Connect with us

Actueel

Videoland-serie Máxima zoekt prinsesjes voor tweede seizoen

Hebben jouw (klein)dochters altijd al gedroomd van een leven als prinses? Dan is dit hun kans om die droom werkelijkheid te maken! Videoland is namelijk op zoek naar drie getalenteerde jonge actrices voor het tweede seizoen van de populaire serie Máxima. Dit keer staan de drie koninklijke dochters – Amalia, Alexia en Ariane – centraal, en de makers zijn op zoek naar nieuwe sterren om deze rollen te vertolken.

Tweede Seizoen van Máxima: Het Leven van de Koningin Gaat Verder

Het nieuws over een tweede seizoen van de razend populaire serie Máxima werd eerder al aangekondigd en fans kijken reikhalzend uit naar het vervolg. De serie, die draait om het leven van koningin Máxima, wist al in het eerste seizoen veel kijkers aan zich te binden. Met indrukwekkende vertolkingen van Martijn Lakemeier (30) als koning Willem-Alexander en de Argentijnse actrice Delfina Chaves (28) als koningin Máxima, werd de show een groot succes. Daarnaast keerden acteurs Elsie de Brauw en Sebastian Koch terug in hun rollen als prinses Beatrix en prins Claus, waarmee het verhaal een compleet beeld van de koninklijke familie wist te schetsen.

In de eerste reeks zagen we hoe Máxima, een Argentijns meisje, zich ontwikkelde tot een zelfverzekerde vrouw die verliefd werd op een Nederlandse prins. Het vervolg zal laten zien hoe ze trouwt, moeder wordt en uiteindelijk koningin, stuk voor stuk gebeurtenissen die bij veel Nederlanders in het geheugen gegrift staan. Volgens Peter van der Vorst, programmadirecteur bij RTL, zal het tweede seizoen deze belangrijke mijlpalen uit het leven van Máxima opnieuw in beeld brengen. “Het verhaal gaat verder en we zullen meer van de indrukwekkende reis van Máxima te zien krijgen,” aldus Van der Vorst. Nederland lijkt met deze serie zijn eigen versie van The Crown te hebben gevonden, waar veel fans van koninklijke drama’s naar uitkijken.

gettyimages 2172601426 2 1

Videoland Zoekt Jonge Prinsesjes

Voor de nieuwe verhaallijn waarin de drie dochters van Máxima en Willem-Alexander een centrale rol spelen, is Videoland op zoek naar jonge actrices die de rollen van Amalia, Alexia en Ariane kunnen vertolken. Dit biedt een unieke kans voor jonge meisjes om een prinses te spelen en zich te verdiepen in het leven van de koninklijke familie. De casting richt zich op kinderen die zowel Nederlands als Spaans spreken, passend bij het tweetalige karakter van de koninklijke familie van Máxima, die zowel Nederlandse als Argentijnse invloeden kent.

Videoland zoekt actrices voor twee verschillende leeftijdsgroepen, zodat de personages op verschillende leeftijden in beeld kunnen worden gebracht:

  • Drie zusjes die de rollen van drie, vijf, en zes jaar kunnen spelen
  • Drie zusjes die de rollen van zes, acht en negen jaar kunnen spelen

Het productiebedrijf geeft de voorkeur aan blonde meisjes om een zo realistisch mogelijke vertolking te geven van de jonge prinsesjes Amalia, Alexia en Ariane. De tweetalige achtergrond is belangrijk om de authentieke dynamiek binnen het gezin van Máxima te kunnen weergeven. De makers hopen hiermee een mooie balans te vinden tussen het Nederlandse en Argentijnse erfgoed dat kenmerkend is voor de koninklijke familie.

prinses alexia

Hoe Kun Je Je Aanmelden?

De aanmeldprocedure is eenvoudig en toegankelijk voor iedereen die aan de criteria voldoet. Als jij of iemand die je kent graag in de huid wil kruipen van een van de jonge prinsessen, dan is dit hét moment om die droom waar te maken. Videoland moedigt ouders en verzorgers aan om de aanmelding in te dienen via de speciale link die beschikbaar is op de website van de show. Wie weet schitteren de jonge talenten binnenkort als de geliefde prinsesjes van Nederland op het scherm.

