Connect with us

BN'ers

Zien: Is oude Mabel-rel de reden dat ex-premier Balkenende geen minister van Staat is?

Met de laatste onbevestigde berichten over prinses Mabel, die in een dolle bui Mark Rutte ooit zou hebben gestalkt (althans volgens een CDA-watcher), doemt een andere vraag op: waarom is premier Jan-Peter Balkenende nog steeds geen Minister van Staat?

De voormalig CDA-premier was acht jaar minister-president van Nederland, van 2002 tot en met 2010. Hij loodste Nederland door een onstuimige politieke periode en Harry Potter, de bijnaam van Balkenende destijds, ging de bankencrisis te lijf.

Balkenende overgeslagen

Tot dusver werd Balkenende overgeslagen voor de eretitel minister van Staat en het is gissen waarom er nooit een officiële voordracht is geweest. Er gaan verhalen dat Balkenende zich niet bepaald populair heeft gemaakt bij het Hof vanwege zijn stevige koers in de rel rond Mabel en Friso.

Jan-Peter Balkenende weigerde destijds parlementaire toestemming te vragen nadat bleek dat het stel de waarheid had verbloemd over de relatie tussen Mabel en crimineel Bruinsma. Mabel Wisse Smit en prins Friso vroegen geen toestemming voor hun huwelijk.

Huwelijk Mabel en Friso

Bovendien waren er indertijd ook spanningen rond het omstreden vakantiehuis dat de toenmalige kroonprins wilde laten bouwen op het Mozambikaanse schiereiland Machangulo. Uiteindelijk lieten Willem-Alexander en Máxima het plan varen, mede vanwege de maatschappelijke druk. Maar dat ging niet van harte, er waren te veel praktische problemen.

Betaalt Balkenende een prijs voor zijn eigenzinnigheid als het gaat om de Oranjes? Is dat de reden waarom de CDA’er geen minister van Staat is?

Het staat vast namelijk wel vast dat er wel politici van minder kaliber zijn benoemd die NIET het allerhoogste ambt van minister-president hebben vervuld.

De premiers Ruud Lubbers en Wim Kok waren minister van Staat. Twee jaar geleden werden Winnie Sorgdrager (D66), die slechts vier jaar minister van Justitie was van 1994 tot en met 1998, Jaap de Hoop Scheffer (CDA) en Sybilla Dekker (VVD) voorgedragen én benoemd. Een dik jaar geleden viel Piet-Hein Donner (CDA) ook de eer te beurt. Ex-premiers Piet de Jong en Dries van Agt (beiden CDA) werden ook overgeslagen.

Minister van Staat is een eretitel

Ministers van Staat kunnen door de Koning worden geraadpleegd, bijvoorbeeld bij gecompliceerde staatsrechtelijke kwesties.

De procedure is als volgt: de ministerraad draagt een Minister van Staat voor. De Koning benoemt hem of haar. In de praktijk wordt er bij politieke partijen gesondeerd of ze kandidaten voor de ere-functie kunnen leveren.

Merkwaardig genoeg ontbrak Balkenende, inmiddels o.a. lid van de supervisory board van ING, steeds op de voordrachten. Is dat toeval? Weigerde de oud-premier de eretitel? Of wordt er een inschatting gemaakt of de handtekening van de Koning onder het koninklijk besluit wel wordt gezet?

Lees verder

BN'ers

Prinses Amalia maakt een zeer ingrijpend besluit

Prinses Amalia heeft besloten om zich toch niet aan te sluiten bij het zeer omstreden studentencorps in Amsterdam dat recent hun boekje te buiten ging door vrouwen te betitelen als ‘hoeren’ en ‘sperma-emmers’. Eerder wilde onze kroonprinses (18) zich graag aansluiten bij het clubje.

Het vermoeden bestaat dat Amalia haar weigering baseert op de onlangs uitgelekte video waarin enkele mannelijke leden volledig de mist ingingen door zeer onfatsoenlijke uitspraken over vrouwen. Of dat de reden is de prinses geen onderdeel wil uitmaken van deze sekte is niet bekend. De Rijksvoorlichtingsdienst weigert namelijk toelichting te geven over de reden waarom de prinses afziet van het corpslidmaatschap.

Onderzoek
De bewuste video heeft niet alleen geleid tot woede en irritatie, maar heeft er ook voor gezorgd dat honderden leden zich zeer onveilig voelen dankzij de schokkende speech.

Eind vorige maand maakte Heleen Vos, toenmalig voorzitter van A.S.C./A.V.S.V. die inmiddels is afgetreden, bekend dat er een groot onderzoek wordt ingesteld naar A.S.C./A.V.S.V.

De Amsterdamse universiteiten lieten eerder al weten de financiering van het Amsterdamse studentencorps niet te hernieuwen na de vrouwonvriendelijke uitlatingen. Zij benadrukken dat de banden met de studentenvereniging al verbroken waren en dat de kans op een verzoening ”verder uit zicht is.”

Lees verder

BN'ers

Nederland zwaar onder de indruk van bikinifoto Roxeanne Hazes

Roxeanne Hazes besloot een bikinifoto te delen op Instagram en haar volgers zijn zwaar onder de indruk. Roxeanne laat in de foto hieronder duidelijk zien dat ze een mooi figuur heeft en Nederland is het met haar eens.

Roxeanne was samen met Monique afgelopen weekend naar Vinkeveen gegaan om van het heerlijke weer te genieten. Het was een mooie dag en daarom besloot Roxeanne een prachtige foto van zichzelf te delen in bikini. “Felt cute, won’t delete it later❤️”, schreef ze bij de foto.

Roxeanne is een groot voorstander van Body Positivity vandaar ook de bijschrift. Ze wil ook graag ‘echte’ foto’s laten zien/

,,Het ene moment ben ik dat onzekere meisje van zestien, het andere moment denk ik: ik mag er best zijn”, vertelde ze een tijdje geleden aan Linda. Het statement wat ze toen maakte bevestigd ze nu weer. ,,Ik verwijder het later niet”, is haar bijschrift vertaald in het Nederlands.

Positieve reacties
Roxeanne krijgt ontzettend veel positieve reacties op haar foto’s: “Feeling beautiful has nothing to do with what you look like for others. Real happiness always comes from the inside! By doing what you do, you inspire and awaken the hearts of others ❤️ you are BEAUTIFUL ❤️”, zegt iemand. “Al zou je er even over twijfelen, dan stop ik je, heerlijkheid! “.

Lees verder

BN'ers

Jeroen Rietbergen heeft het met Ilse de lange gedaan tijdens de Voice

Yvonne Coldeweijer meldt vandaag dat ze uit zeer betrouwbare bron heeft vernomen dat ‘vieze’ Jeroentje Rietbergen het tijdens zijn Voice periode ook met Ilse de Lange heeft gedaan die een tijde coach was in het progamma.

Opvallend want Ilse de Lange heeft al 20 jaar een vriend en zou dus zijn vreemdgegaan. Yvonne beweerd zelfs dat de twee het niet bij één keer hebben gehouden, maar dat ze meerdere keren met elkaar naar bed zijn geweest.

De vraag is wat Linda de Mol hiervan vindt, want het leek erop dat Linda haar Jeroen weer een kans had gegeven en ze het opnieuw gingen proberen. Als dit bij Linda nog niet bekend was dan zorgt dit vast weer voor vuurwerk.

Lees verder
Advertisement

Trending