Connect with us

algemeen

Zweedse media onthult: ‘Joost Klein had eerder al aanvaring met cameravrouw’

De cameravrouw die betrokken was bij een incident met Joost Klein (26) tijdens het Eurovisiesongfestival, zou al eerder in die week een aanvaring hebben gehad met de Nederlandse zanger.

Deze bewering is afkomstig van de Zweedse krant ‘Aftonbladet,’ die inzage had in politieverhoren van zowel Joost als de cameravrouw. Dit incident, waarin Klein een dreigende beweging naar de cameravrouw maakte, leidde uiteindelijk tot zijn uitsluiting uit de finale van het Eurovisiesongfestival. ‘Aftonbladet’ publiceerde delen van deze verhoren op haar website.

Eerder incident tijdens opnames

Volgens de cameravrouw vond het eerdere incident plaats toen zij Joost filmde voor backstagebeelden. Ze beweert dat Joost haar toen ook vroeg om te stoppen met filmen. Ondanks zijn verzoek ging zij door, omdat hij eerder had ingestemd met de opnames door een document te ondertekenen. “Ik deed alleen mijn werk,” verklaarde de vrouw. Na dit voorval bood het Nederlandse team excuses aan en verzekerde de vrouw dat Klein zich tijdens het festival niet meer op deze manier zou gedragen.

Incident voor de finale

Het tweede incident, waarbij Joost een dreigende beweging maakte, deed zich voor vlak voor de finale van het Eurovisiesongfestival. Aanvankelijk dacht de cameravrouw dat Joost een grapje maakte en reageerde ze niet direct. Echter, naarmate het incident vorderde, voelde ze zich steeds ongemakkelijker.

In haar verklaring aan de politie deelde ze dat Joost “bozer en bozer werd,” wat haar angstig en kwetsbaar maakte. De politie informeerde de zanger dat de cameravrouw een schadevergoeding van 7000 Zweedse kronen eiste, wat neerkomt op ongeveer 600 euro.

Joost Klein’s verklaring

Joost Klein verklaarde tijdens zijn verhoor dat hij vage herinneringen had aan het incident. Hij beweerde dat zijn dreigende beweging niet naar de vrouw zelf, maar naar haar camera was gericht. Ook benadrukte hij dat hij onschuldig was en zichzelf niet herkende in de beschuldigingen. “Ik herken mijzelf niet in de situatie,” zou hij hebben gezegd tijdens het verhoor.

Publicatie en gevolgen

‘Aftonbladet’ heeft niet de volledige politierapporten vrijgegeven. Veel delen zijn zwartgelakt, waardoor de precieze details van wat er na de confrontatie tussen Klein en de cameravrouw gebeurde, onduidelijk blijven. De publicatie beperkt zich bovendien tot de verhoren die plaatsvonden op de dag en nacht vóór de finale. Begin augustus besloot het Openbaar Ministerie het onderzoek naar het incident te staken.

De reden hiervoor was dat er onvoldoende bewijs was om vast te stellen dat Joost Klein de dreigende beweging had gemaakt met de intentie om de cameravrouw ernstige angst aan te jagen.

Hoewel het onderzoek is stopgezet, blijft de kwestie rond Joost Klein en de cameravrouw een onderwerp van discussie, mede door de publicatie van ‘Aftonbladet’. Het incident heeft niet alleen geleid tot zijn uitsluiting van de Eurovisiefinale, maar heeft ook vragen opgeroepen over zijn gedrag tijdens het festival en de impact daarvan op zijn professionele carrière.