Connect with us

BN'ers

Vakantievilla Willem-Alexander bedreigd door vlammenzee

bosbranden Griekenland

Griekenland wordt als gevolg van de extreme hitte geteisterd door bosbranden. De Griekse vakantievilla van de koninklijke familie liep ook gevaar. De brand breidde zich uit naar Peloponnesos, de plaats waar koning Willem-Alexander momenteel met zijn gezin op vakantie is.

Op één dag stelde de brandweer 52 brandhaarden vast. Het is moeilijk om het vuur te bestrijden vanwege de windkracht 6, de hoge temperaturen en de aanhoudende droogte.

Griekenland kampt met een groot aantal bosbranden, terwijl de echte zomer nog moet aanbreken. Een vooraanstaand luxe resort moest uit voorzorg ontruimd worden, nadat het brandschade had opgelopen.

Villa Oranjes bedreigd

De bosbranden naderden ook angstwekkend dichtbij de vakantievilla van Willem-Alexander. Uiteindelijk liep de woning geen gevaar. Maar goed ook, want het gaat om een wondermooie villa. Nu de koninklijke familie buiten gevaar is, kunnen ze weer met volle teugen van hun vakantie genieten.

De Oranjes maken vooral uitstapjes met de boot, zodat ze naar afgelegen eilandjes kunnen varen. Vorig jaar vertelde Willem-Alexander nog: “Het gevoel van vrijheid is met zijn allen op een boot zitten waar geen beveiliging bij is, geen personeel, helemaal niemand. Gewoon alleen wij met ons vijven. Dat is onbetaalbaar.”