Connect with us

algemeen

Nieuwe realityshow van Gordon is grote flop: ‘Niemand kijkt!’

Tina Nijkamp, bekend om haar scherpe analyses van kijkcijfers, heeft haar mening gegeven over de première van de langverwachte reallifesoap Dit Ben Ik: Gordon. Ondanks de uitgebreide media-aandacht en promotie voor het programma, vielen de kijkcijfers van de eerste aflevering tegen. Op haar Instagramkanaal liet Tina weten dat ze meer had verwacht van Gordon’s nieuwe show.

Verwachtingen niet ingelost

De afgelopen weken stond Gordon volop in de schijnwerpers dankzij de promotiecampagne rondom zijn nieuwe show. Dit Ben Ik: Gordon kreeg veel media-aandacht, en er werd flink gehyped over de première. Desondanks stemden er slechts 461.000 kijkers af op de eerste aflevering, wat lager was dan verwacht. Tina gaf aan dat ze zelf had gehoopt op een kijkersaantal tussen de 575.000 en 800.000. “Gordon valt me ietsje tegen,” schreef ze op Instagram, verwijzend naar haar hogere verwachtingen voor de première.

Matige prestaties

Hoewel 461.000 kijkers geen dramatische score is, noemde Tina het resultaat “middelmatig”. Het programma behaalde een marktaandeel van 15,7 procent in de commerciële doelgroep van 25 tot 54 jaar, wat volgens Tina “ok” is, maar verre van indrukwekkend. Ter vergelijking haalde De Familie Gillis, een ander programma op SBS6, bij de première op hetzelfde tijdslot in april 598.000 kijkers en een marktaandeel van 16,5 procent.

Tina merkte op dat Gordon’s nieuwe show vergelijkbaar scoorde met De Familie Gillis, dat ook op een vrijdag werd uitgezonden. Ze benadrukte dat deze cijfers niet slecht zijn, maar dat ze gezien de uitgebreide promotie en media-aandacht toch op meer had gehoopt.

Teleurstelling, maar niet dramatisch

Ondanks de ietwat teleurstellende kijkcijfers denkt Tina niet dat SBS6 ontevreden is. Ze legt uit dat het op de vrijdagavond over het algemeen lastig is om hoge kijkcijfers te scoren, en dat realityshows vaak nog redelijk presteren op dit tijdslot. “All in all zal SBS6 niet ontevreden zijn,” schrijft Tina, al voegt ze er wel aan toe dat de zender “stiekem natuurlijk wel op meer gehoopt” had vanwege de enorme publiciteit rondom het programma.

Vergelijking met andere programma’s

Gordon’s show behaalde niet de hoge cijfers die sommige andere SBS6-programma’s wel wisten te bereiken. Dit kan te maken hebben met het tijdstip of de concurrentie op vrijdagavond. Tina wijst erop dat de vrijdag een moeilijke avond blijft voor veel programma’s. Desondanks zijn er altijd hoge verwachtingen bij een bekendheid als Gordon, zeker wanneer er zoveel media-aandacht aan is besteed.

Vooruitblik op het vervolg

Of de kijkcijfers zullen stijgen in de komende weken, blijft nog af te wachten. Tina geeft aan dat er voor SBS6 mogelijk nog kansen liggen als de show mond-tot-mondreclame krijgt en kijkers besluiten later in te schakelen. Het kan ook zijn dat de zender tevreden blijft met de huidige cijfers, aangezien realitysoaps op vrijdag nu eenmaal niet de grootste publiekstrekkers zijn.

Al met al is het duidelijk dat de première van Dit Ben Ik: Gordon niet de hoge kijkcijfers heeft gehaald die sommigen hadden verwacht, maar dat het programma nog altijd redelijk presteert binnen het moeilijke vrijdagavondsegment. Dit Ben Ik: Gordon is elke vrijdag om 20.30 uur te zien op SBS6.