Connect with us

BN'ers

Heftig! Zwangere Kim Kötter krijgt slecht nieuws te verwerken

zwangerschap-kim

Kim Kötter zit in het laatste trimester van haar zwangerschap en ze is zich druk aan het voorbereiden op haar bevalling. Maar op Instagram deelt zij nu dat ze slecht nieuws heeft gekregen.

Kim en haar man Jaap Reesema verwachten hun derde kindje. Maar het kindje, dat nog niet eens geboren is, geeft nu al problemen. Het kindje ligt namelijk in een stuit. Dit houdt in dat het kindje verkeerd om ligt, dus met het hoofdje omhoog en de billen omlaag.

Keizersnede

Vaak wordt er gekozen voor een keizersnede wanneer het kindje in een stuitligging ligt, om problemen tijdens de bevalling te voorkomen. Een bevalling met een kindje in een stuitligging heeft grotere risico’s dan een normale bevalling. Kim en Jaap staan daarom nu voor een lastig besluit.

Via Instagram stories deelt Kim dit bericht met haar volgers. . ‘Alle opties even doornemen’, schrijft ze, samen met een echo foto van het ongeboren kindje.

‘Of ik nou per se de baby een uur met de hand (door gynaecoloog en verloskundige) ga laten draaien terwijl hij een vergrote kans op ziekte van Von Willebrand (stollingsafwijking van het bloed, red.) heeft is nu de vraag’, zo vervolgt ze haar bericht.

Stuitligging

Soms draaien babies nog in de laatste dagen voor de bevalling, ook één van Kim haar volgers reageert hierop. Wellicht is alle stress niet nodig, want over twee weken heeft Kim nog een liggingsecho.

Kim is 14 februari uitgerekend. De zwangerschap kwam voor Kim en Jaap compleet onverwachts. Kim heeft namelijk haar twee vorige kindjes gekregen middels IVF. Deze zwangerschap is overigens via de natuurlijke weg ontstaan.

zwangerschap-kim-kotter