Connect with us

BN'ers

Sterkte: Bibian Mentel! ‘Mijn man en zoon willen m’n as uitstrooien over de bergen’

Hoewel Bibian Mentel al ruim twintig jaar steeds weer te maken krijgt met kanker, geeft ze de moed niet op. De drievoudig paralympisch kampioene snowboarden lijkt onverwoestbaar, maar ze is er af en toe helemaal klaar mee.

Bibian heeft een heerlijke vakantie met haar gezin achter de rug en hoeft in oktober pas weer op controle, waardoor ze van de hele zomer kan genieten. ‘De kanker is niet weg, want ik heb uitzaaiingen in mijn longen die langzaam groeien, maar op dit moment zien ze niks op mijn ruggengraat’, vertelt een opgeluchte Bibian. ‘Iemand die nog nooit te maken heeft gehad met kanker zou zich rot schrikken, maar wij waren heel verheugd, want het was het meest positieve nieuws dat we hadden kunnen krijgen. Zo proberen we te kijken naar wat we wél hebben, in plaats van wat niet.’

Hoewel ze positief probeert te blijven, heeft ze ook momenten dat ze er doorheen zit. ‘Bij mij uit zich dat dan in een flinke huilbui. Gelukkig vind ik dan steun bij mijn man. Daarna is het: streep eronder én door, want het gaat toch niks veranderen’, aldus Bibian. Met de uitvaart is Bibian, op een aantal liedjes na, niet bezig. Daarover vertelt ze: ‘Ik vind dat dat meer iets is voor Edwin en Juul. Ik weet dat zij samen mijn as willen uitstrooien over de bergen. Eerst een mooie reis maken, heerlijk snowboarden en dan een mooi plekje zoeken waar ze me kunnen uitstrooien. Dat lijkt me heel mooi, maar dat is meer aan hen.’

Bron: Weekend Beeld: Youtube, Instagram

Lees verder

BN'ers

‘Doodzieke Rob de Nijs (79) kan geen stap meer zetten: is dit het einde’

Rob de Nijs is aan zijn rolstoel gekluisterd. De 79-jarige zanger vertelt in een interview met weekblad Privé, dat met hem mee op vakantie naar Curaçao ging, dat hij niet meer kan lopen.

“Ik kan nu geen stap meer zetten”, zegt De Nijs die de ziekte van Parkinson heeft, maar het naar eigen zeggen goed maakt. “Het is niet anders, ik heb die ziekte en die gaat van kwaad tot erger. Nooit naar weer ietsje beter. Daar kun je verdrietig van worden en dat zijn we vaak genoeg, maar je moet er ook niet al te veel bij stilstaan en in plaats daarvan kijken wat je nog wel kan.”

Zo kon de zanger dus nog wel met zijn geliefden op vakantie naar Curaçao, een reis die al twee jaar op de planning stond maar vanwege corona steeds moest worden verplaatst. “Maar het is ervan gekomen… en het was geweldig.”

Afgelopen zomer nam De Nijs afscheid van zijn Nederlandse fans met een optreden in de Ziggo Dome. Op nieuwjaarsdag wordt dit concert bij Omroep MAX uitgezonden. Het was ook echt de laatste keer dat de zanger zijn beroep heeft uitgeoefend. “Ik heb daarna niet meer gezongen, nee. Maar het zwarte gat waar iedereen zo bang voor was, is uitgebleven. Niet voor niets heet m’n laatste album: het is mooi geweest.”

Lees verder

BN'ers

Emile Ratelband wilt dat Jesse Klaver ter dood wordt veroordeeld

Jesse Klaver
Jesse Klaver reageerde via Twitter op het nieuws uit Duitsland en greep dat direct aan om uit te halen naar Forum voor Democratie. Hij schreef er het volgende over op sociale media.

Met ‘sommige politici’ bedoelt hij natuurlijk FvD’er Gideon van Meijeren. Die sprak eerder over ‘een fluwelen revolutie’. En over de optie dat sommige Nederlanders ”bij wijze van spreken richting het parlement trekken en zeggen ‘wij gaan hier niet meer weg totdat de regering weg is’.”

Doodstraf
Het bericht van Jesse Klaver was voor Emile Ratelband reden om te reageren. Hij schrijft het volgende:

Bron: showblad

Lees verder

BN'ers

Mailtje lekt uit: Dit is er gebeurd tussen Matthijs van Nieuwkerk en zangeres Maan

Het zit Matthijs van Nieuwkerk allemaal niet mee de laatste tijd. Na het onthutsende artikel in De Volkskrant lijkt de gevallen presentator zich nu teruggetrokken te hebben op zijn woonboerderij in de buurt van Zutphen. Op een foto was te zien dat Matthijs er nu niet bepaald al te florissant bij liep.

Volgens de mannen van Roddelpraat zou Matthijs van Nieuwkerk het overigens geel gezellig hebben gehad met zangeres Maan.

Roddelpraat ontving namelijk een mail van een voormalig stagiair van De Wereld Draait Door. Ze beweert dat Matthijs van Nieuwkerk en Maan het samen heel gezellig zouden hebben gehad. Of de twee écht de bezemkast in zijn gedoken is natuurlijk gissen, maar wie weet.

 

Lees verder
Advertisement

Trending