Connect with us

BN'ers

Erica Meiland heeft het gehad met Chantal Janzen: ‘Je praat onzin!’

Erica Meiland en Chantal Janzen zullen geen vriendinnen meer worden. Na de verhitte discussie in de talkshow van Eva Jinek is Erica een beetje op haar teentjes getrapt. Inmiddels is het ongeveer een half jaar geleden dat Erica een aantal bizarre uitspraken deed in haar biografie. Chantal reageerde hierop in de talkshow.

Biografie Erica Meiland

Ze sprak zich in haar boek vooral uit over moslimvrouwen, die ze beschreef als pinguïns. Chantal liet als reactie hierop weten dat dit natuurlijk geen slimme uitspraak is: “Ik vind jou heel aardig, maar ik schrok hier wel van. Jij zegt: ‘Ik weet dat er geen een meisje is die het prettig vindt om een hoofddoek te dragen.’ Dan denk ik: lieve Erica, dat kan je niet zeggen, want je kan dat niet bepalen…”

Zoals wel vaker is gebleken in het verleden kan de familie Meiland niet zo goed tegen kritiek. Erica reageert nu op die uitspraken in een interview met De Telegraaf: “Ik zat voor het boek bij Jinek. Zij pikte er dat stukje over moslimvrouwen in boerka’s uit. Prima. Ik zit daar en zij mag mij alles vragen. Dan heb je naast je Chantal Janzen.’

‘Ik vond haar altijd heel leuk, grappig en mooi – grossierend in domme opmerkingen. Ze had zich niet in het onderwerp verdiept, kraamde onzin uit, alleen om toch vooral maar te deugen.” Ze gaat verder: “Ik was de studio nog niet uit of mijn kinderen begonnen te appen: allemaal reacties, blablabla. Kijk je uit, op de terugweg?’

Bedreigingen

‘Ik dacht: hoezo? Maar er liep al een man van de beveiliging mee naar mijn auto. Het werd me eens te meer duidelijk dat sommige moslims behoorlijk agressief kunnen worden als je dingen hebt gezegd die hun niet aanstaan.” Wel geeft Erica toe dat ze misschien een andere benaming had kunnen bedenken dan het woord “pinguïns”.

“Misschien had ik daar iets anders voor moeten bedenken, maar dat is dan wel weer behoorlijk hypocriet. Toen Wim Sonneveld de grap maakte over nonnen die voor pinguïns werden aangezien, werd er alleen maar gelachen. Maar nonnen zijn katholiek, niet islamitisch. Dat zal het verschil wel zijn.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Erica Meiland (@ericameiland)

BN'ers

Het gaat weer ontzettend slecht met André Hazes

Niemand minder dan zijn eigen moeder Rachel Hazes lekte de brief van André Hazes waarin hij zijn relatie met Sarah van Soelen verbrak. Het gaat door al deze ophef weer heel slecht met de zanger.

Rachel ontkende dat zij de brief lekte en dreigde al met een kortgeding tegen Yvonne Coldeweijer. Daarna verwijderde de gossip queen de bewuste video. Maar nog geen week later bracht weekblad Privé hetzelfde verhaal.

Slechts twee personen hadden de brief en dat was Rachel en Sarah zelf. Een van de twee dames heeft de brief dus gelekt. Een bron meldde dat het waarschijnlijker is dat de moeder van de zanger dit deed. De laatste tijd is André weer close met Monique en dat kan Rachel maar moeilijk verkroppen.

Precies door alle ophef gaat het weer slecht met de zanger. “De mensen om hem heen die hij vertrouwde, hebben met de brief-gate zijn hele wereld op z’n kop gezet. Hij had nooit van zijn directe omgeving verwacht dat ze zijn vertrouwen zo zouden beschamen. Hij is het even helemaal kwijt en is daarom even naar het buitenland vertrokken.”

Lees verder

BN'ers

Kijkers storen zich aan stuiterende Emma Wortelboer zonder beha!

Emma Wortelboer in het programma ‘De Gevaarlijkste Wegen van de Wereld’ heeft niet voor erg veel kijkers gezorgd. Maar de kijkers die wél keken, die stoorden zich ongelooflijk aan de presentatrice. Emma had namelijk geen beha aan en dat is volgens Angela de Jong te doen om kijkers te trekken. Samen met intensivist Diederik Gommers trekt presentatrice Emma door de laatste wildernis van Europa: de zogenaamde ‘vervloekte bergen’. Vanuit de Kosovaarse hoofdstad Pristina trotseren zij de grensregio met buurlanden Montenegro en Albanië. Een koppel waar niet veel interesse naar bleek te zijn.

Of dit aan het programma lag of aan de deelnemende bekende Nederlanders laten we maar even in het midden. In ieder geval hielp het ‘effectbejag’ van Wortelboer en haar beha-loze verschijning niet in de kijkcijfers. Met zo’n 331.000 kijkers kwam het programma niet eens in de Top 25 volgens ‘Kijkcijferonderzoek’.

Kijkers kunnen zich niet concentreren door Emma Wortelboer!

Angela de Jong uit zich kritisch over de verschijning van Emma: “Emma zat de eerste de beste dag opzichtig zonder bh naast Diederik. Ik ergerde me er dood aan, net als aan het handdoekje waarin ze ‘s morgens na de eerste overnachting verscheen – en dus alleen dat handdoekje – om buiten haar tanden te poetsen. Hoezo effectbejag?” Kijkcijfer Tina Nijkamp denkt dat de planning van het programma gewoon niet goed is: “De start van De Gevaarlijkste Wegen is niet goed. Al is dat programma door de gekke starttijd van 21.17 uur wel heel afhankelijk van de instroom. En die is vet beroerd.” Veel mannelijke medemensen die zich aan de verschijning van Emma hebben gestoord hebben we niet kunnen vinden:

 

Lees verder

BN'ers

Overheid maakt een enorme rekenfout, kinderopvang NOG duurder dan aangekondigd

Het kabinet gaat niets doen aan de hoogte van de kinderopvangtoeslag. De prijzen zullen aankomend jaar extreem stijgen, dankzij onder meer hogere loon- en energiekosten.

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid bevestigt na berichtgeving van RTL Nieuws dat het kabinet geen aanpassingen meer aan de toeslag doet. Het was een tijdje bekend dat kinderen naar de opvang sturen extreem duurder zou gaan worden. Per opvang verschillen de tarieven.

CPB zit er helemaal naast

De bedoeling is dat een groot deel van de prijsstijgingen gecompenseerd worden met een hogere kinderopvangtoeslag. Het CPB ging hiervoor uit van een stijging van 5,6 procent.

De overheid nam die berekening klakkeloos over, maar nu blijkt dat het CPB er helemaal naast zit. De instantie berekende namelijk een loonstijging van 2,3 procent en de inflatie op 5,2 procent. Die getallen zijn inmiddels ruim verdubbeld en dit betekent dat ouders nog meer moeten gaan betalen.

Het ministerie houdt voet bij stuk en zegt pas voor 2024 te gaan kijken wat er nodig gaat zijn. Dit komt volgens Sociale Zaken doordat het de Belastingdienst Toeslagen niet meer gaat lukken om op tijd de systemen voor volgend jaar aan te passen. De voorschotten voor januari worden al in december uitgekeerd, het is te laat om daar nog iets aan te doen.

Bron: TrendNieuws

Lees verder
Advertisement

Trending