Connect with us

BN'ers

Zien: Sander Schimmelpenninck boos! ‘Dave Roelvink is een imbeciel’

Sander Schimmelpenninck is duidelijk niet gecharmeerd van de nieuwe rol van Dave Roelvink als verslaggever. Op sensationele wijze deed Roelvink verslaggeving van de rellen in Amsterdam gistermiddag. Schimmelpenninck noemt de dj een ‘imbeciel’.

Roelvink kwam vorige week vol op in het nieuws nadat hij spontaan verslag besloot te doen van de coronarellen in Amsterdam. Toen er gisteren weer gereld werd in de hoofdstad besloot Dave de ‘stoute schoenen’ aan te trekken en de gehele demonstratie vast te leggen.

Grappig

De 26-jarige dj kon vooral lachen om alle ‘leipe’ dingen die gebeurde tijdens de demonstratie. ,,Leip ouwe. Iedereen vlucht, gap. Het is een zooitje. Echt leip. Het leven van een reporter gaat niet over rozen”, aldus Dave met een lach op zijn gezicht.

Te zien is hoe de oudste zoon van volkszanger Dries Roelvink de gehele rellen rondom de demonstratie vastlegt. Zo staat hij er met zijn neus bovenop als er ingegrepen wordt met een waterkanon en rent hij weg wanneer het hele ‘ponypark’ van de politie hem achter de broek aanzit.

De livestream van Dave rekende hem tienduizenden kijkers via Instagram op.

Imbeciel
De actie van Dave schoot bij velen in het verkeerde keelgat. Zo is Boris van der Ham van mening dat hij hiermee provoceert.

,,Goede content, ouwe! Ben je er volgende week weer? Op Instagram is provoceren van de politie, dingen vernielen gewoon leuk zondagentertainment”, schreef hij op Twitter. ,,Het gaat me om het verkneukelen. Wilde ik even laten zien. En dat het dan zo’n gast over de ‘content’ van zijn live blogje gaat.”

Maar ook Schimmelpenninck heeft geen goed woord over voor de dj. Op Twitter laat hij zich snoeihard uit.

,,Alweer bijna vergeten dat die imbeciel Deef Roelvink vorig jaar bij mij aan tafel zat bij Op1 om te discussiëren met coronagezant Sijbesma. Die pakken ze me niet meer af”, schrijft de Zelfspodcast-presentator.

Bekijk hier fragmenten die door Dave werden opgenomen:

Kritiek
Dave kreeg van meerdere bekende Nederlanders op zijn dak. Zo reageerde Anouk Smulders verontwaardigd in Shownieuws gisteravond.

,,Dit hele verhaal maakte dat ik hem gewoon wilde bellen en zeggen: ‘Wat bezielt je om dit te gaan doen?”

Maar Story-hoofdredacteur Guido den Aantrekker ziet ook een positieve kant van het verhaal. ,,Ik vind zelf dat je van zoiets serieus geen circusact moet maken. Aan de andere kant bereikt Dave ook wel een groep mensen die misschien niet zozeer het nieuws volgen en op die manier toch iemand hebben die er middenin staat.”

Lees verder

BN'ers

‘Doodzieke Rob de Nijs (79) kan geen stap meer zetten: is dit het einde’

Rob de Nijs is aan zijn rolstoel gekluisterd. De 79-jarige zanger vertelt in een interview met weekblad Privé, dat met hem mee op vakantie naar Curaçao ging, dat hij niet meer kan lopen.

“Ik kan nu geen stap meer zetten”, zegt De Nijs die de ziekte van Parkinson heeft, maar het naar eigen zeggen goed maakt. “Het is niet anders, ik heb die ziekte en die gaat van kwaad tot erger. Nooit naar weer ietsje beter. Daar kun je verdrietig van worden en dat zijn we vaak genoeg, maar je moet er ook niet al te veel bij stilstaan en in plaats daarvan kijken wat je nog wel kan.”

Zo kon de zanger dus nog wel met zijn geliefden op vakantie naar Curaçao, een reis die al twee jaar op de planning stond maar vanwege corona steeds moest worden verplaatst. “Maar het is ervan gekomen… en het was geweldig.”

Afgelopen zomer nam De Nijs afscheid van zijn Nederlandse fans met een optreden in de Ziggo Dome. Op nieuwjaarsdag wordt dit concert bij Omroep MAX uitgezonden. Het was ook echt de laatste keer dat de zanger zijn beroep heeft uitgeoefend. “Ik heb daarna niet meer gezongen, nee. Maar het zwarte gat waar iedereen zo bang voor was, is uitgebleven. Niet voor niets heet m’n laatste album: het is mooi geweest.”

Lees verder

BN'ers

Emile Ratelband wilt dat Jesse Klaver ter dood wordt veroordeeld

Jesse Klaver
Jesse Klaver reageerde via Twitter op het nieuws uit Duitsland en greep dat direct aan om uit te halen naar Forum voor Democratie. Hij schreef er het volgende over op sociale media.

Met ‘sommige politici’ bedoelt hij natuurlijk FvD’er Gideon van Meijeren. Die sprak eerder over ‘een fluwelen revolutie’. En over de optie dat sommige Nederlanders ”bij wijze van spreken richting het parlement trekken en zeggen ‘wij gaan hier niet meer weg totdat de regering weg is’.”

Doodstraf
Het bericht van Jesse Klaver was voor Emile Ratelband reden om te reageren. Hij schrijft het volgende:

Bron: showblad

Lees verder

BN'ers

Mailtje lekt uit: Dit is er gebeurd tussen Matthijs van Nieuwkerk en zangeres Maan

Het zit Matthijs van Nieuwkerk allemaal niet mee de laatste tijd. Na het onthutsende artikel in De Volkskrant lijkt de gevallen presentator zich nu teruggetrokken te hebben op zijn woonboerderij in de buurt van Zutphen. Op een foto was te zien dat Matthijs er nu niet bepaald al te florissant bij liep.

Volgens de mannen van Roddelpraat zou Matthijs van Nieuwkerk het overigens geel gezellig hebben gehad met zangeres Maan.

Roddelpraat ontving namelijk een mail van een voormalig stagiair van De Wereld Draait Door. Ze beweert dat Matthijs van Nieuwkerk en Maan het samen heel gezellig zouden hebben gehad. Of de twee écht de bezemkast in zijn gedoken is natuurlijk gissen, maar wie weet.

 

Lees verder
Advertisement

Trending