Connect with us

BN'ers

Zien: Akwasi pakt Radio1-laptops af en dwingt journalist interview te wissen! |

Bizarre taferelen tijdens het interview dat Akwasi eind vorig jaar gaf aan NPO Radio 1-programma Dit is de Dag. Na een discussie met presentator Hans van der Steeg neemt Akwasi de laptop onder zijn arm mee en gaat hij ervandoor. „Je gaat de opname er nu afhalen, anders heb je een probleem met mij.”

Het NPO Radio1-interview, dat nu alsnog is uitgezonden, was opgenomen op 28 december en bedoeld om met de rapper terug te blikken op het afgelopen jaar. Op de website van de EO laat de omroep weten: „Akwasi zegt toe mee te werken aan deze uitzending. Zijn PR-medewerker stelt aan de redacteur mondeling als enige voorwaarde dat het niet ’tergend lang’ over de veelbesproken uitspraken van Akwasi zou gaan die hij op 1 juni deed tijdens de Black Lives Matter-demonstratie op de Dam. Dit is de Dag gaat met deze voorwaarde akkoord.”

Bekijk ook:👇

Video uitgelekt: First Dates barman Victor doet het met kandidaat op het toilet! |

Na enkele vragen over zijn speech op de Dam vraagt Akwasi aan presentator Hans van der Steeg of ’dit de kant is die hij op wil gaan’. Er ontstaat een discussie. „Als jij deze kant op wil gaan, dan moeten wij dit interview nu staken. Dit is vooraf besproken. En anders mag je nu alles gaan wissen.” Vervolgens stapt Akwasi op: „Je gaat de opname er nu afhalen, anders heb je een probleem met mij.”

Gesprek wissen

Op dat moment trekt Akwasi alle stekkers uit de laptop van de technicus, klapt hem dicht en neemt de laptop onder zijn arm mee, zo staat te lezen op de website van de EO. „Hierdoor stopt de opname. Daarna pakt hij ook de laptop van presentator Hans en verlaat hij de kelder. Niet veel later krijgt Hans de PR-man aan de lijn. Hij vindt het verschrikkelijk. Hij wil het ontstane probleem oplossen. Hans geeft aan dat hij dat ook wil en het op het deze manier niet wil uitzenden. Hem is er alles aan gelegen om het interview af te maken: ’Laat hem terugkomen, we stoppen over de Dam en we maken het gesprek af.’”

Een halfuur later komt Akwasi terug, waarna hij de presentator en de technicus twee opties geeft. „Of je wist het gesprek van je laptop waar ik bij ben, of ik formatteer allebei de laptops.” Hans zegt tegen Akwasi dat dit geen optie is en biedt aan het gesprek voort te zetten.

Onder druk

Volgens de EO gaat Hans, onder druk van Akwasi, akkoord met het wissen van het interview op de laptop, zodat hij op die manier de laptops weer terug krijgt én in de wetenschap dat er op een ander apparaat een back-up staat. „Akwasi stemt toe, loopt weg om de laptops te halen en het interview wordt vervolgens van de laptop gewist.”

Eindredacteur Jan Pieter Kos laat op de website van de EO weten dat er lang is nagedacht over de vraag of ze de opname wel of niet moeten uitzenden. „Er zitten veel kanten aan deze zaak waardoor we niet over één nacht ijs zijn gegaan. Maar het feit dat een publiek figuur onze journalisten onder druk heeft gezet door spullen mee te nemen en ze vervolgens te dwingen materiaal te verwijderen, is voor ons dé kernreden geweest dit gesprek toch uit te zenden.”

Excuses

De omroep laat tot slot weten dat er de afgelopen dagen intensief contact is geweest tussen de EO en het team van Akwasi. „De inzet hierbij was om Akwasi de kans te geven om het interview alsnog af te maken in Dit is de Dag en Akwasi daarmee ook de kans te geven om uit te leggen waarom er gebeurde wat er gebeurde. Hij heeft besloten hier geen gebruik van te maken. Akwasi heeft schriftelijk en mondeling wel excuses aangeboden.”

Bron: Telegraaf

Lees verder

BN'ers

‘Doodzieke Rob de Nijs (79) kan geen stap meer zetten: is dit het einde’

Rob de Nijs is aan zijn rolstoel gekluisterd. De 79-jarige zanger vertelt in een interview met weekblad Privé, dat met hem mee op vakantie naar Curaçao ging, dat hij niet meer kan lopen.

“Ik kan nu geen stap meer zetten”, zegt De Nijs die de ziekte van Parkinson heeft, maar het naar eigen zeggen goed maakt. “Het is niet anders, ik heb die ziekte en die gaat van kwaad tot erger. Nooit naar weer ietsje beter. Daar kun je verdrietig van worden en dat zijn we vaak genoeg, maar je moet er ook niet al te veel bij stilstaan en in plaats daarvan kijken wat je nog wel kan.”

Zo kon de zanger dus nog wel met zijn geliefden op vakantie naar Curaçao, een reis die al twee jaar op de planning stond maar vanwege corona steeds moest worden verplaatst. “Maar het is ervan gekomen… en het was geweldig.”

Afgelopen zomer nam De Nijs afscheid van zijn Nederlandse fans met een optreden in de Ziggo Dome. Op nieuwjaarsdag wordt dit concert bij Omroep MAX uitgezonden. Het was ook echt de laatste keer dat de zanger zijn beroep heeft uitgeoefend. “Ik heb daarna niet meer gezongen, nee. Maar het zwarte gat waar iedereen zo bang voor was, is uitgebleven. Niet voor niets heet m’n laatste album: het is mooi geweest.”

Lees verder

BN'ers

Emile Ratelband wilt dat Jesse Klaver ter dood wordt veroordeeld

Jesse Klaver
Jesse Klaver reageerde via Twitter op het nieuws uit Duitsland en greep dat direct aan om uit te halen naar Forum voor Democratie. Hij schreef er het volgende over op sociale media.

Met ‘sommige politici’ bedoelt hij natuurlijk FvD’er Gideon van Meijeren. Die sprak eerder over ‘een fluwelen revolutie’. En over de optie dat sommige Nederlanders ”bij wijze van spreken richting het parlement trekken en zeggen ‘wij gaan hier niet meer weg totdat de regering weg is’.”

Doodstraf
Het bericht van Jesse Klaver was voor Emile Ratelband reden om te reageren. Hij schrijft het volgende:

Bron: showblad

Lees verder

BN'ers

Mailtje lekt uit: Dit is er gebeurd tussen Matthijs van Nieuwkerk en zangeres Maan

Het zit Matthijs van Nieuwkerk allemaal niet mee de laatste tijd. Na het onthutsende artikel in De Volkskrant lijkt de gevallen presentator zich nu teruggetrokken te hebben op zijn woonboerderij in de buurt van Zutphen. Op een foto was te zien dat Matthijs er nu niet bepaald al te florissant bij liep.

Volgens de mannen van Roddelpraat zou Matthijs van Nieuwkerk het overigens geel gezellig hebben gehad met zangeres Maan.

Roddelpraat ontving namelijk een mail van een voormalig stagiair van De Wereld Draait Door. Ze beweert dat Matthijs van Nieuwkerk en Maan het samen heel gezellig zouden hebben gehad. Of de twee écht de bezemkast in zijn gedoken is natuurlijk gissen, maar wie weet.

 

Lees verder
Advertisement

Trending