Connect with us

BN'ers

OM neemt beslissing over vervolging Johan Derksen vanwege kaarsverhaal

Johan Derksen

Het Openbaar Ministerie heeft het onderzoek naar het kaarsverhaal van Johan Derksen inmiddels afgerond. De zaak is geseponeerd. Het OM meldt: “Het onderzoek heeft niet aangetoond dat het incident met de kaars daadwerkelijk heeft plaatsgevonden, waardoor ook de verjaringsvraag onbeantwoord is gebleven.”

Derksen vertelde enige tijd geleden in Vandaag Inside dat hij vijftig jaar terug een stomdronken vrouw had gepenetreerd met een kaars. Hij sprak van een jeugdzonde. Later zwakte hij zijn verhaal af en verduidelijkte dat er toch geen penetratie had plaatsgevonden.

Het OM besloot een onderzoek in te stellen omdat het “een ernstig feit betreft dat ook heftige reacties in de samenleving heeft veroorzaakt.” Vervolgens zijn Johan Derksen zelf en een getuige verhoord. Omdat de identiteit van de vrouw van het verhaal niet kon vastgesteld worden, is zij niet ondervraagd.

Storm in een glas water

Derksen omschreef het onderzoek als een storm in een glas water en een circus. Hij zegt dat er geen sprake is van opluchting. “Nee, helemaal niet want ik had dit al van tevoren gezegd. Ik ben er verder ook helemaal niet mee bezig geweest.”