Connect with us

BN'ers

Derksen steekt doodzieke Willibrord Frequin hart onder de riem

Derksen

Het gaat niet goed met Willibrord Frequin. Hij heeft een agressieve vorm van Parkinson. Toch hield hem dat niet tegen om Johan Derksen te bellen om hem te feliciteren met de terugkeer van Vandaag Inside. De VI-mannen maakten dan ook even de tijd om Willibrord te bedanken en een hart onder de riem te steken.

Derksen legt uit dat hij compleet onverwacht ook een steunbetuiging kreeg van Willibrord. “Plotseling had ik Willibrord aan de lijn. Dat was hartverscheurend. Ik had ook niet verwacht toen ik opnam dat het Willibrord zou zijn, die man was echt doodziek. Dat zei hij zelf ook.” Willibrord is duidelijk een fan van het programma en hij maakte er een erezaak van om Derksen persoonlijk te feliciteren met de comeback. “Sinds wij hier zitten, is hij echt een supporter geweest. Hij wenste me succes dat we weer waren begonnen, daar was hij erg blij mee. Dan denk ik, jij hebt heel andere problemen aan je hoofd. Maar nee, toch bellen.”

Emotionele Van der Gijp

Willibrord liet vorige maand weten dat hij nog zoveel mogelijk wil genieten, hoewel het einde voor hem nadert. “Het gaat niet best. Eigenlijk is het gewoon klote. Mijn lichaam is op en wil niet meer. Ik wil er niet bij stilstaan en probeer nog een beetje te genieten”, aldus Willibrord aan De Telegraaf.

Johan legt uit dat de oud-journalist momenteel langzaam afscheid aan het nemen is van al zijn relaties. De VI-mannen zijn zichtbaar aangeslagen door de ziekte van Willibrord. “Ik ben gisteren nog bij hem geweest”, onthult René van der Gijp. “Hij ging echt heel, heel slecht.”