Connect with us

BN'ers

Johan Derksen kraakt Renze Klamer compleet af

Johan Derksen

Momenteel is Johan Derksen even niet op televisie, maar hij spuit toch nog graag zijn mening. Hij heeft geen goed woord over voor Renze Klamer. Johan vindt dat hij een rolletje speelt. “Hij laat zich geweldig opnaaien door zijn redactie.”

Vanwege de lange wachtrijen op Schiphol besloot Derksen om dit jaar lekker thuis te blijven. Zo heeft hij een zee van tijd om naar de Nederlandse talkshows te kijken. Blijkt dat hij zich groen ergert aan talkshow Renze.

In de YouTube-serie ‘Koffie met’ steekt Johan van wal: “Ik heb niks tegen Renze hoor. Het lijkt mij ook een aardige jongen. Maar hij laat zich geweldig opnaaien door zijn redactie. Je kunt in dat programma af en toe horen en zien dat het niet de Renze is zoals hij karakterologisch in elkaar zit.”

We krijgen volgens Johan vooral een opgefokte Renze te zien, en zo is hij helemaal niet. “Die dan plotseling, voor de kijkcijfers, heel harde en venijnige interviews probeert te houden. En dat kan Wilfred heel goed, maar Renze beheerst dat niet. Vriendelijke Renze speelt dan plotseling een rol die hem niet ligt. En dat is heel ongemakkelijk om naar te kijken.”

Vlaggen tijdens boerenprotesten

Johan is het vaak oneens met Renze. Bijvoorbeeld over de kritiek van Renze op het feit dat boeren vlaggen ophangen tijdens de protesten.

“Er is een heel groot cultuurverschil tussen het platteland en de Randstad. Die mensen aan die talkshowtafels uit de Randstad hebben makkelijk praten. Ik vind het een heel vreedzame wijze van protesteren. Ik heb geen vlag, maar anders had ik hem ook ondersteboven bij de voordeur gehangen.”