Connect with us

algemeen

Josefina (22) ging nooit naar school en is werkloos: ´Ben gewoon te slim´

Josefina, 22 jaar oud en zonder diploma, heeft gekozen voor een leven dat afwijkt van de traditionele verwachtingen rondom werk en carrière. Na het derde leerjaar op het VMBO vond ze school niets meer voor haar, en werken in een reguliere baan spreekt haar evenmin aan. “Je denkt toch niet dat ik voor 10 euro per uur de hele dag op mijn benen ga staan? Je moet gewoon slim zijn,” zegt ze.

Met “slim” bedoelt Josefina dat er alternatieven zijn om geld te verdienen zonder de traditionele route van opleiding en werk te volgen. Terwijl haar vriendinnen lange dagen maken en vermoeid zijn, verdient Josefina haar geld via het platform OnlyFans.

“Ik trek wat leuke kleren aan, nouja, vooral uit, en schud een beetje met mijn billen. Hup: het geld stroomt binnen,” vertelt ze openhartig. Ze benadrukt dat ze dit slechts twee uur per dag doet en daardoor genoeg tijd en energie overhoudt voor leuke dingen.

Volgens Josefina is werken voor een laag uurloon niet de moeite waard. “Ik ben nooit moe en heb tijd en geld genoeg voor leuke dingen,” zegt ze.

In plaats van zich zorgen te maken over het zoeken naar een baan of het schrijven van motivatiebrieven, richt ze zich op haar financiële toekomst. Inmiddels verdient ze genoeg om binnenkort een huis te kopen, bijna volledig afbetaald. Daarnaast gaat ze drie keer per jaar op vakantie en hoeft ze zich geen zorgen te maken over de onzekerheden van een reguliere baan.

Josefina’s keuze om via OnlyFans geld te verdienen is voor haar een manier om financieel onafhankelijk te worden. “Ik blijf dit net zo lang doen tot ik financieel onafhankelijk ben,” zegt ze zelfverzekerd.

Voor haar is het een slimme manier om zonder de stress van een werkgever en de verplichtingen van een vaste baan een leven te leiden waarin ze volop kan genieten van haar vrijheid en financiële zekerheid.