Connect with us

BN'ers

Zien: Mark Rutte woedend: ’Rellen zijn crimineel geweld’

Demissionair premier Rutte noemt het gedrag van relschoppers afgelopen weekend ’ontoelaatbaar’ en ’onacceptabel’. „Deze mensen zullen nog een poepie ruiken.”
Volgens Rutte gaat het om een kleine groep. „Heel Nederland keert zich hiertegen. 99 procent van Nederland houdt zich aan de maatregelen en aan de avondklok.” De minister-president zegt dat het gedrag ook consequenties heeft. „Crimineel geweld zullen we als zodanig behandelen.”
De rellen hebben niets met protesteren te maken, zei Rutte. Het gaat om ’crimineel geweld’. „Je vraagt je werkelijk af, wat bezielt deze mensen. De politie heeft zeer adequaat opgetreden, op alle plekken.”

Hij sprak zijn bewondering uit voor de betrokkenen. „Groot respect voor journalisten en de politie.” Zijn speciale aandacht ging uit naar journalisten, die op sommige plekken werden belaagd. „Van journalisten blijf je af.”

De rellen hebben volgens hem ’niks te maken met strijden voor de vrijheid’. „We nemen de maatregelen niet voor onze lol. Door het virus moeten we die rotmaatregelen nemen. Die strijd moeten we winnen, alleen zo krijgen we onze vrijheid terug. Zeker in Eindhoven en Amsterdam was het onacceptabel. We zijn het al aan het analyseren.”

De invoering van de avondklok afgelopen weekeinde is op enkele plekken in Nederland ontaard in geweld door relschoppers. Nadat zaterdagavond Urk het toneel was van onlusten, liepen zondagmiddag demonstraties in Amsterdam en Eindhoven volledig uit de hand. In de avonduren sloeg ook in Den Haag en Venlo de vlam in de pan.

Lik op stuk en schadeclaims tegen ’hooligans’
Justitieminister Ferd Grapperhaus zegt de schade te zullen verhalen op de „hooligans” die binnensteden vernielen en rellen tegen het coronabeleid. De politie zal hard en snel ingrijpen tegen mensen die worden aangehouden, zegt de bewindsman.
„Het is crimineel. Laat één ding duidelijk zijn: lik op stuk.” Er zijn al veel mensen aangehouden, benadrukt Grapperhaus. Die mensen kunnen flinke schadeclaims verwachten. „Ik zie jongens van 20 en 21 die aan het begin van hun werkzame leven zijn, maar die krijgen een schadeclaim voor het feit dat ze het nodig vonden een supermarkt te plunderen”, zegt de bewindsman. „Dat betekent dat je zomaar, zonder dat je verzekerd bent, ineens tienduizend euro aan schade moet gaan vergoeden.”
„Mensen die crimineel gedrag vertonen, worden strafrechtelijk vervolgd. Ik vind het een verzwarende omstandigheid als jij, als 99 procent van de mensen zo goed en zo kwaad als het kan en met de kiezen op elkaar meedoet, dat staat te saboteren met dit soort acties.”
Mensen die winkels plunderen of op de vuist gaan met de politie „worden echt, zo heeft u gisteren goed kunnen zien, flink in de kraag gepakt. Zij mogen zich flink schamen.”
Grapperhaus vindt het ook niet nodig om het leger in te zetten. „We hebben uitstekende politiemensen in de frontlinie.” Ook staat de marechaussee, net als in het weekeinde, weer klaar om de politie mee te helpen.

Tonnen schade in Eindhoven
Het herstellen van de schade aan het Centraal Station in Eindhoven gaat weken zo niet maanden duren. Relschoppers hebben er zondag voor tonnen aan schade aangericht, zei een woordvoerder van ProRail maandag. „En dat terwijl het station recent helemaal gerenoveerd is en pas een jaar geleden werd omgedoopt tot Centraal Station. Wat hier gebeurde is voor Nederlandse begrippen ongekend. Het is diep- en dieptriest.”
Relschoppers sloegen niet alleen al het glaswerk aan diggelen, ze vernielden ook een piano in de stationshal, staken een auto van ProRail in brand, plunderden de inpandige Jumbo en namen er de kassa mee. „Ze hebben de winkel aan gort geholpen”, aldus de woordvoerder van ProRail. „Echt schandalig.”

