Connect with us

BN'ers

Zien: Jort Kelder ergert zich heel erg aan brildragers: ‘Vorm van invaliditeit’

Jort Kelder ergert zich aan mensen die een bril dragen, omdat hij het dragen van een bril associeert met invaliditeit. Dat zegt hij tegen de bebrilde presentator van de podcast PodBast.

Zelf draagt Jort Kelder lenzen. Hij weigert om een bril te dragen. “Ik heb een hekel aan brillen. Het is een vorm van invaliditeit die mij niet aanstaat. Je hebt een hulpstuk nodig om mij te zien. Ik vind het iets afhankelijks. Ik kan niet tegen afhankelijkheid en je bent afhankelijk van dat apparaat op je neus.”

Hulpmiddel

Lenzen zijn ook een hulpmiddel, maar in elk geval niet zo zichtbaar als een bril, aldus Jort. “Ik heb het idee en de suggestie van onafhankelijkheid, omdat je mijn lenzen niet ziet zitten, maar als ik ze niet had aangedaan dan had ik überhaupt niet eens gezien wie er tegenover me zat.”

Bekijk ook:👇

Opnieuw verschrikkelijk drama voor Barbie (Samantha de Jong).

De kijker zal Jort nóóit met een bril zien. “Absoluut niet. Het komt ook omdat mijn broers brillen hadden en dat vond ik niks. Het klinkt heel onaardig en je kan het niet helpen – de meeste mensen hebben slechte ogen – maar het zit mij in de autonomie. Je moet dus die stomme bril op, anders ben je weg.”

Operatie

Jort wil overigens ook van zijn lenzen af. “Ik ben vorige week wel naar een arts geweest om te kijken of ik geopereerd zal worden om ervan af te zijn.”

De PodBast met Jort Kelder:

 

Lees verder

BN'ers

‘Doodzieke Rob de Nijs (79) kan geen stap meer zetten: is dit het einde’

Rob de Nijs is aan zijn rolstoel gekluisterd. De 79-jarige zanger vertelt in een interview met weekblad Privé, dat met hem mee op vakantie naar Curaçao ging, dat hij niet meer kan lopen.

“Ik kan nu geen stap meer zetten”, zegt De Nijs die de ziekte van Parkinson heeft, maar het naar eigen zeggen goed maakt. “Het is niet anders, ik heb die ziekte en die gaat van kwaad tot erger. Nooit naar weer ietsje beter. Daar kun je verdrietig van worden en dat zijn we vaak genoeg, maar je moet er ook niet al te veel bij stilstaan en in plaats daarvan kijken wat je nog wel kan.”

Zo kon de zanger dus nog wel met zijn geliefden op vakantie naar Curaçao, een reis die al twee jaar op de planning stond maar vanwege corona steeds moest worden verplaatst. “Maar het is ervan gekomen… en het was geweldig.”

Afgelopen zomer nam De Nijs afscheid van zijn Nederlandse fans met een optreden in de Ziggo Dome. Op nieuwjaarsdag wordt dit concert bij Omroep MAX uitgezonden. Het was ook echt de laatste keer dat de zanger zijn beroep heeft uitgeoefend. “Ik heb daarna niet meer gezongen, nee. Maar het zwarte gat waar iedereen zo bang voor was, is uitgebleven. Niet voor niets heet m’n laatste album: het is mooi geweest.”

Lees verder

BN'ers

Emile Ratelband wilt dat Jesse Klaver ter dood wordt veroordeeld

Jesse Klaver
Jesse Klaver reageerde via Twitter op het nieuws uit Duitsland en greep dat direct aan om uit te halen naar Forum voor Democratie. Hij schreef er het volgende over op sociale media.

Met ‘sommige politici’ bedoelt hij natuurlijk FvD’er Gideon van Meijeren. Die sprak eerder over ‘een fluwelen revolutie’. En over de optie dat sommige Nederlanders ”bij wijze van spreken richting het parlement trekken en zeggen ‘wij gaan hier niet meer weg totdat de regering weg is’.”

Doodstraf
Het bericht van Jesse Klaver was voor Emile Ratelband reden om te reageren. Hij schrijft het volgende:

Bron: showblad

Lees verder

BN'ers

Mailtje lekt uit: Dit is er gebeurd tussen Matthijs van Nieuwkerk en zangeres Maan

Het zit Matthijs van Nieuwkerk allemaal niet mee de laatste tijd. Na het onthutsende artikel in De Volkskrant lijkt de gevallen presentator zich nu teruggetrokken te hebben op zijn woonboerderij in de buurt van Zutphen. Op een foto was te zien dat Matthijs er nu niet bepaald al te florissant bij liep.

Volgens de mannen van Roddelpraat zou Matthijs van Nieuwkerk het overigens geel gezellig hebben gehad met zangeres Maan.

Roddelpraat ontving namelijk een mail van een voormalig stagiair van De Wereld Draait Door. Ze beweert dat Matthijs van Nieuwkerk en Maan het samen heel gezellig zouden hebben gehad. Of de twee écht de bezemkast in zijn gedoken is natuurlijk gissen, maar wie weet.

 

Lees verder
Advertisement

Trending