Connect with us

algemeen

Zoon Wendy van Dijk rapt alsof hij uit ghetto komt: ‘Waarom dat Marokkaans accent?’

Sem van Dijk, het zoontje van presentatrice Wendy van Dijk en zanger Xander de Buisonjé, krijgt momenteel veel negatieve reacties na het delen van een filmpje op TikTok. In de video zien we Sem samen met zijn vriendin achterop een scooter, waarbij hij lijkt te rappen. Veel mensen denken bij het zien van de beelden dat de stem in het filmpje die van Sem is. In werkelijkheid playbackt hij echter een stuk tekst uit het nummer ‘Dromen’ van de Nederlandse rapper Frsh.

Controversiële reacties

Voor veel kijkers op X (voorheen Twitter) is het echter niet helemaal duidelijk dat het hier om playback gaat. Veel reacties zijn dan ook kritisch. Zo noemt iemand met de naam Loek Sem een ‘pauper met z’n Dior-zonnebril’ en vindt hij het ‘Marokkaanse/Antilliaanse accentje’ niet echt passen bij Sem. “Leuk Marokkaans/Antiliaans accentje trouwens. Prima autotune. Waar is toch de Gooise ‘rrrr’ gebleven?” vraagt Loek zich af.

Een andere gebruiker, Kay, heeft geen idee wie Sem is en reageert als volgt: “Geen idee wie het is maar heeft zich een straattaaltoontje aangemeten. Vertegenwoordigt alles waar je van hoopt dat je dochter niet mee thuis komt.”

‘Sem van Dijk klinkt als de Schilderswijk’

Iemand met de naam Fiona reageert wat filosofischer en schrijft: “Hij woont in Het Gooi maar klinkt als de Schilderswijk. Als je voor een dubbeltje geboren bent, wordt je nooit een kwartje; nou, dat is bij Sem precies omgekeerd.”

Sem is inderdaad afkomstig uit de buurt van het Gooi. Hij is opgegroeid in het welgestelde dorp Nigtevecht en heeft ouders met een goed gevulde bankrekening. Veel mensen begrijpen dan ook niet waarom hij de indruk wekt alsof hij een zwaar leven heeft geleid.

Een verontwaardigde volger zegt: “Mocht dit mijn zoon zijn, dan stuurde ik hem direct naar een heropvoedingskamp. Ik zit echt te wachten tot iemand deze jongen eens flink met beide benen op de grond zet. Wanneer komen de schandalen?” vraagt een ander zich af.

Conclusie

Het filmpje heeft duidelijk voor veel ophef gezorgd. Terwijl Sem probeert indruk te maken met zijn rap-playback, komt dit bij veel mensen niet authentiek over. De reacties op social media laten een breed scala aan meningen zien, variërend van kritiek op zijn accent tot verontwaardiging over zijn schijnbare poging om een straatimago te omarmen terwijl hij uit een welgestelde omgeving komt.

Bekijk de beelden HIER.