Bron: De Telegraaf Beeld: Youtube, Instagram

Lees verder

BN'ers

Breaking: Estavana Polman verlaat haar gezin

Handbalster Estavana Polman speelde jaren in Denemarken en verhuisde zelfs met Rafael van der Vaart om dichter bij haar club te wonen. Ze werd moeder van dochtertje Jesslyn en stiefzoon Damián trok bij hen in. Maar nu vertrekt ze alleen naar Roemenië.

Estavana heeft een pittige periode achter de rug met een blessure en het verplicht vertrek bij haar club in Denemarken. Het gaat gelukkig allemaal iets beter met haar en afgelopen week tekende ze bij een club in Roemenië.

Chaos

„Het was wel een beetje chaos hoor! Het is allemaal heel snel gegaan”, vertelt Estavana tegen RTL Boulevard. Een makkelijke keuze was het volgens haar niet, want Roemenië ligt toch ongeveer op 2300 kilometer afstand van Denemarken en dus haar gezin. „Dan krijg je een aanbieding en dan denk je ‘hm, gaan we het doen?’ En dan ga je overleggen thuis en Raf zei ‘ga! en we regelen het wel’, maar ja ik zie dan allemaal beren.” Uiteindelijk besluit ze om toch te gaan. „Ik ben met twee tassen weggegaan en ik dacht ‘ik kijk wel hoe het gaat’.”

‘Buikpijn’

Het achterlaten van haar gezin gaat Estavana niet in de koude kleren zitten. „Ik heb echt pijn in mijn buik gehad. Die kleine op bed leggen, Damián doei zeggen, mij kon je oprapen. Nu ben ik er en nu gaan we er gewoon het beste van maken.” Rafael volgt zijn liefde ook niet naar Roemenië, maar volgens Estavana houdt dat het juist spannend. „Dan kun je ook geen ruzie maken met elkaar. We kunnen ons hele leven nog samen zijn, op de bank zitten en oud worden en saai doen.”

Lees verder

BN'ers

Geert Wilders flink onder vuur na satirische grap over Marokkanen

Marokko plaatste zich deze week knap als groepshoofd van hun poule voor de achtste finale op het WK voetbal in Qatar. Dat werd met name in de grote steden in Nederland goed gevierd, hoewel er ook her en der wat relletjes ontstonden.

Geert Wilders reageerde op zijn eigen manier op deze gebeurtenis maar niet iedereen vond dat even grappig.

De politicus deelde een gefotoshopte foto van zichzelf als VAR met daarbij de tekst geschreven: ‘doelpunt Marokko afgekeurd door VAR’. Hoewel Geertje zelf de grap waarschijnlijk erg geslaagd vond is zijn er een hoop Twitteraars die dit te ver vinden gaan gezien de reacties.

 

Lees verder

BN'ers

Heftig: Sarah van Soelen heeft weer een bizar uiterlijk

Een paar weken geleden was de opening van de Harbour Club in Amsterdam waar Hans Klok zou optreden. Zowel Rachel als Sarah van Soelen gingen daar naar toe.

Rachel ging op de rode loper doodleuk naast Sarah staan om samen gefotografeerd te worden. Terwijl Andre duidelijk heeft laten weten geen contact meer met Sarah van Soelen te willen.

Maar goed Sarah wilde ook nog wel even de camera’s van RTL Boulevard en Shownieuws te woord staan en dat had ze beter niet kunnen doen. Sarah wordt namelijk op Twitter compleet afgekraakt om haar bizarre uiterlijk.

Maar goed het kan blijkbaar nog veel gekker, want moet je even kijken wat Sarah met haar wenkbrauwen heeft gedaan op de onderstaande foto om nog maar te zwijgen over haar mega lippen.

Lees verder
Advertisement

Trending