Connect with us

algemeen

Mensen onder de indruk van optimisme OML-Eva: ´Is alleen concreter nu´

Eva, deelneemster van het programma Over Mijn Lijk, leeft door zware weken nadat ze onlangs een verontrustende uitslag kreeg bij een scan. In de ochtendshow van Qmusic met Mattie en Miljuschka sprak ze openhartig over hoe ze zich nu voelt en wat er op haar afkomt. Hoewel de situatie zwaar is, blijft Eva hoopvol en probeert ze het leven positief te benaderen, ondanks dat er geen behandelplan meer voor haar is.

Emotionele Terugkeer van Vakantie

Eva is net terug van een vakantie met haar man Matthijs, maar de thuiskomst was emotioneel beladen. “Na de vakantie heb ik er wel om gehuild, door wat er nu komen gaat,” vertelt ze in het interview. Het besef van wat de toekomst brengt, weegt zwaar op haar. Ze geeft aan dat ze veel met Matthijs praat over hoe ze zich voelt en wat hen te wachten staat. Ondanks de moeilijke gesprekken met haar partner, blijft Eva kalm en probeert ze positief te blijven.

Onzekerheid Over de Toekomst

Hoewel er geen behandelplan meer voor Eva is, weet ze niet precies hoelang ze nog te leven heeft. “Het ergste vind ik dat ik de mensen om mij heen achterlaat,” zegt ze eerlijk. Toch benadrukt ze dat ze zich nog steeds goed voelt, en dat veel mensen een verkeerd beeld van haar situatie hebben. “Heel veel mensen denken dat ik in een hoekje zit te huilen,” zegt ze, “maar ik voel me hetzelfde als voor de uitslag.” Hoewel het nu concreter is geworden dat haar tijd beperkt is, blijft er toch nog een sprankje hoop: “Maar het kán wel.”

Het Schrijven van Haar Boek als Troost

Eva heeft een belangrijk doel voor ogen: ze werkt aan een boek waarin ze haar ervaringen en gevoelens deelt. Dit project geeft haar hoop en richting in deze moeilijke periode. Eerder vertelde ze in een gesprek met Shownieuws trots over haar boek en het schrijven daarover op haar Instagram-account Longeneeslijk. Ze vindt het fijn om te schrijven over haar z1ekte en hoe ze daarmee omgaat. Het schrijven biedt haar niet alleen een manier om haar gevoelens te verwerken, maar ook om iets blijvends achter te laten.

Meant to Be

Eva begon al met schrijven toen ze ziek werd, maar het proces stokte op een gegeven moment. Pas toen een uitgeverij haar benaderde, kreeg ze het gevoel dat alles op zijn plaats viel. “Dit was meant to be,” vertelt ze over het onverwachte aanbod. Het werken aan haar boek geeft haar een doel in de tijd die haar nog rest. “Het geeft me een stip op de horizon,” zegt ze over het schrijven en de mogelijkheid om haar verhaal te delen met de wereld.

Positief Blijven Ondanks Alles

Ondanks de zware weg die Eva bewandelt, blijft ze vastbesloten om positief in het leven te staan. Ze probeert zich te richten op de dingen die haar gelukkig maken en het schrijven van haar boek helpt haar daarbij. Voor de mensen om haar heen is het moeilijk om haar achter te laten, maar Eva wil niet dat ze zich alleen focussen op het verdriet. Ze wil haar tijd benutten om haar verhaal te delen en iets achter te laten waar ze trots op kan zijn.

Eva’s verhaal is een inspirerend voorbeeld van veerkracht en hoop, zelfs in de moeilijkste omstandigheden. Haar positieve instelling en vastberadenheid om iets te betekenen voor anderen, maken haar tot een krachtige stem voor velen die met soortgelijke uitdagingen worden geconfronteerd.