Connect with us

BN'ers

Goedele Liekens krijgt kritiek op graatmagere badpakfoto

Goedele Liekens

Seksuoloog-politica Goedele Liekens geniet momenteel met volle teugen van haar vakantie. Op Instagram deelt ze een badpakfoto, die voor nogal wat opschudding zorgt. Heel wat volgers vinden de tv-persoonlijkheid ‘te mager’.

Nadat er bij Goedele huidkanker in het derde stadium was vastgesteld, is ze een jaar terug kankervrij verklaard. “Bodyshamen gaat bij volwassenen vaak om het ventileren van negatieve emoties of het tegengaan van verveling”, vertelt professor Communicatiewetenschappen Sara Pabian van de Universiteit van Antwerpen.

Goedele postte op haar Instagram bij het kiekje: “Soms is happiness de enige filter die je nodig hebt.” Haar stralende glimlach wijst erop dat ze in goede doen is en met volle teugen van haar vakantie geniet. Maar enkele volgers denken daar anders over. Ze posten negatieve reacties als ‘zo mager’ en ‘je straalt, maar je bent graatmager… eet een beetje, Goedele’.

De afgelopen tijd kreeg Goedele heel wat te verduren. In de lente van 2020 kreeg ze de diagnose van huidkanker in het derde stadium. Ondertussen is ze gelukkig kankervrij. Maar dat is voor enkele volgers geen obstakel om kritiek te uiten op haar lichaam.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Goedele Liekens (@goedeleliekens)