Connect with us

BN'ers

Koning Willem-Alexander huurt voor 15.000 euro per maand grachtenpand van zijn vriend Marc Dreesman voor studentenkamertje dochter Amalia

Prinses Amalia van Oranje neemt als zij na de zomer in Amsterdam gaat studeren haar intrek in een Amsterdams grachtenpand van drie miljoen aan het Singel. Koning Willem-Alexander huurde het hele, vijf verdiepingen tellende, grachtenpand van Marc Dreesman, zijn buurman bij zijn vakantiehuis in Griekenland en ook de man die het familievermogen van de V&D-familie beheert. De huurprijs die papa Willem-Alexander betaalt voor het studentenkot zou rond de 15.000 euro per maand bedragen.

Het pand aan het Singel waar Amalia volgens Weekend gaat wonen staat op naam van Stichting Calella dat is opgericht door Dreesmann-telg Marc die het familievermogen van de V&D-familie beheert. Volgens zakenblad Quote kocht Marc Dreesmann samen met Boudewijn Beerkens het grachtenpand in 2018 voor bijna €2 miljoen. het pand zou inmiddels meer dan €3 miljoen waard zijn wat een huurprijs van €15.000 per maand, exclusief gas, water en licht, rieel maakt. De kroonprinses krijgt een eigen parkeerplek voor de deur van het huis.

Het zeventiende-eeuwse pand met klokgevelpand aan het Singel in Amsterdam heeft vijf etages en een souterrain. Volgens Weekend woonde een zoon van Marc en Janneke Dreesmann er de afgelopen jaren met zijn vrienden en medestudenten. Het is niet bekend met hoeveel vriendinnen Amalia het huis met drie badkamers zal gaan delen. Aan de achterzijde is er een balkon én een dakterras zijn. Zo kan Amalia toch buiten zitten, uit het zicht van toeristen en nieuwsgierigen

Voordat Amalia in het grachtenpand gaat wonen, moet het huis eerst beveiligd worden. Haar beveiligers krijgen een plakje in de kleder van het pand. Beveiligers die 24 uur per dag Amalia gaan bewaken. Waar de prinses gaat of staat er gaat altijd iemand met haar mee. Naar een feestje of zelfs een date.

Eerder gaf Amalia in een interview aan zich te realiseren dat er woningnood is voor veel studenten. “Vriendinnen van mij hadden vorig jaar écht moeite met het vinden van een kamer. Daarom ben ik ook ontzettend dankbaar dat ik wel een kamer heb kunnen vinden. En ik kijk er ook ontzettend naar uit om met medestudenten daar te kunnen wonen”, zei ze toen.

Prinses Amalia begint komend studiejaar aan de bachelor Politics, Psychology, Law and Economics (PPLE), aan de Universiteit van Amsterdam. De UvA zegt dat Amalia heeft gekozen voor een “uitdagende en veelzijdige opleiding”. PPLE is een Engelstalige opleiding, met studenten uit binnen- en buitenland. De prinses heeft net als de overige 220 eerstejaars de selectieprocedure moeten doorlopen.

Het afgelopen jaar had Amalia een tussenjaar, waarin ze stages deed in binnen- en buitenland. Vorig jaar slaagde ze voor haar vwo-examen aan het Christelijk Gymnasium Sorghvliet in Den Haag. Met de keuze voor Amsterdam breekt Amalia met een traditie: haar vader koning Willem-Alexander en oma prinses Beatrix studeerden in Leiden.

 

Lees verder

BN'ers

Video: Zo ziet de man eruit waarmee Nicol vreemdgaat, Peter Gillis is razend!

Er gingen eerder al twee keer een gerucht dat Nicol de vriendin van Peter Gillis was vreemd gegaan. Het stel deed het toen af als grapje. Maar Nicol werd toch echt zoenend gespot met twee andere mannen. Waarschijnlijk hebben Peter en Nicol het binnenhuis met elkaar uitgesproken, maar dit keer lijkt er veel meer aan de hand te zijn.

Dennis Schouten en Jan Roos komen namelijk met beelden waarop te zien is dat Nicol een onbekende man zoent vlakbij zijn auto. Dit keer dus niet in een vol cafe met veel mensen erbij, maar stiekem op een plek waar niet veel mensen zijn.

Peter nu echt klaar met Nicol

Peter die Nicol laatst nog mishandelde, omdat ze zich op een feestje te sletterig zou gedragen heeft nog niet gereageerd op de beelden. En dat is opvallend want de vorige keer waren ze er als de kippen bij om te laten weten dat het allemaal niet waar is.

Hieronder rechts de foto van Nicol zoenend met een onbekende man.

Lees verder

BN'ers

Sylvana Simons ernstig ziek

Een van de meest prominente tegenstanders van Zwarte Piet is toch wel Sylvana Simons. Als het aan haar ligt gaat er een wet komen die de traditionele variant van het figuur gaat verbieden. Ook is ze tegenwoordig actief in de politiek en is ze zelfs het opperhoofd van BIJ1.

Menig discussie werd de afgelopen periode uitgevochten, maar sinds enkele weken is het rustiger. Sylvana is namelijk niet meer aanwezig vanwege ziekte.

Op Twitter laat ze het volgende weten. “Op 13 maart testte ik positief. Bijna een maand later krabbel ik langzaam weer op. Heel frustrerend om niet vol aan de slag te zijn en zoveel te missen, zowel binnen als buiten de Kamer. Thank Goddess voor m’n fractiemedewerkers die zorgen dat alles door draait!”

Hieronder de tweet:

 

Lees verder

BN'ers

Gordon gaat voortaan als vrouw door het leven

Gordon deelde een vreemd kiekje op Instagram. Op de foto staat hij verkleed als vrouw. Wat is er in hemelsnaam aan de hand? Gaat de presentator voortaan als vrouw door het leven.

Bij een kiekje voor de spiegel schrijft de zanger: “Even boodschappen doen.” Een van de honden kijkt hem verbijsterd aan, want waarom heeft hij hoge hakken aan?

Gordon als vrouw

Naast de hoge hakken zijn ook zijn gelakte nagels zichtbaar. Op het eerste zicht zou je dan denken dat er een vrouw voor de spiegel staat, maar ook zijn twee hondjes zijn erbij. Het gaat dus wel degelijk om Gordon die verkleed is als vrouw.

Lees verder

Trending