Connect with us

BN'ers

Mark Rutte: ‘De huidige lockdown wordt zeer en zeker verlengd’|

Afgelopen week is bekend gemaakt dat zowel Duitsland als Engeland in een volledige lockdown zit. Al deze tekenen wijzen erop dat ook de lockdown in Nederland zeer waarschijnlijk verlengd gaat worden.

Midden december werd er al een lockdown aangekondigd in Duitsland en Nederland deed kort daarna hetzelfde.

Gister werd er bekend gemaakt dat Duitsland tot 29 januari in een zware lockdown gaat en ook Engeland heeft gister laten weten dat ze weer in een volledige lockdown gaan.

Al deze signalen wijzen erop dat ook Nederland zeer waarschijnlijk de lockdown gaan verlengen.

Frits Rosendaal, hoogleraar klinische epidemiologie aan de Universiteit van Leiden denkt zelf ook dat onze lockdown verlengd gaat worden.

Er zijn zoveel dingen onzeker dat de kans echt heel groot is dat de lockdown langer gaat duren dan 19 januari.

,,We weten nog niet wat de precieze effecten van kerst en oud en nieuw op de besmettingen zijn. Maar de getallen zeggen dezer dagen niet zo heel veel.

Met de feestdagen was er eerst een grotere testbereidheid, toen een kleinere. Duidelijk is wel dat het aantal besmettingen nog steeds veel te hoog is.”

Een andere reden voor een verlenging van de lockdown is het nieuwe coronavirus wat in Engeland is opgedoken. Dit virus is veel besmettelijker dan het ‘originele’ coronavirus.

Dit zorgt ervoor dat er veel meer mensen in het ziekenhuis komen te liggen waardoor de druk op de ziekenhuizen steeds groter wordt.

Ook lijkt het erop dat deze versie zich veel sneller onder kinderen verspreidt. Als je bovenstaande punten bij elkaar optelt lijkt het er ook op dat de scholen niet snel weer open zullen gaan.

Overleg

Aanstaande vrijdag zal het Outbreak Management Team (OMT) weer bij elkaar komen om te overleggen.

Na dit overleg komt de overheid bij elkaar en er schijnt veel discussie te zijn over of de huidige maatregelen zullen verlengt worden of niet. Dit komt door de Britse variant van het coronavirus.

Gelukkig zijn er nog vrij weinig mensen besmet met deze variant in Nederland en we kunnen er dus nog alles aan doen om ervoor te zorgen dat dit virus zich niet verder verspreidt in Nederland.

Het virus zal pas echt goed onder controle zijn wanneer het grotendeels van de mensen is gevaccineerd.

Ook achten experts dat er een kans is dat meerdere landen hetzelfde zullen gaan doen als wat er in Engeland gebeurt. Of dit precies hetzelfde gaat zijn.

Lees verder

BN'ers

Breaking: Estavana Polman verlaat haar gezin

Handbalster Estavana Polman speelde jaren in Denemarken en verhuisde zelfs met Rafael van der Vaart om dichter bij haar club te wonen. Ze werd moeder van dochtertje Jesslyn en stiefzoon Damián trok bij hen in. Maar nu vertrekt ze alleen naar Roemenië.

Estavana heeft een pittige periode achter de rug met een blessure en het verplicht vertrek bij haar club in Denemarken. Het gaat gelukkig allemaal iets beter met haar en afgelopen week tekende ze bij een club in Roemenië.

Chaos

„Het was wel een beetje chaos hoor! Het is allemaal heel snel gegaan”, vertelt Estavana tegen RTL Boulevard. Een makkelijke keuze was het volgens haar niet, want Roemenië ligt toch ongeveer op 2300 kilometer afstand van Denemarken en dus haar gezin. „Dan krijg je een aanbieding en dan denk je ‘hm, gaan we het doen?’ En dan ga je overleggen thuis en Raf zei ‘ga! en we regelen het wel’, maar ja ik zie dan allemaal beren.” Uiteindelijk besluit ze om toch te gaan. „Ik ben met twee tassen weggegaan en ik dacht ‘ik kijk wel hoe het gaat’.”

‘Buikpijn’

Het achterlaten van haar gezin gaat Estavana niet in de koude kleren zitten. „Ik heb echt pijn in mijn buik gehad. Die kleine op bed leggen, Damián doei zeggen, mij kon je oprapen. Nu ben ik er en nu gaan we er gewoon het beste van maken.” Rafael volgt zijn liefde ook niet naar Roemenië, maar volgens Estavana houdt dat het juist spannend. „Dan kun je ook geen ruzie maken met elkaar. We kunnen ons hele leven nog samen zijn, op de bank zitten en oud worden en saai doen.”

Lees verder

BN'ers

Geert Wilders flink onder vuur na satirische grap over Marokkanen

Marokko plaatste zich deze week knap als groepshoofd van hun poule voor de achtste finale op het WK voetbal in Qatar. Dat werd met name in de grote steden in Nederland goed gevierd, hoewel er ook her en der wat relletjes ontstonden.

Geert Wilders reageerde op zijn eigen manier op deze gebeurtenis maar niet iedereen vond dat even grappig.

De politicus deelde een gefotoshopte foto van zichzelf als VAR met daarbij de tekst geschreven: ‘doelpunt Marokko afgekeurd door VAR’. Hoewel Geertje zelf de grap waarschijnlijk erg geslaagd vond is zijn er een hoop Twitteraars die dit te ver vinden gaan gezien de reacties.

 

Lees verder

BN'ers

Heftig: Sarah van Soelen heeft weer een bizar uiterlijk

Een paar weken geleden was de opening van de Harbour Club in Amsterdam waar Hans Klok zou optreden. Zowel Rachel als Sarah van Soelen gingen daar naar toe.

Rachel ging op de rode loper doodleuk naast Sarah staan om samen gefotografeerd te worden. Terwijl Andre duidelijk heeft laten weten geen contact meer met Sarah van Soelen te willen.

Maar goed Sarah wilde ook nog wel even de camera’s van RTL Boulevard en Shownieuws te woord staan en dat had ze beter niet kunnen doen. Sarah wordt namelijk op Twitter compleet afgekraakt om haar bizarre uiterlijk.

Maar goed het kan blijkbaar nog veel gekker, want moet je even kijken wat Sarah met haar wenkbrauwen heeft gedaan op de onderstaande foto om nog maar te zwijgen over haar mega lippen.

Lees verder
Advertisement

Trending