Connect with us

BN'ers

Maarten van Rossem: ‘Rutte blijft nog jarenlang premier’

Rutte

Maarten van Rossem denkt dat Mark Rutte nog jarenlang zal aanblijven als minister-president. Meer nog: hij denkt dat de VVD-leider Angela Merkel, die 16 jaar bondskanselier van Duitsland was, achterna wil.

In zijn podcast laat Maarten weten: “Hij zei laatst vrij komisch: ik ben net halverwege. Ik sluit dat gek genoeg niet uit.” De tv-persoonlijkheid legt uit: “Ik denk dat je je moet neerleggen bij het feit dat zolang de VVD de grootste partij blijft, Rutte er zit als minister-president. Ik denk dat hij Merkeliaanse ambities heeft. We zitten nu op twaalf jaar, Merkel heeft er zestien jaar gezeten. Ik wijs er maar even op.”

Langstzittende premier ooit

Sinds dinsdag is Rutte overigens de langstzittende premier ooit. Nu is hij 4.310 dagen premier. Dat is een dag langer dan Ruud Lubbers tussen 1982 en 1994. Volgens Van Rossem hecht Rutte meer belang aan het record dan dat hij zelf doet uitschijnen. “Ja, dat denk ik wel. Dat hij thuis in de spiegel tegen zichzelf zegt: ‘zo dat heb je er toch maar fantastisch vanaf gebracht’.”