Connect with us

algemeen

Zo zag meest getatoeëerde man ter wereld er vroeger uit: ‘Hiervoor kan je best even gaan zitten’

Jeremy Schofield staat bekend als de meest getatoeëerde man ter wereld. Zijn lichaam dient als een levend canvas met 97% bedekt in tatoeages, waarmee hij het extreme spectrum van lichaamskunst vertegenwoordigt.

Zijn verhaal is bijzonder intrigerend, niet alleen vanwege de uitgebreide lichaamsbedekking, maar ook vanwege de intense persoonlijke en financiële investeringen die dit met zich meebracht.

In dit diepgaande portret verkennen we hoe Schofield van een gewone chef-kok transformeerde naar een internationaal erkende tattoo-icoon, en wat deze reis zegt over culturele normen en persoonlijke expressie.

Voordat hij de wereld van tatoeages betrad, was Jeremy Schofield een professionele chef-kok, een rol die hij meerdere jaren vervulde. Hoewel hij succesvol was, voelde hij dat zijn ware roeping elders lag.

Zijn fascinatie voor tatoeages begon als een hobby, maar groeide snel uit tot een levensveranderende passie. Na zijn carrière omgegooid te hebben, is hij nu de manager van een gerenommeerde tattooshop.

Zijn persoonlijke investering in tatoeages is verbijsterend: hij heeft bijna £240.000 besteed, waarvan £80.000 in het laatste jaar, om zijn lichaam te transformeren tot een meesterwerk van inkt.

Het proces van het krijgen van tatoeages is verre van eenvoudig of pijnloos, iets dat Schofield aan den lijve heeft ondervonden. Hij heeft meer dan 2.200 uur doorgebracht onder de tatoeagenaald, waarbij recentelijk de frequentie van sessies is opgevoerd tot twee keer per week.

Zijn huidige projecten zijn voornamelijk gericht op het aanbrengen van een full-color bodysuit over de bestaande zwarte inkt. Deze technieken vereisen regelmatige bijwerkingen om de kleuren levendig te houden, wat aantoont dat zijn toewijding aan deze kunstvorm zowel een fysieke als emotionele investering is.

Schofield’s verhaal is vooral bekend geworden door zijn actieve aanwezigheid op sociale media. Met meer dan 85.000 volgers op Instagram en een aanzienlijke aanhang op TikTok, speelt hij een significante rol in de tattoo-gemeenschap online.

Ondanks regelmatige confrontaties met internet trollen blijft hij positief en gebruikt hij zijn platform om zowel zijn werk te tonen als misvattingen over tatoeages te bestrijden. Zijn interacties online zijn grotendeels positief, wat zijn status als een inspiratiebron versterkt.

Jeremy leidt een liefdevol gezinsleven met zijn vrouw Sarah en tienerzoon Ivan. Zijn gezin ondersteunt zijn kunst volledig, ondanks de uitdagingen die komen kijken bij zo’n onconventioneel uiterlijk.

De positieve reacties die hij ontvangt, vooral van de jongere generatie, benadrukken een verschuiving in hoe tatoeages maatschappelijk worden waargenomen. Dit verhaal onderstreept een groeiende acceptatie van tatoeages als een vorm van kunst en zelfexpressie, in plaats van een sociaal taboe.

Jeremy Schofield herdefinieert wat het betekent om je lichaam te gebruiken als een middel voor artistieke expressie. Zijn levenslange toewijding aan tatoeages is niet alleen een persoonlijke reis maar ook een cultureel statement, dat de grenzen van traditionele kunstvormen en maatschappelijke normen uitdaagt.