Connect with us

Actueel

Peter Gillis opgepakt voor mishandeling vriendin Nicol

De populaire SBS-tv-ster Peter Gillis zou eind mei zijn vriendin Nicol hebben mishandeld op vakantiepark Prinsenmeer in Ommel. Zijn advocaat Ton van de Biezenbos “ontkent noch bevestigt” dit. RTL Boulevard bevestigde het nieuws, na een korte verschijning eerder op de website Shownieuws van SBS.

Politie en aanklagers zwijgen over hun identiteit. Ze zeiden dat een 60-jarige bewoner was gearresteerd voor huiselijk geweld. Zijn zaak komt op 12 augustus voor de rechtbank. Persoonlijke gegevens komen overeen met die van Gillis.
Wat er die nacht precies is gebeurd, is niet bekend. Het slachtoffer heeft geen aangifte gedaan. De kroon kan dan altijd zelf vervolgen, dat zal hier het geval zijn
diskrediet

Gillis kwam onlangs in opspraak nadat uit een onderzoek van de krant bleek dat vijf steden – ondersteund door opsporingsautoriteiten – een onderzoek hadden geopend naar beschuldigingen van misbruik rond openbare bedrijven. Volgens de burgemeesters is Gillis het toonbeeld van subversie. “Hij heeft een scheef verdienmodel.”

Lees verder

Actueel

Mark Rutte waarschuwt Nederland voor nog veel hogere belastingen:

Een financiële domper is op komst. Daarop zinspeelt premier Rutte. „Lastenverzwaringen zijn onvermijdelijk”, zei hij tijdens zijn wekelijkse persconferentie. Die lijken vooral neer te slaan bij bedrijven en vermogende Nederlanders.

Het kabinet onderhandelt momenteel met coalitiepartijen over enorme gaten in de begroting. Bedragen van meer dan 10 miljard euro circuleren. Dinsdag zijn daar gesprekken over gevoerd. Donderdagavond worden die gesprekken voortgezet, later volgen nog gesprekken met oppositiepartijen.

Maar Rutte geeft nu alvast een ’winstwaarschuwing’: hij verwacht dat de belastingen omhoog gaan. „Ik ga er vanuit dat er ook lastenverzwaringen in zitten. Dat is onvermijdelijk.” De premier spreekt van ’hele grote problemen’ met de begroting. „Voor de burger is het nog de vraag wat de precieze effecten zijn. We kijken nog naar de verdeling tussen burgers en bedrijven.”

De Telegraaf meldde eerder al een aantal lastenverzwaringen die kabinet en coalitie op het oog hebben. Zo is het een optie om kleinere bedrijven eerder het hoge tarief van de winstbelasting (25,8 procent in plaats van 15 procent) te laten betalen. Die grens ligt nu bij bijna 4 ton winst, maar zou naar 2 ton kunnen worden verlaagd. Daarnaast kijkt staatssecretaris Van Rij nadrukkelijk naar box 2, waar ondernemers met een eigen bedrijf of een belang daarin hun vermogen stallen.

Financiële tegenvallers

Er zijn meerdere manieren om de financiële tegenvallers weg te werken. Er kan worden bezuinigd, of het begrotingstekort kan worden opgehoogd. De derde optie is om de belastingen te verhogen. Het is voor het eerst dat Rutte nu hardop zegt dat dit in het verschiet ligt.

De oorlog in Oekraïne schopt het financiële plaatje in Nederland door de war. Er zijn miljarden nodig om gasvelden te vullen, om minder afhankelijk van Rusland te worden. En de Tweede Kamer vraagt om (nog meer) extra Defensie-uitgaven. Om de Eerste Kamer, waar de coalitie in de minderheid is, tegemoet te komen is er geld nodig voor het laten meestijgen van de AOW (bijna 2,5 miljard per jaar) en het toch niet bezuinigen op de jeugdzorg (0,5 miljard per jaar).

