Connect with us

BN'ers

Mark Rutte: ‘De huidige lockdown wordt zeer en zeker verlengd’|

Afgelopen week is bekend gemaakt dat zowel Duitsland als Engeland in een volledige lockdown zit. Al deze tekenen wijzen erop dat ook de lockdown in Nederland zeer waarschijnlijk verlengd gaat worden.

Midden december werd er al een lockdown aangekondigd in Duitsland en Nederland deed kort daarna hetzelfde.

Gister werd er bekend gemaakt dat Duitsland tot 29 januari in een zware lockdown gaat en ook Engeland heeft gister laten weten dat ze weer in een volledige lockdown gaan.

Al deze signalen wijzen erop dat ook Nederland zeer waarschijnlijk de lockdown gaan verlengen.

Frits Rosendaal, hoogleraar klinische epidemiologie aan de Universiteit van Leiden denkt zelf ook dat onze lockdown verlengd gaat worden.

Er zijn zoveel dingen onzeker dat de kans echt heel groot is dat de lockdown langer gaat duren dan 19 januari.

,,We weten nog niet wat de precieze effecten van kerst en oud en nieuw op de besmettingen zijn. Maar de getallen zeggen dezer dagen niet zo heel veel.

Met de feestdagen was er eerst een grotere testbereidheid, toen een kleinere. Duidelijk is wel dat het aantal besmettingen nog steeds veel te hoog is.”

Een andere reden voor een verlenging van de lockdown is het nieuwe coronavirus wat in Engeland is opgedoken. Dit virus is veel besmettelijker dan het ‘originele’ coronavirus.

Dit zorgt ervoor dat er veel meer mensen in het ziekenhuis komen te liggen waardoor de druk op de ziekenhuizen steeds groter wordt.

Ook lijkt het erop dat deze versie zich veel sneller onder kinderen verspreidt. Als je bovenstaande punten bij elkaar optelt lijkt het er ook op dat de scholen niet snel weer open zullen gaan.

Overleg

Aanstaande vrijdag zal het Outbreak Management Team (OMT) weer bij elkaar komen om te overleggen.

Na dit overleg komt de overheid bij elkaar en er schijnt veel discussie te zijn over of de huidige maatregelen zullen verlengt worden of niet. Dit komt door de Britse variant van het coronavirus.

Gelukkig zijn er nog vrij weinig mensen besmet met deze variant in Nederland en we kunnen er dus nog alles aan doen om ervoor te zorgen dat dit virus zich niet verder verspreidt in Nederland.

Het virus zal pas echt goed onder controle zijn wanneer het grotendeels van de mensen is gevaccineerd.

Ook achten experts dat er een kans is dat meerdere landen hetzelfde zullen gaan doen als wat er in Engeland gebeurt. Of dit precies hetzelfde gaat zijn.

Lees verder

BN'ers

Frans en Mariska Bauer nemen na ruim 25 jaar afscheid

Frans en Mariska Bauer nemen na ruim 25 jaar afscheid van een bijzondere plek vol mooie herinneringen.

De ouders van Mariska hebben een restaurant en dat hebben ze te koop gezet. En hun restaurant is een bijzondere plek voor Frans en Mariska, want daar heeft het gelukkige koppel elkaar ontmoet. In de video hierboven vertelt Bart Ettekoven meer over deze dierbare plek voor de Bauers.

Eerder deze maand werd bekend dat Frans en Mariska er een kersverse schoondochter bij hebben. Hun oudste zoon Christiaan (20) heeft een nieuwe vriendin. De dame in kwestie heet Kim en volgens Christiaan kennen ze elkaar ‘via via’. “Een beetje via studie ook”, vertelt de verliefde Bauer aan RTL Boulevard. “En dan ga je een beetje daten en nu zit ze hier.”

Lees verder

BN'ers

Prinses Amalia maakt een zeer ingrijpend besluit

Prinses Amalia heeft besloten om zich toch niet aan te sluiten bij het zeer omstreden studentencorps in Amsterdam dat recent hun boekje te buiten ging door vrouwen te betitelen als ‘hoeren’ en ‘sperma-emmers’. Eerder wilde onze kroonprinses (18) zich graag aansluiten bij het clubje.

Het vermoeden bestaat dat Amalia haar weigering baseert op de onlangs uitgelekte video waarin enkele mannelijke leden volledig de mist ingingen door zeer onfatsoenlijke uitspraken over vrouwen. Of dat de reden is de prinses geen onderdeel wil uitmaken van deze sekte is niet bekend. De Rijksvoorlichtingsdienst weigert namelijk toelichting te geven over de reden waarom de prinses afziet van het corpslidmaatschap.

Onderzoek
De bewuste video heeft niet alleen geleid tot woede en irritatie, maar heeft er ook voor gezorgd dat honderden leden zich zeer onveilig voelen dankzij de schokkende speech.

Eind vorige maand maakte Heleen Vos, toenmalig voorzitter van A.S.C./A.V.S.V. die inmiddels is afgetreden, bekend dat er een groot onderzoek wordt ingesteld naar A.S.C./A.V.S.V.

De Amsterdamse universiteiten lieten eerder al weten de financiering van het Amsterdamse studentencorps niet te hernieuwen na de vrouwonvriendelijke uitlatingen. Zij benadrukken dat de banden met de studentenvereniging al verbroken waren en dat de kans op een verzoening ”verder uit zicht is.”

Lees verder

BN'ers

Nederland zwaar onder de indruk van bikinifoto Roxeanne Hazes

Roxeanne Hazes besloot een bikinifoto te delen op Instagram en haar volgers zijn zwaar onder de indruk. Roxeanne laat in de foto hieronder duidelijk zien dat ze een mooi figuur heeft en Nederland is het met haar eens.

Roxeanne was samen met Monique afgelopen weekend naar Vinkeveen gegaan om van het heerlijke weer te genieten. Het was een mooie dag en daarom besloot Roxeanne een prachtige foto van zichzelf te delen in bikini. “Felt cute, won’t delete it later❤️”, schreef ze bij de foto.

Roxeanne is een groot voorstander van Body Positivity vandaar ook de bijschrift. Ze wil ook graag ‘echte’ foto’s laten zien/

,,Het ene moment ben ik dat onzekere meisje van zestien, het andere moment denk ik: ik mag er best zijn”, vertelde ze een tijdje geleden aan Linda. Het statement wat ze toen maakte bevestigd ze nu weer. ,,Ik verwijder het later niet”, is haar bijschrift vertaald in het Nederlands.

Positieve reacties
Roxeanne krijgt ontzettend veel positieve reacties op haar foto’s: “Feeling beautiful has nothing to do with what you look like for others. Real happiness always comes from the inside! By doing what you do, you inspire and awaken the hearts of others ❤️ you are BEAUTIFUL ❤️”, zegt iemand. “Al zou je er even over twijfelen, dan stop ik je, heerlijkheid! “.

Lees verder
Advertisement

Trending