Connect with us

algemeen

Heftig nieuws over Mark Gillis: ‘Haalt volgende ochtend niet!’

Mark Gillis ligt nog steeds in het ziekenhuis, maar gelukkig is hij inmiddels van de intensive care af en weer bij bewustzijn.

Het gaat langzaam beter met de zoon van Peter Gillis, die nu al bijna een maand onder medische zorg is. Via media en social media heeft Peter Gillis ons op de hoogte gehouden van de situatie.

Het leek een tijd lang erg somber voor Mark, met het risico dat hij het niet zou overleven. Er is echter een opmerkelijk verhaal aan de situatie vooraf gegaan: Mark was in het ziekenhuis met zijn moeder toen zijn longontsteking werd ontdekt.

Zijn moeder werd op de intensive care opgenomen, en het viel de artsen op dat Mark er ook niet goed uitzag.

Peter vertelde aan weekblad Privé: “Mark werd onmiddellijk opgenomen en kwam meteen op de intensive care terecht, naast zijn moeder. We schrokken ons kapot.

Hoe ernstig de situatie was, hoorden we pas later. De volgende ochtend zei de arts tegen ons: ‘Als we hem niet hadden onderzocht en hij was gewoon naar huis gegaan, dan denk ik niet dat hij de volgende ochtend had gehaald.’”

Het blijkt dat Mark per toeval werd opgenomen. Peter is diep geraakt door de gebeurtenissen: “Ik denk dat we hem dan dood in zijn chalet hadden gevonden. De slaap heeft hem goed gedaan, want sinds hij wakker werd, is hij veel helderder en minder onrustig.

We hebben weer fijne momenten gehad om met hem te communiceren. De rest van het weekend ging het in die positieve lijn verder, waardoor zowel wij als de artsen tevreden waren. Ze hebben daarom besloten om Mark aan het begin van de middag van de intensive care te ontslaan.”

Het had dus heel anders kunnen aflopen voor Mark. Op Instagram heeft Peter een bemoedigend bericht geplaatst: “De eerste dagen na het ontwaken uit zijn coma was Mark erg verward, onrustig en angstig. Er moest voortdurend iemand van de familie bij hem blijven om hem de noodzakelijke rust te geven.

Gelukkig heeft hij de afgelopen dagen goed kunnen slapen, wat hem veel heeft geholpen. Voor het eerst hebben we weer met Mark kunnen communiceren.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Peter Gillis (@petergillisoostappen)

Dat is een enorme mijlpaal, maar we realiseren ons dat hij nog een lange weg te gaan heeft. We zijn dankbaar voor alle dokters en verpleegkundigen voor hun goede zorgen. Mark en wij waarderen alle lieve berichten, kaartjes en attenties enorm. We zijn trots op Mark!”