Connect with us

algemeen

First Dates meisje houdt niet zo van lelijke en dikke mensen: ‘Ga gewoon naar Turkije!’

Wanneer je meedoet aan First Dates, kun je heel wat verwachten. Natuurlijk mag je een wensenlijst indienen die zo uitgebreid is als je wilt. Hoe meer eisen je hebt voor een potentiële partner, hoe langer je zoektocht kan duren. Gelukkig heeft het programma een team dat klaarstaat om de perfecte match voor jou te vinden uit de honderden aanmeldingen die elk seizoen binnenkomen.

Als je aan alle uiterlijke kenmerken voldoet waar iemand naar op zoek is, moet je natuurlijk ook op persoonlijk vlak een klik hebben. Terwijl je uiterlijk vaak relatief eenvoudig kunt aanpassen, kost het werken aan je karakter vaak meer moeite.

Lesley uit First Dates begrijpt niet dat er nog lelijke en dikke mensen bestaan

Elk jaar mogen er rondom Valentijnsdag VIP-gasten aanschuiven aan het tafeltje van First Dates. Dit jaar was het onder andere een genoegen om Baas B te verwelkomen, een naam die je misschien nog kent uit de tijd van ‘Het Land van’. Dit was de periode toen Lange Frans nog geen ‘complotgekkie’ was en Ali B gewoon nog een rapper was. Maar ook Lesley Versprille was een van de gasten.

Misschien vraag je je af wie zij is. Lesley deed mee aan ‘Echte Meisjes in de Jungle’ en heeft inmiddels ongeveer 150.000 volgers op Instagram. Ze verkoopt foto’s op OnlyFans en daardoor kon ze als VIP deelnemen aan het programma.

Lesley’s opmerkingen over uiterlijk en lichaamsvorm hebben echter wat stof doen opwaaien. Tijdens haar deelname aan First Dates liet ze blijken dat ze niet begrijpt hoe er tegenwoordig nog ‘lelijke’ of ‘dikke’ mensen rond kunnen lopen. Volgens haar kun je toch gewoon naar Turkije gaan voor cosmetische ingrepen? Lesley zelf heeft naar eigen zeggen nooit iets aan haar uiterlijk laten veranderen, omdat ze dat volgens haar niet nodig heeft.

Een controversiële opmerking

Lesley’s uitspraken hebben geleid tot heel wat reacties. Veel mensen vinden het kwetsend dat zij zo gemakkelijk oordeelt over mensen die niet voldoen aan haar normen van schoonheid. In een tijd waarin steeds meer aandacht wordt besteed aan zelfacceptatie en diversiteit, lijken haar opmerkingen in tegenspraak met de waarden van inclusiviteit en respect voor iedereen, ongeacht hun uiterlijk.

De opmerking van Lesley doet denken aan de druk die sociale media en de entertainmentindustrie kunnen uitoefenen op persoonlijke idealen van schoonheid. Terwijl veel mensen streven naar een bepaald lichaamsideaal, zijn er steeds meer stemmen die pleiten voor acceptatie van alle lichaamsvormen en een positieve zelfbeeld.

Conclusie

Lesley Versprille’s uitspraken tijdens First Dates hebben duidelijk veel reacties uitgelokt. Het herinnert ons eraan hoe belangrijk het is om bewust om te gaan met onze taal en om respectvol te blijven tegenover anderen, ongeacht hun uiterlijk. Terwijl cosmetische ingrepen steeds gebruikelijker worden, blijft het cruciaal om te erkennen dat echte schoonheid en waarde niet alleen in uiterlijk te vinden zijn.