstaan en in plaats daarvan kijken wat je nog wel kan.”

Zo kon de zanger dus nog wel met zijn geliefden op vakantie naar Curaçao, een reis die al twee jaar op de planning stond maar vanwege corona steeds moest worden verplaatst. “Maar het is ervan gekomen… en het was geweldig.”

Afgelopen zomer nam De Nijs afscheid van zijn Nederlandse fans met een optreden in de Ziggo Dome. Op nieuwjaarsdag wordt dit concert bij Omroep MAX uitgezonden. Het was ook echt de laatste keer dat de zanger zijn beroep heeft uitgeoefend. “Ik heb daarna niet meer gezongen, nee. Maar het zwarte gat waar iedereen zo bang voor was, is uitgebleven. Niet voor niets heet m’n laatste album: het is mooi geweest.”

Lees verder

BN'ers

Emile Ratelband wilt dat Jesse Klaver ter dood wordt veroordeeld

Jesse Klaver
Jesse Klaver reageerde via Twitter op het nieuws uit Duitsland en greep dat direct aan om uit te halen naar Forum voor Democratie. Hij schreef er het volgende over op sociale media.

Met ‘sommige politici’ bedoelt hij natuurlijk FvD’er Gideon van Meijeren. Die sprak eerder over ‘een fluwelen revolutie’. En over de optie dat sommige Nederlanders ”bij wijze van spreken richting het parlement trekken en zeggen ‘wij gaan hier niet meer weg totdat de regering weg is’.”

Doodstraf
Het bericht van Jesse Klaver was voor Emile Ratelband reden om te reageren. Hij schrijft het volgende:

Bron: showblad

Lees verder

BN'ers

Mailtje lekt uit: Dit is er gebeurd tussen Matthijs van Nieuwkerk en zangeres Maan

Het zit Matthijs van Nieuwkerk allemaal niet mee de laatste tijd. Na het onthutsende artikel in De Volkskrant lijkt de gevallen presentator zich nu teruggetrokken te hebben op zijn woonboerderij in de buurt van Zutphen. Op een foto was te zien dat Matthijs er nu niet bepaald al te florissant bij liep.

Volgens de mannen van Roddelpraat zou Matthijs van Nieuwkerk het overigens geel gezellig hebben gehad met zangeres Maan.

Roddelpraat ontving namelijk een mail van een voormalig stagiair van De Wereld Draait Door. Ze beweert dat Matthijs van Nieuwkerk en Maan het samen heel gezellig zouden hebben gehad. Of de twee écht de bezemkast in zijn gedoken is natuurlijk gissen, maar wie weet.

 

Lees verder
Advertisement

Trending