Spaartaks

Ook heeft de hoogste rechter eind vorig jaar een streep door de spaartaks gezet. Om een brede groep spaarders en vermogenden te compenseren is naar verluidt 7 miljard euro nodig. Daarnaast is nog de vraag hoe de belasting de komende jaren geïnd moet worden. Vanuit Brussel is er een dubbele tegenvaller: Nederland krijgt minder uit het coronaherstelfonds, maar moet wel meer geld afdragen aan de EU.
Toch is er nog wel een lichtpuntje, meldt de premier. „In de regeringsplannen zit nog wel een pakket van 3 miljard euro voor de middengroepen. Dat is een lastenverlichting, die nog ingevuld moet worden. Die lastenverlichting zit nu in de arbeidskorting, maar moet nog helemaal worden uitgewerkt.”

Rutte: ’werkgevers, verhoog de lonen als dat kan’

Rutte roept de werkgevers ook op de lonen te verhogen „waar dat verstandig kan.” Volgens hem draait het grootste deel van de economie op volle toeren. Hij vindt het „fatsoenlijk werkgeverschap” om meer loon te betalen als het zo goed gaat met het bedrijfsleven. Hogere lonen helpen bovendien om „enigszins die grote inflatiegolf het hoofd te bieden.”

Hij verwacht nog wel dat het aantal faillissementen zal toenemen omdat de coronasteun wordt gestopt. Ook zal de oorlog in Oekraïne nog gevolgen hebben voor de economie. De uitgangspositie voor de economie is echter „buitengewoon goed”, aldus Rutte.

Lees verder

Actueel

Vrouw komt premier Mark Rutte tegen: “Ik zal heel eerlijk zijn. Ik kan je hoofd eigenlijk niet meer uitstaan!”

Ruim een ​​miljoen mensen keken gisteravond naar het interview dat presentator Sven Kockelmann met premier Mark Rutte had in Catshuis. Denk aan emissierechten, de aardbevingen in Groningen en natuurlijk de stikstofcrisis.

Rutte gaf tijdens de chat toe dat de kritiek dat hij tijdens dergelijke crises vaak onzichtbaar is, over het algemeen terecht is.

Na het gesprek kon hij meteen aan de slag. Er stonden immers een paar boeren buiten de set te wachten op de make-over. Een van hen had haar hart op haar tong…

Lees verder

Actueel

Vader meisjes woedend op Mathieu van der Poel: “Wat hij gedaan heeft kan niet, dochter in shock!”

De hotelverhalen van Mathieu van der Poel voor het WK wielrennen doen ook in Australië uiteraard de ronde. Emad, de vader van de meisjes in kwestie, doet nu zijn verhaal in Australische media. ,,Hij had het recht om boos te zijn, maar wat hij gedaan heeft kan niet.”

Van der Poel werd meermaals wakker gehouden door tienermeisjes die op zijn gang verbleven. De meisjes klopten een paar keer op zijn deur en na een tijdje had hij er genoeg van. Van der Poel nam het heft in eigen handen, maar dat liep fout.

Volgens de vader van de meisjes van 12 en 14 heeft Van der Poel de kinderen de schrik van hun leven bezorgd met zijn uitbarsting. ,,Hij had het recht om boos te zijn, maar wat hij gedaan heeft kan niet”, aldus de man bij Daily Mail Australia. ,,Het zijn kleine meisjes en hij is gigantisch. Ik vind het jammer voor hem dat hij heeft moeten opgeven, maar ik had niet gedaan wat hij nu heeft gedaan.”

De vader heeft de meisjes intussen op de vingers getikt voor het aanhoudend kloppen op de deur. ,,Ik heb zulke streken ook uitgehaald op hun leeftijd. De jongste heeft onlangs Covid gehad en dit was hun eerste uitje daarna, ze waren enthousiast. De manier waarop mijn oudste dochter op de beelden wegloopt, daaraan kan ik zien dat ze heel bang was. Ze is nogal een durfal, maar dit heeft haar toch geshockeerd. En hij riep ook luid tegen m’n jongste dochter, ze was evenzeer in shock hoor. Mijn vrouw is trouwens boos dat hij het land is ontvlucht”, besluit hij.

Lees verder
Advertisement

Trending