Naast de rol zelf biedt de serie ook de mogelijkheid voor de meisjes om een onvergetelijke ervaring op te doen. Ze krijgen een kijkje achter de schermen van een professionele televisieproductie, werken samen met ervaren acteurs en actrices, en leren hoe het is om deel uit te maken van een groot filmproject. Dit kan een mooie springplank zijn voor een verdere carrière in de entertainmentindustrie en biedt jonge actrices de kans om hun acteertalent te ontwikkelen.

Een Unieke Kans voor Jonge Actrices

Het tweede seizoen van Máxima belooft weer vol mooie, ontroerende en spannende momenten te zitten die het verhaal van onze koningin verder uitdiepen. De keuze om ook de jonge prinsessen een prominente plek te geven, maakt de serie extra interessant. Hierdoor krijgen kijkers een compleet beeld van de koninklijke familie en hoe het leven van Máxima zich heeft ontwikkeld na haar huwelijk met Willem-Alexander.

Peter van der Vorst benadrukt dat het belangrijk is dat de jonge actrices een natuurlijke klik hebben met het verhaal en de personages. “We zoeken meisjes die zich kunnen inleven in de rollen en het verhaal kunnen dragen,” zegt hij. Dit betekent dat ze niet alleen moeten kunnen acteren, maar ook moeten begrijpen wat het betekent om onderdeel te zijn van een koninklijke familie met zowel Nederlandse als Argentijnse wortels.

gettyimages 1244486136 1

Wat Kun Je Verwachten?

Meedoen aan een serie als Máxima betekent meer dan alleen acteren. Voor de geselecteerde meisjes wordt het een unieke ervaring waarbij ze een kijkje krijgen in de wereld van televisieproductie. Ze zullen samenwerken met bekende en ervaren acteurs, leren hoe opnames verlopen en ontdekken wat er allemaal komt kijken bij het maken van een dramaserie. Het is niet alleen een kans om hun acteertalent te laten zien, maar ook om te leren en te groeien in een professionele omgeving.

De ervaring om samen te werken met grote namen zoals Martijn Lakemeier en Delfina Chaves, en om begeleid te worden door een ervaren productiecrew, biedt jonge actrices een zeldzame kans om van dichtbij mee te maken hoe een serie tot stand komt. Voor veel kinderen die altijd al gedroomd hebben van een leven als actrice, kan dit een onvergetelijke en leerzame ervaring zijn die hen de kans geeft om zichzelf verder te ontwikkelen.

screenshot 2024 06 17 120818

Het Verhaal Achter Máxima: Een Nederlands Koninklijk Drama

De serie Máxima heeft zich snel gevestigd als een van de populairste Nederlandse series op Videoland. Het weet kijkers mee te nemen in het persoonlijke verhaal van koningin Máxima, vanaf haar jonge jaren in Argentinië tot aan haar leven als koningin van Nederland. De eerste reeks liet zien hoe een jong Argentijns meisje verliefd werd op een Nederlandse prins en uiteindelijk besloot om haar leven op te bouwen in een nieuw land.

Met indrukwekkende sets, sterke verhaallijnen en een getalenteerde cast is de serie uitgegroeid tot een groot succes. Het tweede seizoen zal deze lijn voortzetten en richt zich op de jaren waarin Máxima moeder werd en haar verantwoordelijkheden als koningin moest combineren met haar gezinsleven. Dit betekent dat de dynamiek binnen de koninklijke familie een belangrijk thema zal zijn, en dat kijkers meer zullen leren over de band tussen Máxima en haar dochters.

Conclusie

Videoland zoekt drie jonge actrices om de rollen van Amalia, Alexia en Ariane te vertolken in het tweede seizoen van de succesvolle serie Máxima. Dit is een unieke kans voor jonge talenten om zich in de spotlights te begeven en mee te spelen in een serie die het persoonlijke verhaal van de Nederlandse koningin op meeslepende wijze vertelt. De castings richten zich op kinderen die zowel Nederlands als Spaans spreken, passend bij de tweetalige achtergrond van de koninklijke familie.

Voor de geselecteerde meisjes zal dit niet alleen een kans zijn om een prinses te spelen, maar ook om een onvergetelijke ervaring op te doen in de wereld van televisie en film. Met de mogelijkheid om samen te werken met ervaren acteurs en deel uit te maken van een grootschalige productie, kan deze rol een prachtige springplank zijn voor een verdere carrière in de entertainmentindustrie. Dus, als jouw dochter, kleindochter of een jong talent dat je kent aan deze criteria voldoet, is dit hét moment om de aanmelding in te sturen en misschien wel de volgende ster van Máxima te worden.